Niekde som narazil na takuto myslienku: Cyklistika je len jedna. Sú len rôzne bicykle a rôzne formy jazdenia na nich. Snad by bolo dobre si uvedomit, ze je to hlavne o ludoch o tom co maju v hlave co maju vo svojich sposoboch a nie o tom na com jazdia.
Pokial ide o pedelec ktory je v sulade s legislativou, ide o cyklistiku. Pokial nie, je to jednoznacne motorizmus.
Neupravene bicykle maju na 99% iba tí,ktori si ich kupili kvôli tomu že im zdravotny stav nedovoľuje zvládnuť teren,trasu,cestu ktorú bežne jazdili a potrebuju,resp chcu jazdit.
cipnuty ebike je už motorka, ak máš vp a, tak sa nič nestane..
Až na to chýbajúce ŠPZ a PZP, STK ..
V prípade, že jazdíte bez platných dokladov, ktoré predpisuje zákon, hrozí vám bloková pokuta na mieste do 30 eur, v správnom konaní to môže byť až do 100 eur. To však platí len v prípade, že ste si povinné doklady zabudli alebo ich pri sebe jednoducho nemáte.
V oveľa komplikovanejšej situácii sa ocitnete, ak vodičské oprávnenie vôbec nemáte alebo sedíte za volantom vozidla, na ktoré nemáte vodičské oprávnenie. V takýchto prípadoch vám hrozí pokuta od 300 do 1 300 eur, ale aj zákaz činnosti od 1 až do 5 rokov.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Myslím že technicky nesposobile vozidlo je suce na odťah. No skôr tam bude zákaz pokračovania jazdy.
Ale kľudne nech sa vyjadria čo študovali právo.
Dá sa na situáciu nazerať cez soferak, cez spôsobilosť vozidla, možno aj homologizaciu.
Jaj, je to v riti, dnes som stretol na červenej na hrebeni 2 elektrokolobežky, oslepovali vysvietené ako kamión, relatívne malé kolesá, asi 14stky, do lesa to určite nepatrí
zlaté elektrobicykle ....
Zda sa mi že Peter120 má zle nakalibrovaný tachometer na svojom biku. To by vysvetľovalo veľa vecí …
Hlavne to že ho obiehajú ebikeri a pri tom oni idú menej ako 25km/hod
Cim viac sem nakukam tym viac by ma potesilo pochopenie, ze cyklistiku by sme nemali delit podla toho na com jazdis ci ako si obleceny (pokial teda neide o sutazne discipliny). Je to vzdy o tom cloveku jeho mentalnej vybave, sposoboch ... Ak si niekto sadne vhodne obleceny na biobike a podava uzasne vykony to este stale neznamena, ze to nemoze mat v gebuli vybrakovane. Amen.
pišta, do záznamu sem chcem uviesť, že pôvodne sa v tejto téme neriešili primárne ebiky a ani ich prospešnosť pre vyrovnanie rodinných jázd a ani to, že ty vďaka ebiku môžeš naďalej jazdiť tak ako si bol zvyknutý ... riešili sa tu mladí muži, čo sú presvedčení, že na ebiku športujú vlastne oveľa viac ako tí bez neho a potom tí 40-50 roční úspešní podnikatelia, ktorí si kúpia ebike a potom jazdia napr zo skalky na krížnu cez prírodné rezervácie ... kde to miestami je problém prejsť napešo a oni, neznalí terénu, len s prstom na mape si naplánovali trasu
blbost, kam by som potom siel ke na mna pride certik s hejtikmi ? pozri do Karpat, aj tam ironovi odbejava deklik z bundickovych elektromotoristov ... ;-]
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pokial ide o pedelec ktory je v sulade s legislativou, ide o cyklistiku. Pokial nie, je to jednoznacne motorizmus.
Až na to chýbajúce ŠPZ a PZP, STK ..
V oveľa komplikovanejšej situácii sa ocitnete, ak vodičské oprávnenie vôbec nemáte alebo sedíte za volantom vozidla, na ktoré nemáte vodičské oprávnenie. V takýchto prípadoch vám hrozí pokuta od 300 do 1 300 eur, ale aj zákaz činnosti od 1 až do 5 rokov.
Zdroj: https://www.peniaze.sk/ekonomika/4112-jazda-bez-vodicskeho-preukazu-a-povinnych-dokladov-moze-vyjst-draho
Ale kľudne nech sa vyjadria čo študovali právo.
Dá sa na situáciu nazerať cez soferak, cez spôsobilosť vozidla, možno aj homologizaciu.
zlaté elektrobicykle ....
Hlavne to že ho obiehajú ebikeri a pri tom oni idú menej ako 25km/hod
Horí horský hotel Hustá Hora.
Horí holubník, hnojisko, huspenina,
hudobníkom husle, harfy, harmonika...hašiš
Horí Hrubešová hnedá Honda.
Hendikepovaným horia horáky.
Horia hasiči hľadajúci hlavný hydrant.
Hotel horel hodinu. Hotovo. Hirošima hadr.
Neviem, ked sme sa videli naposledy, tak som mal pocit ze skor pribral o 10 kg.