tr3mp: rozdiel v obliekani pri behu a na bajku je brutalny aspon teda pre mna, ale su aj ladovi medvedi, ktorym je jedno a vsade chodia v tricku, aj pri -10
lol tak to uz je aka relevantnost tak behat sa da v kratasoch aj pri nizsej teplote, co to ma spolocne s bikom? taka ta logika cyklokoalicie.
cize ked potrebujem rukavice pri -4 a niekto iny nie tak som ja ten divny? ach jaj
tr3mp: Sám mám lenivé fullko, no na cesťáku je to úplne iná káva, a oproti behu je to nebe a dudy.
Pri behu som bol schopný aj pri +5 byť v krátkych gatiach. Na FS ani za boha, a na cesťáku duplovane.
Na cesťáku viem ísť 30 km/h desiatky minút. Častokrát začínam výjazd na hrádzi, no potom zájdem do Karpát, kde si to v lese rúbem dolu kopcom 70tkou (a tam je rozhodne menej ako na hrádzi; z mojich pozorovaní vie byť v zime rozdiel medzi hrádzou a trebárs Slivom aj dobrých 5 stupňov v cca tom istom čase). Osvedčilo sa mi mať drahšie funkčné veci počas celého výjazdu (zahŕňa aj nákrčník, čo sa tvári ako kukla, čiže to, čo si ty videl), ktoré to všetko vykryjú a neriešiť vyzliekanie/obliekanie.
Ako cyklista si z nejakého dôvodu úplne zanedbal vplyv vetra vo vyšších rýchlostiach, ktorý pri behu absolútne neriešiš. V takých podmienkach rozhodne nechceš ísť bez kukly a dlhého oblečenia. Ak tvoja frajerka išla na bicykli popri utekajúcom tebe, tak ste šli čo, 10-12 km/h? Tam sa tento efekt nedostavuje. A inak, napísal si "Dokonca aj ona vyzliekala hornú goratexovú bundu a nechávala si len mikinu" - to koľko mala vrstiev pri údajných +8°?
Ešte k teplote - pridávam jeden môj screenshot z 8.2.2025. Ako vidíš, rozdiel medzi "oficiálnou" a reálnou pocitovou teplotou bol 8 stupňov bikóz of hnusný vietor. A veruže to neklamalo
Raz som videl na zimnej bunde pri kúpe takú visačku s diagramom rýchlosť, reálna teplota, pocitová teplota. A čo si spomínam tak pri rýchlosti 30 km/h a aktuálnej teplote 0 st.celzia na jazdca pôsobí pocitová teplota -8 st.celzia, takže áno je to na kraťasy pri jazde na bicykli.
Dnes som vypozoroval nové trendy u elektropostihnutých spoluobčanov. Už asi dva týždne dozadu som zjastril majstra na celopere a hrubom kožuchu na hlavnej malokarpatskej asfaltke, inak celkom bežný zjav, tento bol ale výnimočný pretože namiesto koruny osadil na vrch parády integralu.
No a trend sa uchytil, dnes som stretol ďalších dvoch postihnutých týmto trendom. Títo už boli aspoň mimo asfaltu, ale do miest vhodných na dekoráciu k fullface vzdialených na kilometre ;-] LOL
včerajší výjazd...samý e-mľandroš ktorý ti len zavadzia...už sa neviem dočkať kedy dokončia obchvat KE aby tie autá smerovali tam a ja si kľudne pôjdem cez Šebastovce k južným susedom...tam je kľud
no veď ja som tým nemyslel dôchodcov
edit... dnes som chcel kuknúť bajky v intersporte a tam že : https://www.insportline.sk/suv-elektrobicykle ... SUV/crossover elektrobicykle ? to už hej
ešte Vás to baví? 348 strán o elekrohejtoch, to je diagnóza. Stále sa smejete, že kto na čom jazdí, čo má oblečené a v akom počasí, akú má helmu, ako má nohy, ruky, sedlo, koľko má rokovm koľko váži a podobne. A ani za 348 strán som nepochopil čo Vás na tom tak štartuje. Veď nech si jazdí kto chce ako chce, na čom chce, aj so šnorlchlom na hlave a čo? Niekto vás núti robiť to isté? Vy biobajkeri športovci ste etalón cyklistiky? Buď jazdíte tak ako jazdíte, pretože dobrovolne chcete a vidíte v tom zmysel alebo si seriete do huby, že robíte šport a pritom vás to nebaví. Dajte si to v hlave do poriadku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
cize ked potrebujem rukavice pri -4 a niekto iny nie tak som ja ten divny? ach jaj
Pri behu som bol schopný aj pri +5 byť v krátkych gatiach. Na FS ani za boha, a na cesťáku duplovane.
Na cesťáku viem ísť 30 km/h desiatky minút. Častokrát začínam výjazd na hrádzi, no potom zájdem do Karpát, kde si to v lese rúbem dolu kopcom 70tkou (a tam je rozhodne menej ako na hrádzi; z mojich pozorovaní vie byť v zime rozdiel medzi hrádzou a trebárs Slivom aj dobrých 5 stupňov v cca tom istom čase). Osvedčilo sa mi mať drahšie funkčné veci počas celého výjazdu (zahŕňa aj nákrčník, čo sa tvári ako kukla, čiže to, čo si ty videl), ktoré to všetko vykryjú a neriešiť vyzliekanie/obliekanie.
Ako cyklista si z nejakého dôvodu úplne zanedbal vplyv vetra vo vyšších rýchlostiach, ktorý pri behu absolútne neriešiš. V takých podmienkach rozhodne nechceš ísť bez kukly a dlhého oblečenia. Ak tvoja frajerka išla na bicykli popri utekajúcom tebe, tak ste šli čo, 10-12 km/h? Tam sa tento efekt nedostavuje. A inak, napísal si "Dokonca aj ona vyzliekala hornú goratexovú bundu a nechávala si len mikinu" - to koľko mala vrstiev pri údajných +8°?
Ešte k teplote - pridávam jeden môj screenshot z 8.2.2025. Ako vidíš, rozdiel medzi "oficiálnou" a reálnou pocitovou teplotou bol 8 stupňov bikóz of hnusný vietor. A veruže to neklamalo
podnety adresuj Hattalovi.😉
No a trend sa uchytil, dnes som stretol ďalších dvoch postihnutých týmto trendom. Títo už boli aspoň mimo asfaltu, ale do miest vhodných na dekoráciu k fullface vzdialených na kilometre ;-] LOL
A to se vyplatí !🤣
edit... dnes som chcel kuknúť bajky v intersporte a tam že : https://www.insportline.sk/suv-elektrobicykle ... SUV/crossover elektrobicykle ? to už hej
https://www.bikeradar.com/news/this-is-a-two-wheel-drive-bike-done-right-sort-of
2x2
este baterku a je vybavene
thepegass
Preferovaný štýl: Cyklistika na elektrobicykloch