Este som neodolal a dodam moju teoriu podpory. Mam moznost volit 4 stupne. 1. kompenzuje prirastok vahy biku, 2. pouzivam na kompenzaciu veku a 3. a 4. mam v rezerve na stupania, ktore nezvladam takze (ak mozem doverovat mojim hodinkam, co neberiem celkom vazne) obvykle na ture spalim 1500 - 2000 kcal. Priznavam, ze netusim ci je to vela alebo malo.
1500-2000 je super, u teba to bude komplet denný výdaj energie, čiže môžeš zjesť všetko dvakrát ?Yogisz Musím sklamať ja teba, skús si doštudovať ICD (napr. na Wiki). Som hrdým nositeľom titulu "e-ťzp" a že som v jednej kategórii so Sonnym Colbrellim (?♀️) alebo Christianom Eriksenom (⚽) s nevyberateľnou batériou (naviac ja som prekročil hranicu deštrukcie ešte ďalej) ?. Ale kolesá ??, aj keď s dvomi batériami ma stále bavia ?
Nevadí neracionálna polemika (naopak, tá aj pobaví). Vadia mi osobné invektívy 🤷♂️ Tam končí úroveň a začína bahno (presne ako v politike). To sa tu snažil vysvetliť aj Pišta 😮💨
Niekedy tu niektorí "elektrohejteri " trochu stratia nervy, to je fakt.
Zas ono keď ti tu napríklad ide niekto po 350tich stranách po stýkrát vykladať, ako ide na električke rovnaký kopec 2,5x vyššou rýchlosťou a s o 50% nižšou kadenciou (oproti svojmu bicyklu), ale namaká sa pri tom omnoho viac ako na svojom nebabetovom bicykli, a začne si to v tejto téme obhajovať tými najabsurdnejšími pseudoargumentami, za ktorých vedeckú úroveň by sa nehanbil ani najvedeckejší vedec zo všetkých vedcov v celom univerze, prof. doc. peť ko kot lár, PhD., KkT., a navyše, tie jeho "argumenty" boli vyvrátené 27, 39, 55 aj 74 strán dozadu, tak niekedy sa tu už niekto neovládne.
Ja sa nesmejem z toho, že niekto jazdí na električke. Ja sa smejem z tej nekonečnej absurdnosti vymyslených "výhod" električiek, ktorými električkári (zväčša mladí a zdraví jedinci) zakrývajú svoju lenivosť namiesto toho, aby si chlapsky sami pred sebou priznali: nechce sa mi až tak veľmi šliapať, tak som si kúpil električku. Alibizmus je zhuba ľudstva.
Jeden pamätný prispievateľ kedysi dávno pradávno v tomto fóre prišiel s tou asi najpremakanejšou výhovorkou na svoju lenivosť, ehm, pardon, výhodou električiek - tzv. reguláciou termomanažmentu (c). Rozumej: výhoda električky spočíva v tom, že keď sa začne pri pohybe z neznámych príčin potiť, zapne vyšší stupeň pomoci a potenie zrazu akosi záhadne zmizne. Tusším to doplnil aj tým, ako tým pádom nepotrebuje špeci oblečenie a teda električka ti ešte šetrí náklady. Toto by bolo úplne krásne, keď by to bolo myslené ako vtip. Ale dotyčný to myslel seriózne. A vtedy to začne byť trochu na plač.
Elektrohejt na električky priamo od ich výrobcu? Zjavne aj on sám uznáva, že "e-bike" je urážka
I keď, neviem, prečo si to myslí iba o iných električkách a pri tomto modeli robí výnimku. 15-kilový karbónový hardtail s pevnou vidlicou za 8400€ v roku 2025 je urážkou cyklistiky už len z podstaty veci
Dnes na ceste. Mesto, premávka.
Zozadu počujem „Treba ťa potiahnuť?" Najprv nechápem, hneď na to sa vedľa mňa ocitol dedko na ebiku a zopakoval to ešte raz. Potom ma so smiechom predbehol. Vravim si OK a ďalej idem svojim tempom.
O pol minúty ho už ale dobieham, lebo sa vlečie tak 15kmh. Keď ho predbehne, začne po mne kričať, že som do toho dupol, či niečo také.. Samozrejme o pár sekúnd ma už zas predbieha a samozrejme so smiechom a tiež po mne niečo začal vykrikovať.
Potom som sa už slovne zapojil do debaty aj ja ??♂️
Eddie_G akurát ja vidím na obrázku fullhard, čo to celé ešte zhoršuje
Aj keď pri tej mega veľkej place je to nejaký fitness bike, čo už skoro popiera samo seba
020275 to bys mi musel připomenout princi Vrtislave... ale pekné od teba ako ma sleduješ a pamätáš si aj to čo som písal rok či dva dozadu...nechceš môj Instagram? Môžeš mi tam posielať páčikov
Musím povedať, že je tu veľa zábavných príspevkov a viackrát som sa fakt že dobre zasmial. Určite každý pochopí, že ak prejdem za rovnaký čas dlhšiu dráhu, vykonal som väčšiu prácu. Rozdielom v kJ (Wh) môže byť dopomoc motora. Ak niekto naozaj prejde na električke za rovnaký čas 60km miesto 35km na klasike, tak pravdepodobne naozaj vykonal rovnakú prácu a spálil rovnaký počet kalórii. Ak by ľudia fungovali s električkami takto, ich argumenty by sa dali brať vážne. Pravdou však je, že väčšina sa na tom fláka po rovných cyklotrasách do vzdialenosti tak 15km tam a 15km späť...a potom sa jedujú, že vznikajú podobné vlákna a bikeri si z nich robia kozy. Otrepané klišé o väčšom dosahu tak dávno stratilo na svojej údernosti...leda ak tým väčším dosahom je myslené to, že už dôjde aj ďalej, než do najbližšej krčmy...že už môže ísť na tom vehikli na pivo aj do najbližšieho bike pointu, kde predtým nedošiel. Poznám však aj tie výnimky, ktoré si použitie električky dokážu skutočne obhájiť a pri ktorých to naozaj zmysel dáva.
Osobne by som však toto vlákno bral s nadhľadom a rezervou. Prílišná tvrdošijná obhajoba električiek totiž potom vyznie ako podľa hesla "trafená hus zagága".
Inak pobavili výrazy ako "biobike" alebo "analogový bike". Autorovi vrelo odporúčam naštudovať si výraz "analógový".
Osobne ma nebaví tieto príspevky na FB vôbec komentovať. Nedá sa nikomu dokázať ako išiel . On bude tvrdiť, že na "ECO", druhý mu povie, že pri pohľade na neho leda s plnou podporou. A je to len tvrdenie proti tvrdeniu. Ja si môžem myslieť, čo chcem. Popravde, je mi úplne jedno aj keby ho tam vysadila Kim Čong-ova helikoptéra.
Tiež ma pár ľudí nahováralo na električku, že mi to zväčší dosah a nemusím chodiť furt po tých istých trasách. Ale o koľko? O 20km? To sú stále jazdy len "kolem komína". Takže po krátkej dobe zase po tých istých trasách. Ak chcem novú trasu, musím naložiť bike na nosič a niekam ho doviezť. Či taký alebo onaký. A vo finále mi vôbec nejde o počet našlapaných km, ale o pocit. Čiže kúpiť bajk, ktorý stojí x2 mi nedávalo žiadny zmysel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.instagram.com/reel/DI3yb00SRvk/?utm_source=ig_web_copy_link
Niekedy tu niektorí "elektrohejteri
Zas ono keď ti tu napríklad ide niekto po 350tich stranách po stýkrát vykladať, ako ide na električke rovnaký kopec 2,5x vyššou rýchlosťou a s o 50% nižšou kadenciou (oproti svojmu bicyklu), ale namaká sa pri tom omnoho viac ako na svojom nebabetovom bicykli, a začne si to v tejto téme obhajovať tými najabsurdnejšími pseudoargumentami, za ktorých vedeckú úroveň by sa nehanbil ani najvedeckejší vedec zo všetkých vedcov v celom univerze, prof. doc. peť ko kot lár, PhD., KkT., a navyše, tie jeho "argumenty" boli vyvrátené 27, 39, 55 aj 74 strán dozadu, tak niekedy sa tu už niekto neovládne.
Ja sa nesmejem z toho, že niekto jazdí na električke. Ja sa smejem z tej nekonečnej absurdnosti vymyslených "výhod" električiek, ktorými električkári (zväčša mladí a zdraví jedinci) zakrývajú svoju lenivosť namiesto toho, aby si chlapsky sami pred sebou priznali: nechce sa mi až tak veľmi šliapať, tak som si kúpil električku. Alibizmus je zhuba ľudstva.
Jeden pamätný prispievateľ kedysi dávno pradávno v tomto fóre prišiel s tou asi najpremakanejšou výhovorkou na svoju lenivosť, ehm, pardon, výhodou električiek - tzv. reguláciou termomanažmentu (c). Rozumej: výhoda električky spočíva v tom, že keď sa začne pri pohybe z neznámych príčin potiť, zapne vyšší stupeň pomoci a potenie zrazu akosi záhadne zmizne. Tusším to doplnil aj tým, ako tým pádom nepotrebuje špeci oblečenie a teda električka ti ešte šetrí náklady. Toto by bolo úplne krásne, keď by to bolo myslené ako vtip. Ale dotyčný to myslel seriózne. A vtedy to začne byť trochu na plač.
I keď, neviem, prečo si to myslí iba o iných električkách a pri tomto modeli robí výnimku. 15-kilový karbónový hardtail s pevnou vidlicou za 8400€ v roku 2025 je urážkou cyklistiky už len z podstaty veci
Zozadu počujem „Treba ťa potiahnuť?" Najprv nechápem, hneď na to sa vedľa mňa ocitol dedko na ebiku a zopakoval to ešte raz. Potom ma so smiechom predbehol. Vravim si OK a ďalej idem svojim tempom.
O pol minúty ho už ale dobieham, lebo sa vlečie tak 15kmh. Keď ho predbehne, začne po mne kričať, že som do toho dupol, či niečo také.. Samozrejme o pár sekúnd ma už zas predbieha a samozrejme so smiechom a tiež po mne niečo začal vykrikovať.
Potom som sa už slovne zapojil do debaty aj ja ??♂️
Potom som sa už slovne zapojil do debaty aj ja 🤬🤦♂️
Pokračovanie….
Aj keď pri tej mega veľkej place je to nejaký fitness bike, čo už skoro popiera samo seba
trochu som vybuchol, nazval som ho organom a poslal ho do ineho organu.
fullhard = hardtail s pevnou vidlicou, nie?
Osobne by som však toto vlákno bral s nadhľadom a rezervou. Prílišná tvrdošijná obhajoba električiek totiž potom vyznie ako podľa hesla "trafená hus zagága".
Inak pobavili výrazy ako "biobike" alebo "analogový bike". Autorovi vrelo odporúčam naštudovať si výraz "analógový".
https://www.facebook.com/groups/1719589758277564/permalink/3734829300086923/
V diskusii sa tam e-cyklista celkom rozohnil, až komentovanie vypol...
Tiež ma pár ľudí nahováralo na električku, že mi to zväčší dosah a nemusím chodiť furt po tých istých trasách. Ale o koľko? O 20km? To sú stále jazdy len "kolem komína". Takže po krátkej dobe zase po tých istých trasách. Ak chcem novú trasu, musím naložiť bike na nosič a niekam ho doviezť. Či taký alebo onaký. A vo finále mi vôbec nejde o počet našlapaných km, ale o pocit. Čiže kúpiť bajk, ktorý stojí x2 mi nedávalo žiadny zmysel.