niekto niečo nedomyslel ....
uvidime
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/rozvodna-sit-je-pripravena-ani-milion-elektroaut-ji-nestrhne
posledný komentár: Včera o 21:27
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
posledný komentár: Včera o 21:27
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
Ale spomínal som pokles.
Atomova energia praveze preziva renesanciu. V 2023 je vo vystavbe 57 reaktorov (21 z toho v Cine). Celosvetovo bolo k maju 2023 v prevadzke 436reaktorov. A reaktory su tu na 30+ rokov. Cize sa ich pocet masivne navysuje.
Ak by si nasiel sposob ako dlhodobo (pol roka) ulozit energiu v objemoch fosilu a cene jadra tak sa budes kupat v peniazoch do smrti.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
vtipy sa nevysvetluju ale kedže si si pomýlil vlákno tak nech sa páči reakcia
- paradoxom je že pri takých teplotách skôr nenaštartuje diesel kvoli 12v batérii ako elektromobil
- Kde su Tesly ?
- prečo sú Evčka najpredávanejšie v severných krajinách?
- videl si komenty k videu?
To vychytajú.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
---
Najlepsie bolo ako ludom ukazovali, ze treba setrit a nevykurovat v zime byty, ze staci v byte aj 18°C
a potom schvalia, ze ti co nekuria dostatocne, musia "zaplatit" tym, co kuria viac lebo vykuruju aj tych co kuria menej =)))
By ma zaujimalo co povedia ti, co si kuria klimou, lebo je to lacnejsie a nameraju im, ze nekurili =)
Komedia.
---
Co myslite, budu aj spotrebne dane na elektricku energiu ked si budete nabijat auto?
Co myslite, budu aj spotrebne dane na elektricku energiu ked si budete nabijat auto?
od 2027 bude uhlíkova daň na palivo. Takže zatial čo o dane za ele v Eu ani zmienka naopak sa bude dalej zatažovat fosil.
jasne a tomu motoru to určite prospieva
Kazdy novy diesel ma el. spiraly na prehrev motora. Za chvilku mas v kabine prijemne. Rychlost uz obdobna ako u moderneho benzinu.
Neviem na com jazdis, ale na sucasnom spalovacom aute asi nie, inak by si netrepol taku sprostost.
A co ja viem, nepytal som sa ho, ale taha mu na 200 tisic kilometrov a okrem vymeny oleja a filtrov si nepyta nic. Klop klop.
Ja nie som odporca elektromobility, len som ti dal moju realnu skusenost. Na volnobehu motor nezohrievam, iba pokial si zapnem pas a naladim radio alebo nastavim inu hudbu. Na predohrev motora pred jazdou mam webasto.
Zacal som sa intenzivnejsie pozerat do tejto temy, kedze som sa pracovne zapojil do nejakych projektov, ktore sa tykaju podpory elektromobility. Mam ale pocit, ze sa tu vedu nejake zabomysie vojny namiesto konstruktivnej debaty
Mimochodom to, komu auto ako kuri ma skutocne asi taku vypovednu hodnotu, ako ktorou rukou si skrabem rozkrok.