niekto niečo nedomyslel ....
uvidime
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/rozvodna-sit-je-pripravena-ani-milion-elektroaut-ji-nestrhne
posledný komentár: 10. 12. 2025 o 21:27
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
posledný komentár: 10. 12. 2025 o 21:27
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
Zatiaľ si predviedol len dávno vyvrátené bludy o elektromobiloch. Keby si si prečítal nejaké odborné články o ich emisnej stope, recyklácii batérií, o tom ako sú fosílne palivá stále nákladnejšie na ťažbu, o fluktuácii cien ropy a plynu, tak by si takéto nepravdy nepísal.
Alebo tie ebajkove baterky neskodia az tak ako automobilove, poskytuju dojazd 3000km a su vecne?
Nikto však nevie potvrdiť že jeho teôria je tá spravna. Vždy tu bude pre aj proti …
Elektroauta spotrebuvaju zhruba 1/3 az 1/4 energie co normalne auta. Ak vacsinu z tej energie este natiahnes z fotovoltsiky na streche, tak to je fakt ciste a mas takmer nulove prevadzkove naklady (nehovorim o investicnych).
Technologia sa vyvija. Cim dalej, tym bude vhodnejsia pre viac a viac ludi. Ked medzi nimi nie si, este to neznamena ze je to cele naprd.
Pravda je niekde uprostred. Ty si jeden extrem a cokupit je druhy. Ak si chces vyskusat ako funguje jazda na elektrinu, vyskusaj si novu Hondu Civic e-hev. Je to hybrid (takze sa nebudes bat o dojazd a tankovanie) ale kolesa pohana elektromotor. Ta sila elektra je nakazliva.
16:29
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://www.spglobal.com/mobility/en/research-analysis/does-the-auto-industry-have-an-ev-loyalty-problem.html?utm_campaign=PC018774&utm_medium=social-network&utm_source=linkedin
Pre niekoho ev uz v sucasnosti vhodne je, pre niekoho nie. Ten pattern nie je vzdy taky, ze EV jednoznacne ano.
Ale vsak sa hadajte. Ciernobiele to nie je.
Inak je usmevne tu sledovat tu diskusiu, kde clovek jazdiaci na 20 rocnom dizli ho pride obhajovat rovno do vlakna elektromibilita. A prezentovat vyhodu benzinu v tom ze sa da dopravit hocikde, aj na front. To mi odd*balo dekel na komplet
Kolko stoji vymena pneumatik na elektro auto? Predpokladam ze tam asi nejdu bezne pneu,opravte ma.Na kave som zachytil rozhovor typkov,ze to nie je lacna zalezitost
Youtubová generácia moc nemá prehľad o reálnom živote a aj namastenie retiazky rieši formou servisu ...
Kolko stoji vymena pneumatik na elektro auto? Predpokladam ze tam asi nejdu bezne pneu,opravte ma.Na kave som zachytil rozhovor typkov,ze to nie je lacna zalezitost
Na Kia EV6 kamos rozdrbal 20" gumu. Nova cez 400e velkoobchodny nakup. Cize ano...gumy su drahe.
Som rád, že ty vieš lepšie ako rastie trh s elektromobilmi než rumunský priemyselný zväz.
Viem, že štatistika nie je asi tvoj obľúbený obor. Tak sa môžeš pozrieť aký bol podiel predajov elektromobilov v Rumunsku v roku 2023. Pre tvoju informáciu to bolo 24,4 %.
Pravdepodobne to kupujú ľudia čo to berú na firmu a odpisujú si to v účtovníctve. Alebo tí čo neriešia peniaze. Tým to môže byť aj jedno aké auto majú a tak idú s trendom fajn dynamického povozeníčka s luxusne futuristickým nádychom….
Sú ľudia čo majú málo starostí a tak si musia nejaké sami vyrobiť… napriklad kupou EV… a furt sa starať či je nabité…
Aby som ja pri rodinnom vylete musel stále zvažovať dojazd a každý výdaj energie v aute aby mi rodina nemusela 5 hodin zbytočne kempovať pri nabijačke, tak o tom ma nikto nepresvedčí …
Ako pohodovo asi vyzerá cesta do chorvatska 1200km s Ev