niekto niečo nedomyslel ....
uvidime
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/rozvodna-sit-je-pripravena-ani-milion-elektroaut-ji-nestrhne
posledný komentár: Včera o 21:27
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
posledný komentár: Včera o 21:27
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
subjektivne - enyaq sa mi paci len coupe v najvyssich sport vybavach (sport look na 2.2t SUV je take ze....) inak ma moc nezaujal. uznavam ze interier ma urcite vyrieseny konzervativnejsie, mozno aj jemne praktickejsie, ale mna to ako balik nepresvedcilo. navyse mam pocit ze dizajn starne rychlejsie ako ID.4. ako pisem, subjektivne. problem enyaq coupe je ze as im tam rozmohol taky nesvar.. vo vysokych vybavach je casto s panoramatickym oknom. ktore za A nechcem a za B nema motorizovanu clonu, co je strasny fail. sluzobne som mal skodovky, kupovat to za vlastne peniaze mam trosku odpor a zatial som uz druhy krat siahol po VW. nie je to to iste, aj ked je to to iste
vo vybere bol este ioniq 5 ale .. asi este nemam nervy na korejca. som prilis zvyknuty na VAG interiery.. ovladanie auta, vsetko. pri korejcovi nic nie je na "svojom" mieste. ale to je SILNE subjektivna zalezitost
Tesle bolo tiez vytykane, ze ich auta casto ignoruju "Driver Override" (teda ked sa vodic snazi ziskat kontrolu manualne a vypnut automatiku). U Tesly sa system pri testoch aktivoval, aj ked bol rucne deaktivovany.
V celkovom hodnoteni Assisted Driving Grading (za rok 2025) dosiahol druhe najnizsie hodnotenie.
Tolko dohladatelne fakty - ja na to svoj nazor nemam, lebo na Tesle som nejazdil, tam len preberam co som sa docital.
Ked budu jazdit po dialnici elektricke tanky alebo kamiony tak budu tiez oslobodene od dialnicnej ? => neprispievaju k opotrebeniu cesty =))
Hluk robia. Keď okolo teba prejde v 130 km/h bežný spalovák alebo elektromobil, urobia rovnaký hluk. V tých rýchlostiach sú už hlavnými zdrojmi hluku pneumatiky a areodynamický odpor, nie motor.
Soused - overeny ma byt podpis, cize to podpis u notara, pretoze predpokladam, ze elektronicky podpis nepouzivas (ak ano, vies to podpisat v pc cez obciansky preukaz a poslat mailom)
do datové schránky: ws5mh9w
e-mailem na adresu: [email protected]
a) vyplněný .PDF formulář v elektronické podobě opatřený elektronickým podpisem, se kterým zvláštní právní předpis spojuje účinky vlastnoručního podpisu
b) autorizovaná konverze vyplněného .PDF formuláře v listinné podobě opatřeného úředně ověřeným podpisem, kterou vám opatří na úředních místech s označením Czech Point
v listinné podobě s úředně ověřeným podpisem na adresu: Státní fond dopravní infrastruktury, Sokolovská 1955/278, 190 00 Praha 9, Česká republika
https://edalnice.cz/osvobozeni/index.html
o predaji jazdeniek
Prave v clanku spominana i3 sa u nas stale predava dobre. Sledoval som vyse roka inzeraty, kym som kupil pre seba, a dost sa to tam podla mojho videnia tocilo. A bude sa stale predavat dobre, lebo je to technologicky nadcasove auto (dizajnovo urcite nie.. :/). Po meste (ako druhe auto do rodiny) bohate staci aj tych 200km, naucil som sa stym jazdit aj dlhsie trasy.
S vynimkou ked v inzeratoch za najnizsiu kapacitu 60Ah pytali vela, resp vysoke najazdy km. Tie tam svietia aj rok. Ale 94 -120 Ah s mensimi najazdami sa stale predavaju dobre a relativne draho.
A ohladne zivotnosti baterie..ak mi klesne pod urcitu hranicu, viem si ju v Cechach upgrejdnut v cene od 8k do 12k euro za najvyssiu kapacity s dojazdom 300 km... A moja povodna tam zostava a instaluje sa ako staticka bateria niekam do domu ako ulozisko energie pre FVE...
Predtym som vsetko potrebne jazdenie v meste obhospodaroval 7 miestnym Voyagerom, ktory mam hlavne na dlhe trasy a na cestovanie na preteky do zahranicia.
Teraz Voyager jazdi len von a vsetko mesto obriadi male EV nabijane s FVE..
V com su dve auta v rodine neekologicke....??!?
ja som to posielal asi dva roky dozadu, podpisal cez e-obciansky , k tomu pridal scan velkeho technicaku a to bolo vsetko co chceli , ziadost vybavena obratom
p.s. pozdravujem majitelov i3
predpokladám že už len samotnou existenciou toho "druhého"
(len na pokračovanie/dokončenie tejto uletenej debaty)