V roku 2010 mala byť postavená diaľnica do Košíc a termín sa nesplnil. Eu by chcela do roku 2035 zakázať spaľováky. Ak sa tak stane povinne, veľa ľudí na Slovensku pride mo možnosť jazdiť, lebo SR nebude na to pripavené.

Nabíjačky, elektrifikácia v domoch na dedine a na husto postavených sídliskach s plno parkujúcich aut, vysoká nákupná cena elektromobilu na párročné používanie. Lampy z ktorých by sa dalo nabíjať, ak by sa natishli nové káble a postavila nová rozvodňa, ktorá máva aj dnes poruchy, sú popri ceste, kde je zákaz zastavenia. Je tam jeden maličký lidl s parkoviskom pre 80 aut pre 4 sidliska.

Spraviť na dnešných čerpačkách nabíjačky nejde, nie je tam miesto na parkovanie a ľudia tam nechcú čakať na nabitie. Ísť z BA do Bardejova a 2x sa niekde zdržovať na nabíjanie. V zime pri 20st pod nulou autá treba vykúriť. Autá sú celú noc pred panelákmi, niekedy aj týžden bez pohnutiá. To by muselo mať na sídlisku každé jedno parkovacie miesto nabíjačku a chudáci tí čo teraz parkujú na trávniku, keď prídu večer z diaľky. Celé mesto rozkopať a pri starších rozvodniach, kde sa nepočitalo pri ich stavbe s elektromobilmi prestavať aj tie.
Mestu už teraz chýba veľa parkovacích miest a riešenie v nedohľadne. Ľudia nechcú parkovať 2km od baráku ak by zbúrali nejaké firmy a postavili tam viacpodlažné parkoviská, alebo vyrubať les a postaviť tam parkoviská 4km. Do niektorých podzemných garáži maju elektromobily zákaz vjazdu.

Všetko si musia vysúťažiť svoje firmy, je to predražene a nič sa nestavá. Termíny dokončenia sa viackrát posúvajú.

Čo s kuriermi jazdiacimi celý deň, alebo mhd v zime, kde sa stále otvárajú dvere. Baterka na celodennú jazdu nestačí.

Neustale vypojovanie baterky a vymena novej je náchylná na poškodenie. Dôchodkyňa ju ani nedokáže vymeniť ak by existovala služba požičiavania baterky a všade by nebola na to obsluha.

Chudáci veteráni. Veľa ich ani nie je prihlásených ako veterán. Finančne nízkorozpočtové rodiny utrpia najviac. Niekomu tým zákazom zoberú obživu. Kedysi sa auto opravovalo doma zadarmo, teraz treba do servisu.

My sme tiež na dome vyhodili analogový crt tv, lebo vypli signál. Dvbt box plustelky je drahý, na plustelku sú mesačné poplatky a signál tam má aj tak len 1mux a slabý. Kúpili sme settopbox a chytili sme len ta3. Ešte že sme ho mohli vrátiť. Tak sme bez tv, hoci konesionárske sa platiť musia.
Kupovať a platiť si 2 satelitné príjmače na pár pozretí filmu za rok si nebudeme. Crt tv sme mali v každej izbe. Dostali sme ich od známych.

Aj cesty keď sa stavali sa nepočítalo s takým počtom aut. V starých panelákoch sú malé kuchyne. Komunisti predpokladali, že ľudia sa budú stravovať v závodnej jedálni. Teraz tí ľudia trpia malou kuchyňou a pri autách sa v meste zas tvoria kolony. Aj bez nehody hlasia hodinové zdržanie. To si vybijú baterku v tej kolone. Zatial sa neuvažuje že by elektromobily mali celú karosériu ako solárny panel. To bude možno v 2060, ak bude dostatok surovín a nebude 12miliard ľudí.
Hasenie elektromobilov je zložitejšie.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/625653/padesat-hasicu-hasilo-elektromobil-hrozi-zakaz-vjezdu-do-podzemnich-garazi.html

Uvidíme ako postúpi vyvoj do roku 2035.
Zatiaľ to na hromadný presun na elektropohon nie je pripravené. Ani technologicky, ani ekonomicky. Jediné čo by bol prínos, že by vyrobcovia mali prácu a zarobili, ak by dal štát štedré šrorovné.

Staré auta ohromne zlacneli, čo je výhoda pre chudobnejších. Ak by zakázali spaľováky, nízkorozpočtové rodiny by ostali bez auta. Ľudia ktorých sa priamo situácia negatívne dotkne sa proti pokroku buria. Keď stavali priehradu a vzali im chalupu, tiež sa im to nepáčilo. Ľudia mali sliepky, záhradku, stolárskú dielňu a zrazu museli do paneláku a o všetko prišli. Aj o prácu ktorá ich bavila a dodnes na to nadávajú. Museli narýchlo pod cenu predať aj motorku, lebo prišli o garáž. Osobná skúsenosť v rodine.
05.06.2022 - 03:14:16
00
Prestan sirit nezmysli.

- EU nechce od 2035 zakazat spalovacie motory. Chce zakazat predaj aut so spalovacimi motormi
- z Bratislavy do Bardejova prejdes bez nabijania uz dnes
- drviva vacsina aut nebude potrebovat kazdodenne nabijanie, preto nebude nutne aby kazde parkovacie miesto malo nabjacku (argumentacia autami parkujucimi na travniku - to vazne????)
- pred par mesiacmi u nas na sidlisku robili kompletne nove rozvody kurenia. Rozkopali cele sidlisko. Za par mesiacov hotovo. Aky problem vidis s podobnou "akciou" kvoli elektrickym rozvodom?
- kurieri najazdia velmi malo km a pri kazdom zastaveni bez problemov vypnu motor. MHD tiez nenajazdia stovky kilometrov denne, casto brzdia - rekuperuju
- preco by dochodkyna menila baterku? Aj teraz si meni olej, filtre, brzdy...?
- s tymi veteranmi si sa uz uplne opustil, to nema zmysel ani pointu
- vybitie baterie v kolone je absolutny nezmysel. Rovnako pravdebodobne, ako ze ti dojde benzin

Mimochodom, vcera som cital o Mercedese Vision EQXX, ktory ma bateriu polovicnych rozmerov ako su sucasne, spravil trasu 1000km Sindelfingen - Azurove pobrezie (cez Alpy) bez nabijania aj s rezervou. Aplikaciu do seriovych modelov predpokladaju do 2-3 rokov.
05.06.2022 - 06:45:54
22
troska by som mozno len upresnil, myslimze ide len o zakaz predaja novych aut so spalovacim motorom.
05.06.2022 - 07:41:32
01
Reagujete na experta, ktory si opisuje kontakty z papiera, lebo si ich nevie poslat z mobilu na mobil. A snazi sa "diskutovat" o elektromobilite. Vysmech a trolling
05.06.2022 - 07:54:35
01
Vôbec si neriešil argument veterány a to nie len oficialne, ale aj staršie autá. Zakážu im jazdiť lebo nesplnia nulové emisie?
Xp sa môže stále používať. Je to ako vidať nový nevyladený win s chybami a prestať podporovať staršie verzie.

Ja riešim terajšie nedoriešené problemy elektromobility, nebudem špekulovať čo bude v roku 2035.
Píšeš ako keby si žil v lokalite, kde je prestavba jednoduchá, už ev vlastníš aj s nabíjačkou v blízkosti, jazdíš na ňom len po meste a 20 000€ ti nerobí problém zaplatiť.
Všetci nemajú rovnaké podmienky. Mesto stavané v minulosti narychlo má problém s rozkopávaním. Kde by parkovali tie stovky aut, keby bolo všetko rozkopané a ľudia chodili z panelákov po blate. U nás ide el.sieť aj popod detské ihrisko, cez areál školky a pod domami. Domy sú nahusto vedľa seba a celý vonkajší priestor zaberajú autá, parkujúce aj na tých drobných kúskoch travnikov..

Elektromobil nie je počítač a na jeho prevádzku sú potrebné veľké stavebné zásahy na cestách vysúťažené svojomi firmami, ktoré nám nespravia Činania v ich fabrikách, ale naši stavební robotníci ako sa dnes naťahuje drobná pedražená rekonštrukcia mosta na 5 rokov a ľudia musia voliť obchádzku. Niesu peniaze ani na záplaty na ceste.

https://www.autoviny.sk/novinky/123160/video-do-elektrickeho-autobusu-namontovali-pridavne-kurenie-na-naftu-teraz-z-neho-vychadza-cierny-dym

Elektrická dodávka pre kuriera stojí 100 000€ a z toho 40 000€ baterka. Zase zdražejú balíky aby sa mu to vratilo. Teraz aby ušetrili nakupujú veľmi lacno ojazdené autá. Ojazdený elektromobil sa dá kúpiť, ale kto kúpi ojazdenú baterku? Nafta sa nedá ojazdiť, iba minúť.

ak bude len zákaz predaja bude to rovnaké ako keď dnes pýtam v obchode nový notebook, ale aby mal winxp. Starši, ktorý môže byť obliaty kofolou, alebo má opotrebovaný hdd, nechcem a náhradné diely niesu. U pc sa dá kúpiť nový a win xo dať pirátsky, lebo legalný už nejde aktivovať cez internet. Pred 5 rokmi mi ho kamarát aktivoval po telefóne.

Dúfam že ak budu v roku 2035 ev a nabíjačky (1 v celom meste a na dedine žiadna, chalupy s hliníkovými káblami na 10A poistke, ako dnes) na rovnakej technikej úrovni, že tu budú spalováky aspoň do 2100. Ľudia na dedinách neprábajú 60 ročnú elektrickú sieť v dome. Je to drahé a celý dom by bol 3 týždne neobývatelný. Kam by šli tí ľudia bývať na ten čas?

Cokupit. Ako nahrám do resetnutého telefónu kontakty bez internetu? Druhý mobil nemám. Robiť zálohu šlo na starých nokiach cez pc suite ako súbory jednotlivé kontakty cez kábel do pc s winxp kde bolo aj pribalene cd s pc suite.
Teraz to už nejde. Len akási záloha na cloud spolu aj s nechcenými kontaktami, a stopami po odinštalovaných aplikáciach
Platiť 1,5€ za prenos dát kvoli takej zálohe nebudem. Keď si tam nainštalujem všetko ručne, miesto 90% zaplneného úložiska, budem mať len 84% zaplnené. Pri online zálohe by som musel ísť na verejnú wifi do krčmy a zaplaiť si tam ešte pivo.
Na nokii sa dali kontakty nakopírovať do zložky cez kabel ako súbory. Tie ktoré som si označil. Teraz je problem pri xp sparovať nový samsung a najde mi to aj susedov BT. Raz som mu omylom poslal pesničku, on to blbec potvrdil príjem súboru. Tento sposob prenosu nemám rád.


Naposledy upravil Hosť dňa 05.06.2022 - 08:23:16, celkovo upravené 1 krát.

05.06.2022 - 08:06:13
00
stevo9 Zaujímavý argument s vybíjaním elektromobilu v kolóne. Môžem sa spýtať koľko vydrží elektromobil pri mínusovej teplote so zapnutým kúrením na 20 °C na mieste?
05.06.2022 - 08:19:45
00
Na Ukrajinskych hraniciach stáli kolony 2 dni. Ak by bolo minus 20st.
05.06.2022 - 08:25:50
00
Pýtam sa koľko vydrží elektromobil, nie spaľovacie auto.
05.06.2022 - 08:30:13
00
Baterka nevydrži. https://www.topspeed.sk/novinky/v-zime-sa-dojazd-elektromobilu-znizi-aj-o-30-adac-radi-menej-vyhrievat-kabinu-a-vozit-deku/18724

A osobne mi vadia dlhodobé obmedzenia, blato, od 6 rana hluk zbijačiek, cestných frez, smrad z pokladania nového asfaltu a pol dňový vypadok elektriny, pri prerábke rozvodne a vystavbe 400 nabíjačiek, pri každom parkovacom mieste.
Prídeš z nočnej a celý deň ta budú rušiť zbíjačky.


Naposledy upravil Hosť dňa 05.06.2022 - 08:44:47, celkovo upravené 1 krát.

05.06.2022 - 08:40:37
00
Som sa nepýtal na dojazd elektromobilu v zime, ale stojaci elektromobil v kolóne.
05.06.2022 - 08:43:31
00
Mam pocit, ze stevo to vyriesil, resp na to prisiel. Ked budu auta drahe a este drahsia prevadzka tak ludia ich nebudu vlastnit, cim sa vyriesi aj parkovaci problem a neskor aj hustota premavky :)
05.06.2022 - 08:50:04
03
Kúrenie spotrebováva baterku. Celú noc nevydrží pri takej zime, pri pomalom posúvaní, aby zostala energia k najbližšej nabíjačke, ku ktorej chcú ísť všetci z tej kolony a hneď ju tí pred tebou obsadia. A to musíš počítať s tým že baterka degraduje po pár rokoch. Do kolony sa dostane auto so slabšou baterkou, opotrebovanou a zároveň sa vodič ponáhlaľ a nedobil na 100%. Benzín sa dá doviesť v kanistri a za minútu doliať priamo v kolone. Hadičkou sa dá vycucnúť od toho kto má viac.
05.06.2022 - 08:54:32
00
A môžem vedieť koľko kolón trvajúcich dlhšie než 1 deň bolo za posledných 20 rokov na Slovensku?
05.06.2022 - 09:01:14
01
Automobilova doprava (so spal motormi) je z velkej casti povazovana za silny rozmach respiracnych ochoreni a nimi sposobenych predcasnych umrti.
Ja som este lacny pacient, za poslednych 10 rokov beriem lieky co stoja ~1-1.5€/den. 3 mesiace dozqdu som zacal imunoterapiu a ja+moja poistovna platime ~3.5-4€/den najblizsie min 2 roky

Cenu doktora, mojej dovolenky a znizenej kvality zivota radsej nekomentujem. A to som velmi lacny pacient. Ale hlavne ze si vieme odovodnit jak je spalovacie auto zdanlivo lacne
05.06.2022 - 09:15:27
10
My jazdíme z BA do Bardejova na nový rok, keď mrzne a pri šoférovani sa striedame, lebo je to ďaleko. Nikde netreba tankovať.
Založiť si eshop a predavať lacné notebooky z Činy je jednoduchšie než vykupovať pozemky, rozkopavať súkromné pozemky, vybavovať stavebné povolenie a schvalovať výstavbu nabíjačiek, riešiť to so zse, tam do toho vstupuje aj štát, ktorému to trvá ako stavba dialnice, je to predražené. Výstavbu na štatnom alebo mestskom pozemku si štat zoberie naseba. Máme čo čakať. Mesto rozkopané. Na Slovensku je evidovaných 3 436 018 aut a to nepočitam zahraničné. Ak by to bolo treba všetko nabíjať tak ako sa dnes dopĺňa palivo. Bola by to záťaž na elektrárne. Hlavne by nesmeli nabíjať naraz. Nabíjanie netrvá 5 minút a ak by na celom parkovisku pri Lidli naraz všetci nabíjali, lebo pred panelákom na sídlisku sa nedá, či udrží lidl prípojka 200 nabíjačiek naviac, keď teraz nemá nabíjačku žiadnu?

Aby bola elektrina čistejšia, museli by sa zrušiť všetky uholné elektrárne. Poľsko Rakusko, Vojany, veterné zaberajú úrodnú pôdu a znižujú počeť vtáctva.
Bude dosť nerastných surovin na výrobu solárnych panelov pre každú jednu strechu? Čo by si ľudia mohli užívať volné plochy záhrady, lúky, tak všetko bude zastavané panelmi. Je čoraz väčší dopyt po elektrine. Ešte treba 2 bloky v Mochovciach.

Ľudia ktorí žijú vedľa uholnej elektrárne, si neprilepšia ak by boli všetky autá elektrické.
05.06.2022 - 09:25:10
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up