1. Fajcite alebo fajcili ste?
2. Kolko za den?
3. (to ma najviac zaujima) Pozorujete alebo pozorovali ste na sebe pokles kondicky, formy, pripadne ako sa to na vas prejavovalo?
Aby ste sa nehanbilli, zacnem ja. Zacal som fajcit asi pred 1,5rokom. Po kratkom case som zistil ze uz ani nedokazem vybehnut po schodoch bez toho aby som za nezadychal. A to som nefajcil moc - priemer tak dve denne (rozumej tak ze nie pravidelne). Teraz som to obmedzil len na chaty a vyjazdy do mesta, uz je to podstatne lepsie.
Diky moc za vase prispevky
Dnes uz nefajcim 1450dni..
Usetrnene peniaze, resp. nevyhodene na cigarety : 2697€
Nevyfajcenych cigariet : 17402
Cas ktory by som inak stravil fajcenim : 72 dni
Pekna statistika. Ake cigy si fajcil? Btw, 12/den je zhruba aka hodnota? Je to priemer, alebo skor uz taky poriadnejsi/zavislejsi fajciar?
12 denne je relativne slabe fajcenie..niekto da aj 40 denne. Netusim kde je priemer. Vacsina ludi co poznam dava krabicku denne.
este to kus rozvediem vzhladom na prvy prispevok v teme, konkretne kondicku. Tu mam lepsiu ako som mal 25 rocny..neda sa to porovnat, ten rozdiel je obrovsky .
Este so zabudol napisat, ze bike co mam teraz som si vlastne kupil ako darcek za to, ze som prestal fajcit.
ked som končil tak šla kondička o cca 20% hore
A podľa mňa to nebola otrava nikotínom, ním sa v bežne dostupných dávkach otráviť asi ani nedá... Skôr niečo ako "fleš" - odkysličený mozog...
este to kus rozvediem vzhladom na prvy prispevok v teme, konkretne kondicku. Tu mam lepsiu ako som mal 25 rocny..neda sa to porovnat, ten rozdiel je obrovsky.
jeden z podstatných dôvodov prečo som prestal je bolo, že má obmedzovala nízka kapacita pľúc pri MTB, proste som pri vyššej záťaži nestíhal oxidovat ... potom som sa dostal na dlhšiu dobu do hladiny že nestíhali svaly/ srdce a tuto jar som sa vrátil na začiatok, ešte by som vládal krútiť ale už nedávam adekvátne okyslicovanie ... s tým samozrejme že celkova výkonnosť je v úplne inej lige, po tých cca piatich rokoch ...
a ešte pre Tesáka, je to v hlave, nie v nalepkach, nikotinoch a pomôckach ...