user_id To si mi dal nezaslúžený kompliment, že golfový trávniček. Je to obyčajná 8 rokov stará lúčna zmes, to má ďaleko od trávnika
, ale presne tak som to chcel, ďatelinky, kadejaké otavy, a divšie hrubé trávy...ja len zalievam sem tam, nehnojím a nevertikutujem (cca 150 trysiek trinástich vetiev závlahy v trávniku sa mi meniť nechce každú jar
Na tej snímke s čudným
svetlom (neviem fotiť a bohvie ako mám foťák na ajfóne nastavený, furt fotí inak) je tak jedna sedminka záhrady. Na celom pozemku aj s predzáhradami je cca 80-90 už dosť veľkých stromov, vrátane naozaj veľkých javorov, líp a naozaj naozaj veľkých platanov sadených ako 4 m planty ešte pred započatím rekonštrukcie smetiska v roku 2014, hodne vyše 150 kríkov v záhonoch po okraji, a viac ako 500 m živých plotov z oboch strán oplotenia, ktoré už vlastne vôbec nevidno.. Okolie hlavnej obytnej budovy je lemované vzrastlými ovísavými bukmi (zelené a červené), postupne dorastajú ďalšie javory, príjemného tieňa z roka na rok pribúda. Terasu pri dome aj altánok s krbom pri hosťovskom domčeku mám, jeden z prítomných fóristov už okúsil, smutno tam nie je
, ale keď zapadá slnko v kvapkách závlahy, človeka nevdojak prepadnú kadejaké dumky...
Jazero bolo v pláne, ale keď nateraz padla kvôli neochote druhej strany kúpa susediaceho 3,5 ha pozemku, nezaoberám sa tým. Ak to raz vyjde, bude jazero, budú aleje, bude arborétum, ale toho sa už ja nedožijem. Hoci je to klišé, ale cesta je cieľ.
Lubik Tá Tvoja vŕba v popredí nemá chybu. Tie moje pahýle som prvých desať dní tiež ručne zalieval, jedno vedro vody denne ku každej. Farmers walk je parádny doplnok k silovým cvičeniam, a keď počítam aj vodu pre psov, resp. denné vedrové zalievanie niektorých citlivejších stromov, farmársky kráčam v podstate stále