Z dnešného SUPER výjazdu v Slovenskom raji. Trasa SNV, Dedinky, Stratenská píla, Geravy, Predný Hýľ, Košiarny briežok, SNV. Všetkým, ktorí sa zúčastnili ďakujem za perfektne strávený deň. 👍👍👍👍👍
Bianchi testovací deň v MTBiker centru v Hrádku. Parádička, ale keby som mal čas tie biky nastaviť presne na seba, tak to by bola ešte iná parádička Bol to predovšetkým test vecí ktoré som nikdy nejazdil. Takže moje dojmy:
1) Karbónový rám - chcem a 29" - chcem
2) FOX vidla s pevnou osou - síce nebol čas sa hrať s nastavením, ale asi skôr chcem (zbavil by som sa posledného SRAMU na biku)
3) bowdeny v ráme - je to pekné, len je s tým zbytočná robota a klepe pri jazde (že sa to dá asi fixnúť), skôr by som sa tomu vyhol ako by som to jednoznačne chcel
4) 26x42 je na 29" málo a 32x50 ešte menej (buď 26x46 alebo 30x50)
5) jednoprevodník - nemohol som si zvyknúť na tie obrovské skoky na kazete, len by to chcelo 30z, vďaka 29" by bol aj najťažší prevod 30x10 cca rovnako rýchly ako mám ja teraz na 36x11, len tie skoky...
6) Eagle - SRAM radenie nikdy, radšej Shimano, ktoré tiež nemusí byť bezchybné
7) hlučný orech - nikdy v živote, vďakabohu za DT Swiss s najmenšou rohatkou, to bolo neskutočne otravné!!!
8 ) locky na riaditkách sú naozaj totálna zbytočnosť, ako prvé by som to dal dole...
9) stále sa mi viac páčil systém Shimano 2x ako Eagle 1x, a to aj v priamom porovnaní
Už len pomaly hľadať vhodný rám, doteraz som poškuľoval na Bianchi a Orbeu, len rám musí umožňovať montáž prešmyku. Ale kedy sa ku kúpe dokopem ani srnky a medvede netušia, nemusí to byť ani tento rok
Dnes som si dal do tela riadne. Ani nejde tak o kilometre ako o celkový výkon v našom kopcovitom okolí. Samozrejme som aj poblúdil jak pánko ( aj tlačil bike jak pánko). Spišský Hrušov - Chrasť nad Hornádom - Matejovce - Poráč - Chrasť - Spišský Hrušov.
- konecne bolo teplo - na kratke, vietor samozrejme nesmel chybat, ale vacsinou fukal spravnym smerom, blato po dazdoch sice bolo, ale nic strasne
- zucastnit tolkych spolocensko sportovych akcii za jeden den, to je snad nemozne, no podarilo sa mi
- na Vrsatci uz rozkladali stan a stoly s vodou, neviem co tam bolo, no vyskyt turistov bol znacny
- ist na Butkov a nepozriet ci tam naaahodou nieco nieje bola blbost vychytal som Tradicnu Majovu put a uplne skvele som stihol krizovu cestu pri stvrtom zastaveni - cize tak 2 hodinky hybernacie kym sa veriaci dostanu az hore, tak som to otocil
- do sedla Mraznica cervene faborky - na sipkach napisane okolo Kosece
- na Homolku od Ilavy sa dnes jazdilo moto GP
-nad Hornou Porubou biele faborky - Teplicka 50-tka - a ze stado pesiakov teda vie zmenit blatovy usek na totalnu pasteku so sluchatkami v usiach sa na singli velmi dobre obchadzaju
- konecne Krasna Ves a samozrejme som este stihol cestne preteky do Podluzian - nic som im nedaroval a prisiel do ciela prvy v uniku pred balikom
Ak pozrieš moju mapu výjazdu, uvidíš ten zmätok..asi sme šli zle..s nami ešte dvaja Poliaci..po takú lúku paráda, ale odtiaľ na chodníku sneh, napadané stromy..aj sme odhadzovali čo sa dalo, ale nemalo to význam..tak otočka
Aha už vidím, to som ani nevedel, že si človek takto vie pozrieť kadiaľ ľudia behajú . Vidím že to bolo z druhej strany. Ja som akurát včera pozeral, že od Martina sa tam dá dostať, tak by som sa tam skúsil pozrieť keď zase raz bude slnka trochu.
Hlavne treba deti ucit jazdit bez prilby..
Toto sa nauci,dostane prvy krat naslapavaciu obov a rozbije si hlavu o kamen aj cestou do kopca ked ho prekoti do boku..(stane sa aj skusenemu jazdcovi)
Popripade niekto do neho vleti zhora
Hlavne treba deti ucit jazdit bez prilby..
Toto sa nauci,dostane prvy krat naslapavaciu obov a rozbije si hlavu o kamen aj cestou do kopca ked ho prekoti do boku..(stane sa aj skusenemu jazdcovi)
Dúfam, že sa neobúvaš do fotiek kúsok vyššie...Nemoralizuj a staraj sa o svoje deti ak nejaké máš. Toto malo prilbu na hlave vždy keď bolo treba. Na fotke zrovna tlačí bajk a zrovna vtedy ju nepotreboval. Či ty ju nosíš aj na záchod? Alebo po námestí ? Aj tam do teba môže vletieť nejaký cyklista, takže by si ju mal nosiť v podstate stále!
Ak pozrieš moju mapu výjazdu, uvidíš ten zmätok..asi sme šli zle..s nami ešte dvaja Poliaci..po takú lúku paráda, ale odtiaľ na chodníku sneh, napadané stromy..aj sme odhadzovali čo sa dalo, ale nemalo to význam..tak otočka
Ako ste sa chceli takto dostat na Martinky ? Mali ste ist po zltej hore, vytlacit na hreben. To, co ste sli od zltej je sice polovnicky chodnik, ale ten konci realne niekde tam, kde ste skoncili a hore jedine vyniest po strmej strani. Neviem preco to zaznacili do OSM, mozno to kedysi bolo pouzitelne, ale asi davno.
Druha moznost je potom niekde pred zltou vytlacit asi 50 vyskovych do sedla na cervenu a odtial tlacit na Veterne. Imhoa le lepsia cesta ako po zltej hore na hreben zo zapadnej strany nie je. Najlepsie asi doporuci kvakob
si si spojil dve veci 50 -aj menej vyskovych na cervenu a tlacit spet sa da na hornu luku ...
na veterne treba ist na tu kamenistu lucku na fotke, odtial kusok hore odbocit dolava na chodnik a z neho po cirka 30m pri takom malinkom smrecku doprava smerom na bocny hrebienok uz je to aj celkom vyslapane navrchu je chodnik nim hore a vyjdete na zltej nad pasmom lesa /zlta cez ten les je mordor/ a dalej uz po zltej na veterne atd.
čo to mal za bajk ten chlapec ? inak krásny pojazd..
viperkiler chalan mal požičanú otcovu Salsu, lebo deň predtým niečo rozbil na svojom. Tá Salsa chudák bola o pár čísel väčšia ale čo sa dalo to sa nastavilo na neho a odšlapal to.
medzi dvoma lejakmi - ked som odchadzal na mna prsalo, ked som prichadzal tak tiez. vsetko je na total rozmocene - ale zmena obcas nezaskodi
najlepsi bol prejazd cez mokru pol metrovu datelinu, lebo po polnacke sa jednoducho ist nedalo - umyl som pohon, kolesa, tretry - aj z vnutra
cipo11 Ja mám prilbu na hlave aj na námestí, aj pred stánkom, aj keď sedím a rýchlo niečo žujem či sa kochám výhľadmi, aj keď bike tlačím do kopca, proste furt...
Pár sekúnd predtým ako ma zlialo som stihol urobiť fotečku
si si spojil dve veci 50 -aj menej vyskovych na cervenu a tlacit spet sa da na hornu luku ...
na veterne treba ist na tu kamenistu lucku na fotke, odtial kusok hore odbocit dolava na chodnik a z neho po cirka 30m pri takom malinkom smrecku doprava smerom na bocny hrebienok uz je to aj celkom vyslapane navrchu je chodnik nim hore a vyjdete na zltej nad pasmom lesa /zlta cez ten les je mordor/ a dalej uz po zltej na veterne atd.
Ďakujem...skusim ešte druhý pokus...len najsť ten spravny smrečok
My vcera otvorenie sezóny a samozrejme nahanacky s Kaprak
Mazacka a Kanada. Podla.mojho nazoru z Mojtina su tieto dva traily najlepsie pristupne. Za 3 hodky sme ich dali takze sme sa rozhodli ist Kanadu este raz. Tie luky su aj slapatelne ale nie pre nas a nie v horucavach. Podla mna Mazacka nieje pre kazdeho hlavne za vlhka. Na.konci pri skale je jaskyna kde sa da ist aj s bikom ale to som nevedel. Smerom na Kanadu treba ist aj na.Rohatu skalu pozriet. Gpx v prilohe. Na Mojtine otvaraju senk az 15:30 ale domaci nam.dali vodu. Bacha nato. GPX v prilohe
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1) Karbónový rám - chcem a 29" - chcem
2) FOX vidla s pevnou osou - síce nebol čas sa hrať s nastavením, ale asi skôr chcem (zbavil by som sa posledného SRAMU na biku)
3) bowdeny v ráme - je to pekné, len je s tým zbytočná robota a klepe pri jazde (že sa to dá asi fixnúť), skôr by som sa tomu vyhol ako by som to jednoznačne chcel
4) 26x42 je na 29" málo a 32x50 ešte menej (buď 26x46 alebo 30x50)
5) jednoprevodník - nemohol som si zvyknúť na tie obrovské skoky na kazete, len by to chcelo 30z, vďaka 29" by bol aj najťažší prevod 30x10 cca rovnako rýchly ako mám ja teraz na 36x11, len tie skoky...
6) Eagle - SRAM radenie nikdy, radšej Shimano, ktoré tiež nemusí byť bezchybné
7) hlučný orech - nikdy v živote, vďakabohu za DT Swiss s najmenšou rohatkou, to bolo neskutočne otravné!!!
8 ) locky na riaditkách sú naozaj totálna zbytočnosť, ako prvé by som to dal dole...
9) stále sa mi viac páčil systém Shimano 2x ako Eagle 1x, a to aj v priamom porovnaní
Už len pomaly hľadať vhodný rám, doteraz som poškuľoval na Bianchi a Orbeu, len rám musí umožňovať montáž prešmyku. Ale kedy sa ku kúpe dokopem ani srnky a medvede netušia, nemusí to byť ani tento rok
http://www.cykloserver.cz/f/4433245107/
BN-Krasna Ves-Velke Luky-Omsenie-TR.Teplice-TR.Tepla-Nemsova-Vlarsky prusmyk-Brezova kaplnka-Biely vrch-Pruske-Ilava-Ladce-Butkov-s.Mraznica-Kosecke Podhradie-Horna Poruba-Omsenska Baba-Omsenie-Velke Luky-Bukovinska skala-Krasna Ves-BN
- konecne bolo teplo - na kratke, vietor samozrejme nesmel chybat, ale vacsinou fukal spravnym smerom, blato po dazdoch sice bolo, ale nic strasne
- zucastnit tolkych spolocensko sportovych akcii za jeden den, to je snad nemozne, no podarilo sa mi
- na Vrsatci uz rozkladali stan a stoly s vodou, neviem co tam bolo, no vyskyt turistov bol znacny
- ist na Butkov a nepozriet ci tam naaahodou nieco nieje bola blbost
- do sedla Mraznica cervene faborky - na sipkach napisane okolo Kosece
- na Homolku od Ilavy sa dnes jazdilo moto GP
-nad Hornou Porubou biele faborky - Teplicka 50-tka - a ze stado pesiakov teda vie zmenit blatovy usek na totalnu pasteku
- konecne Krasna Ves a samozrejme som este stihol cestne preteky do Podluzian - nic som im nedaroval a prisiel do ciela prvy v uniku pred balikom
viac tu https://www.mtbiker.sk/forum/post1484139.html#p1484139
Aha už vidím, to som ani nevedel, že si človek takto vie pozrieť kadiaľ ľudia behajú
Dúfam, že sa neobúvaš do fotiek kúsok vyššie...Nemoralizuj a staraj sa o svoje deti ak nejaké máš. Toto malo prilbu na hlave vždy keď bolo treba. Na fotke zrovna tlačí bajk a zrovna vtedy ju nepotreboval. Či ty ju nosíš aj na záchod? Alebo po námestí ? Aj tam do teba môže vletieť nejaký cyklista, takže by si ju mal nosiť v podstate stále!
Ako ste sa chceli takto dostat na Martinky ? Mali ste ist po zltej hore, vytlacit na hreben. To, co ste sli od zltej je sice polovnicky chodnik, ale ten konci realne niekde tam, kde ste skoncili a hore jedine vyniest po strmej strani. Neviem preco to zaznacili do OSM, mozno to kedysi bolo pouzitelne, ale asi davno.
Druha moznost je potom niekde pred zltou vytlacit asi 50 vyskovych do sedla na cervenu a odtial tlacit na Veterne. Imhoa le lepsia cesta ako po zltej hore na hreben zo zapadnej strany nie je. Najlepsie asi doporuci kvakob
viperkiler chalan mal požičanú otcovu Salsu, lebo deň predtým niečo rozbil na svojom. Tá Salsa chudák bola o pár čísel väčšia ale čo sa dalo to sa nastavilo na neho a odšlapal to.
najlepsi bol prejazd cez mokru pol metrovu datelinu, lebo po polnacke sa jednoducho ist nedalo - umyl som pohon, kolesa, tretry - aj z vnutra
Pár sekúnd predtým ako ma zlialo som stihol urobiť fotečku
Ďakujem...skusim ešte druhý pokus...len najsť ten spravny smrečok
Mazacka a Kanada. Podla.mojho nazoru z Mojtina su tieto dva traily najlepsie pristupne. Za 3 hodky sme ich dali takze sme sa rozhodli ist Kanadu este raz. Tie luky su aj slapatelne ale nie pre nas a nie v horucavach. Podla mna Mazacka nieje pre kazdeho hlavne za vlhka. Na.konci pri skale je jaskyna kde sa da ist aj s bikom ale to som nevedel. Smerom na Kanadu treba ist aj na.Rohatu skalu pozriet. Gpx v prilohe. Na Mojtine otvaraju senk az 15:30 ale domaci nam.dali vodu. Bacha nato. GPX v prilohe