to co si dal?? je to asi ze jedina ucinna ochrana, medved neni selma a ked ta pocuje, co ta pocuje lebo rolnicky na biku robia dobry rachot, tak radsej ide kade lahsie. Ked som bol na aliaske tak si na vstupe do narodneho parku jednu vzdy vyfasoval..
nic v zlom ale u nas nie je tolko medvedov ako na aliaske a nie su ani tak zvedave. A okrem ineho do lesa chodim preto aby som si uzil ticho a klud, nie aby som pocuval neake rolnicky. Nevravim ze nieje dobre mat respekt a zvysenu pozornost a ani to, ze nikdy nestretnem medveda ale za tych cca 10 roku uz bolo tolko X prilezitosti a nic.
mam uz co to pobehane, a nikdy v zivote som nestretol medvada(jazdim uz cca 10 rokov vacsinou v les). Aj tu v okoli (Bojnice, Valaska Bela, Gapel, Mojtin ci Velka a Mala fatra, Kremnica) mame medvede ale podstatne vacsia pravdepodobnost je ze v zjazde zrazim s vysokou a pri vyslape ides pomly.
no u nas som to neriesil ale tu na kubinskej a chocskych vrchoch je ich pozehnane... takze radsej prevencia
co ja viem.. myslel som tym ze ta nepovazuje za potravu.. Ale napriklad ak ho prekvapis co sa na biku velmi lahko stane tak boh s tebou.. preto tie rolnicky..
No a co sa tyka nasich medvedou oproti aliasskym tak tie nase su urcite nebezpecnejsie lebo su moc civilizovane a niekedy stracaju zvieracie pudy atd. Na aliaske som mohol byt doslova 10metrov od neho a on si spokojne zbieral cucoriedky a neriesil.. Akonahle by to ale bola samica tak by som sa radsej nepriblizoval. Statisticky vsak v Denali National parku zabije rocne los 2x viac ludi ako medved.
z rana smer sedlo kubinska hola..po modrej hrebenom na vasilovske a dolu zltou na zazrivu-havraniu,cez parnicu,or.porubu s5 do DK(53km/2h52min/1058m)
par foto z pekneho vyjazdu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nic v zlom ale u nas nie je tolko medvedov ako na aliaske a nie su ani tak zvedave. A okrem ineho do lesa chodim preto aby som si uzil ticho a klud, nie aby som pocuval neake rolnicky. Nevravim ze nieje dobre mat respekt a zvysenu pozornost a ani to, ze nikdy nestretnem medveda ale za tych cca 10 roku uz bolo tolko X prilezitosti a nic.
no u nas som to neriesil ale tu na kubinskej a chocskych vrchoch je ich pozehnane... takze radsej prevencia
No a co sa tyka nasich medvedou oproti aliasskym tak tie nase su urcite nebezpecnejsie lebo su moc civilizovane a niekedy stracaju zvieracie pudy atd. Na aliaske som mohol byt doslova 10metrov od neho a on si spokojne zbieral cucoriedky a neriesil.. Akonahle by to ale bola samica tak by som sa radsej nepriblizoval. Statisticky vsak v Denali National parku zabije rocne los 2x viac ludi ako medved.
par foto z pekneho vyjazdu
http://app.strava.com/rides/9453294
na niektoré sa naviem vynadívať
ked vidím tú krásu,hned by som to chcela všetko zbehať na kolesách
uf zabudol som nastavit normal farby...