Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ToPaS: fuu, tiez to tam mate pekne vykosene od tych novodobych lesnych zbojnikov :tmi:
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 18:42:59
00
Z včerajšieho priezkumného výjazdu na Stolicu (1477mnm) v Stolických vrchoch.
Viac na:
https://picasaweb.google.com/kpisarcik/Stolica30042011#
post488178.html#p488178

Prílohy:

Stolica300420111.jpg
Stolica300420111.jpg 895.05 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 01.05.2011 - 19:28:23
00
lepšie ako nič ale prečo v dnes ešte niekto nosí takúto prilbu?
ale kukám že tie ťažiace hovadá s láskou k prírode sú všade rovnaké.. :tmi:
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 19:37:19
00
pisosip super fotky, nedavno som na Stolici bol a je to skutocne cyklisticky raj.
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 19:41:36
00
na Stolici je pekne a chutne, ked tam rastu cucoriedky :)
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 19:44:30
00
dnes som bol trochu "podupat" na Sachticky....., dolu potom cez Selce

Prílohy:

01052011310.jpg
01052011310.jpg 243.91 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 01.05.2011 - 19:50:53
00
..no k tým Ťažiacim hovadám.....
....predpokladam ze tie lesy patria do lesov hospodarskych..cize zo zakona tam hospodariť musis...dalsia vec....tie hole plochy vznikly z ťazby kalamity...cize vyschnutych smrekov...kedze vykonavat holoruby....najmä velkopolosne holoruby je zakazane....niekedy ma udivuje ako ludia co do vecí vobec nevidia a vedia o tom hovby robia mudrych a pritom si utieraju zadky toaletnym papierom, pisu a tlacia zase na ten papier...citaju noviny...maju dreveny nabytok a drevene chatky kde kuria drevom.....vsetko ma dve mince....viem ze nie vsade v lesnictve sa robí vsetko dobre....ale verejnost vidi iba tie veci ZLE......
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 20:00:08
00
nevidíme iba zlé veci.. ale aj ťažiť sa dá kultivovane.. napr do tatier by som nepustil ani jedno auto, lenže koňmi to oni ťažiť nebudú lebo to je drahšie=menej si ulejeme..
30 stromov popadá a ďalších 10 k tomu si pripílime, veď sa to stratí.. nejakú školku som nevidel ani nepametám (aspoň v MK)..
a štýl jazdy strojov na cestých s vysokou hustotou turizmu sa ani nezmieňujem..

áno ťažiť a obrábať lesy treba, ale trošku s ohladom na prírodu, nielen na čistý zisk.. ako je možné že na západe lesy takto nevypadajú?
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 20:11:00
00
2Mattho: Hmmm mudra reč. :puke: Ja neviem posúdiť, či majú ťažiť, alebo nemajú ťažiť a koľko majú ťažiť. Tu ide o to akým spôsobom to robia. Ich drevorubačský predkovia sa v hrobe obracajú a ruky, nohy by im dolámali. Pôdný kryt rozrytý na kašu, Vjazdy ťažkej techniky do terénu, aj za rozbahnených podmienok, následné polmetrové koľaje; Lesné chodníky zmenené na lesné cesty, pôvodné lesné cesty rozšírené na dvojnásobok, priamočiare sťahovanie kvánt dreva s tvorbou eróznych rýh aj 2 metre hlbokých. Toto by žiaden, opakujem žiaden starý múdry gazda na svojom pozemku nedovolil. Tak mi tu prosím nehovor, že ľudia do toho nevidia. :envy: Toto je absolútna neúcta a absencia pokory človeka voči prírode. Tak tu sakra nekecaj o tom, že všetko má dve mince. Ono to má totiž dve strany. :devil: A tá hospodárska strana neospravedlňuje ťažiarov za to ako ***** prírodu a že sú to zmrdi, ktorých by mali pokutovať za to aké následky ich moderný spôsob ťažby zanecháva.

edit: craobs si ma tesne a kultivovanejšie predbehol.

Naposledy upravil pisosip dňa 01.05.2011 - 20:26:15, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 01.05.2011 - 20:23:38
00
.. ako je možné že na západe lesy takto nevypadajú?

no, lebo vozia drevo od nas :lol:
ale toto uz patri do inej temy o-hocicom/barbarske-hospodarenie-v-lese-t21586.html
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 20:25:48
00
Keby nebolo lesníkov, a lesného hospodárstva, nebolo by ani lesných ciest ;) . Potom by sme ku každému singlu museli šlapať niekoľko km cez les :) Čo sa týka koňov, v Tatrách sa stále používajú, hlavne na nedostupných miestach. Aj keď v malej miere. Je ale pravda, že za sebou tie stroje nechajú poriadne zdevastovanú prírodu. O krádežiach dreva ani nehovoriac. Ale na obhajobu musím povedať, že v okolí môjho bydliska sa po kalamitách zalesňuje statočne, niekoľko stotisíc stromčekov ročne. Lenže výsledky bude vidno najskôr za niekoľko rokov. Dovtedy sa snáď zmierni aj to rozkrádanie...
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 20:27:07
00
Je to tak, drevo treba ťažiť, cyklisti ako takí sú "muchy" a kvôli našim chodníčkom sa časť hospodárstva nezastaví. Ale ako tu už je napísané, ide o to, ako sa to robí!!! Presne ako napísal Pisosip. To čo je dnes nazývané ťažbou je skôr plundrovanie a devastácia, česť vynímkam. Ak nájdete v nadmorskej výške 1300m vykosenú oblasť s totálne rozrytým terénom a pritom predtým tam bola priam rozprávkovo krásna oblasť, tak niečo nie je v poriadku. Ale to nie je iba táto oblasť, Slovensko je žiaľ banánovou republikou s korupciou všade, kde sa pozrieš.
Mne príde, že "lesníci" /opäť česť vynímkam/ disponujú takou istou "inteligenciou" a "ohľaduplnosťou" ako tvorcovia čiernych skládok.
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 20:43:04
00
no ja by som tazbu do narodnych parkov nepustil tiez.....tam nech sa stara príroda a nie clovek.aspon niekde....lenze to neni na mne....co sa tyka penazi a kto si chce co uliat...lesy SR je podnik statny...cize mozes si sam domysliet kam ide podstatne mnozstva penazi(statny rozpocet nevyhodne zmluvy a podobne)....tuto temu ani nechcem otvarat lebo to vyznam nema.....
co sa tyka konikov..vyuzivaju sa vzdy... v tazkych terenoch....ale konik je tvor zivy..a napr pri kalamite ako v tatrach by nestihal..tam bol obrovsky objem dreva..je to zlozita tema...vo vsetkom su peniaze....tazit bez tazkej techniky sa neda...pravda je ze vela krat sa cesty znicia...na druhej strane mnoho sa aj vytvorí a udrziava...co sa tyka skolok vela sa porusilo...ako inac v ramci setrenia...niekolko skolok zostalo a tie produkuju sadenice...kde sa da vyuzit prirodzene zmladenie tam sa vyuziva kde nie tam sa zalesnuje....ako stat mame stale vysoku lesnatost,,,vyse 40 % dokonca vyssiu ako pred casom a to sa vtedy tazilo menej...Pozri ja by som najradsej netazil vobec...ale nas rod t.j. rod ludsky je premnozeny....dopyt po dreve je a bude....je to smutne ale je to tak....pozri na nase smreciny..vyschynaju.....a nevyshcnaju koli lesnikom....
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 20:46:29
00
Ono problem je aj v tom ze okolite lesy skupuju zamozny papalasikovia ktori akoze buduju krasne lesne cesty a pritom tazia kubiky dreva a strielaju hadam od pasa co im pride pod nos. Navyse vsetky poskupovane lesy dookola su "uzatvorene" rampou a velkou tabulou so zakazom viazdu takze vpodstate tam clovek nema vo hladat...

Unas su porobene take posedy ze hadam tam maju aj kurenia a miesta na strielanie su velke ako futbalove ihriska...

Takze aby nas este s tych hovor nevyhanali alebo nevolali policiu...

dodo
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 20:58:11
00
Z včerajšieho priezkumného výjazdu na Stolicu (1477mnm) v Stolických vrchoch.
Viac na:
https://picasaweb.google.com/kpisarcik/Stolica30042011#
post488178.html#p488178

Tato je gycovo paradna. :y:

lh3.googleusercontent.com
Zobraziť komentár 01.05.2011 - 23:23:51
00
keyboard_arrow_up