LL To som spravil raz, v bedernom kĺbe odvtedy nemám plnú hybnosť tak teraz chodím poctivo.
kvakob akurát mi Jano písal, tak som mu povedal, že ešte neviem. Tento víkend by to určite nešlo, mám problém aj po zvažnici dolu ísť. Ale oproti minulému týždňu, keď som nevedel ani ohnúť prsty je to veľký skok. Uvidíme, zbytočne to siliť radšej nebudem.
otazne je, ze co je to poriadna rehabilitacia....ako ti pisal LL
ja mam 3 operacie za sebou. po prvej som bol aj v kupeloch v tepliciach. siel som na motorke a sundal ma jeden vožrala na aute. na rehabilitacie som chodil 5 mesiacov na polikliniku pri noegrafii (byval som vtedy v priekope takmer 20r). som teda tak trosku krajan s tebou.
ale co chcem povedat...to bolo hrozne, ja som mohol chodit iba s barlama. ked som chcel dat niejak nohu, tak som ju doma dvihal za ponozku-ziadny cit ani vnem. mozog nedokazal tej nohe dat ziadny "povel". ked som teda prisiel na poslednu rehabilitaciu - posledna sice nemala byt ale uz som viac jednoducho neprisiel. teda ked som prisiel na tu poslednu rehabilitaciu, tak mi dežurná tam vocať povedala, ze vy tu uz chodite dlho, vy by ste si mohol tu nohu striekat aj sam....to bola vodoliecba. noha v kadi, ja divny posed, pač aj som bol cely po operacii zatuhnuty bez pohybu, takze som bol rad, ze nespadnem a este som si mal sam tam aplikovat za co je platena....
vtedy este fungovala Luna a tam bol bazen. tak som zacal chodit tam. po 20:00 a najprv som len robil cviky pri kraji bazena, za 2-3 dni som kracal po dne. po par dnoch som uz robil drobne odrazy, ta voda uzasne nadlahcuje.
vysledok bol taky, ze tym cvicenim vo vode som sa dostal za dva tyzdne na nohy bez barli. na vodoliecbu by som chodil dalsie 2 mesiace a nevedno akym vysledkom.
zle bolo aj to, ze som dni rehabilitacie travil od 8:00 do cca 13:00 v cakarni a v sanitke.
nechcem to nazyvat posolstvom ale skor taky apel na vas, ja som obcas sledoval vase videa myslim aj marinadove ako si to tam valíte na tych holiach. viem, ze kto umi, ten umí ale zase aj majster tesar sa utne a viem, že adrenalin je svina a niekto to rad take...ale zase potom tie stavy po zraneniach, kedy to boli fest a nevies ani ako to nakoniec dopadne, ci bude ciastkovy happy end ...až do dalsieho zranenia....
vzdy ma napadne ten song ,ked sa divam na to jak valite šrot dole...od horkyze slize : yebe si to na kadžive, divim sa ze je na žive.....
ja mam po tych mojich zdravotnych peripetiach obrovsky respekt. vlani som spadol "na rovnej ceste" takmer ako sa hovori...bolo to na konci anakondy ale este v lese na chodniku nie na ceste. chodnik rovny, hladky, suchy ziadny koren ani kamen a bic ho do kotrmelcov...viem moja jazdecka chyba. jednalo sa o polavenie sustredenia na jazdu.
...no proste riadim sa uz tym, ze pomaly dalej zajdes....nie je to sice uplne pravda

ale menej to takto bolí.