Kategórie
Bike-techsom zvedavy kto bude prvy...
posledný komentár: 17. 5. 2022 o 17:49
Peak Design Capture (v3) Standard plate držiak fotoaparátu, čierna
81,99 €
MOC 91,99 €
Výpredaj -6% Ergon Fitting Box Comfort sada pre nastavenie posedu
32,99 €
-6%
MOC 38,99 €
Park Tool Veľká modrá kniha o servise bicyklov, kniha, český preklad
27,99 €
MOC 30,99 €
B.Stiavnica (Sitno) - Pusty hrad - Skalka
Tentokrat to malo pravy letny nadych. Komare stipali, premoceny od potu, oci hore na oblohu kedy zahrmi, poriadne tepla noc.
Vypadol som pekne neskoro lebo ...
Rano som ako tak stihol inverziu. Hned po vychode slnka sa dvihla a hrad zostal zahaleny v hmle. Tak isto aj cela cesta cez Zvolen do Sielnice bola pod mrakom. Co vzhladom na nasledujuce teploty bolo skvele. Stupanie na Skalku bolo trapenie. No bol som, videl som, ide sa dalej. Okolo v.n. Turcek do Skleneho a napravit si chut castou hrebena Ziaru - od Chrenovskych lazov po 4 Chotare. Odtial uz len notoricky znamy navrat domov cez dve sedla. A tu uz pekne vypeka. Vitaj leto.
Ahoj, vždy keď tu pridáš takéto pekné fotky, zamýšľam sa ako robíš takéto výjazdy? Ideš po hlavnej ceste z Hágov na zastávku Popradské pleso a tak dohora k plesu po asfalte? alebo je tam nejaká lesná trasa? Viem že z hágov sa dá vyšlapať na magistrálu, no neviem či sa to dá na biku a ak je trasa cez les z hágov na Popradské, tak by som o nej rád vedel
Potom z Popradského ideš po magistrále cez Ostrvu na Sliezky, alebo zídeš znova dole na hlavnu cestu a z Polianky dohora na Sliezky? Alebo je tam znova nejaká trasa popod magistrálu, kde sa dá obísť výšľap na Ostrvu a užiť si to na biku až na sliezky?
Vďaka.
Minule na FB jeden odporucal íst magistrálu Hrebienok Sliezky dom na nosiči. No ale ten ktorému to odporucal si myslel že na nosiči na bicykli s dietatom nie na nosiči na chrbte. Došiel teda chalan na hrebienok aj s dvojročným v sedačke a skúsil prvých 100 metrov a hladal asfalt
bikemartin daj si tu Ostrvu a potom povedz ako bolo:)
btw už v prvej polovici 90-tych rokov 20. storočia kolovali reči, že ktosi bol s bajkom na Kriváni,
ale dokázať pravdivosť neviem, YT ešte neexistoval, takže ten borec to nemal kam zavesiť
Na Krivan vedie nejaky cyklochodnik...?
Minule na FB jeden odporucal íst magistrálu Hrebienok Sliezky dom na nosiči. No ale ten ktorému to odporucal si myslel že na nosiči na bicykli s dietatom nie na nosiči na chrbte. Došiel teda chalan na hrebienok aj s dvojročným v sedačke a skúsil prvých 100 metrov a hladal asfalt
Býval som roky v Tatrách, veľa ľudí tam dodnes nosí vyše 100kg náklady na horské chaty, preto neviem prečo by pre borca, ako je chalan ktorého som oslovil, bol problém vyniesť 8-9kg bike na ostrvu a pokračovať ďalej po magistrále k sliezkemu. Zaujalo ma aké výjazdy robí v Tatrách tak som sa opýtal a dostal urážlivú odpoveď od niekoho iného, klasika
Sám tam chodím pravidelne a mám veľa takých miest kde si bike vynesiem a pokračujem ďalej. Napríklad v okolí polianky je množstvo vedľajších trás, kde sa zvážalo drevo sú tam úžasné zjazdy. Ak máš v týchto ranných mesiacoch chuť skôr vstať tak sa kludne dá ísť o 4 ráno napríklad na zámkovského, po rainerku je to v pohode, potom pár miest prenesieš, vyhneš sa medveďom a si tam, môžeš pokračovať smerom na skalnaté a zo skalnatého si dať fantastický zjazd okolo stanice štart po zjazdovke až dole ku hotelu Praha cez lesny trail
tiez som si rano dal rychlovku, no zena zakazala zverejnit fotku