Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Nuž donedávna som aj ja riešil čo ideme kúpiť do rodiny. Trvalo to niekoľko mesiacov, taká zlá doba akurát na kúpu, nič dostupné poriadne a ceny aj jazdeniek vysoko. A bol som ovplyvnený aj tým čo som doteraz mal. Žiaľ už človek ťažko nájde auto v ktorom budem mať všetko tak ako si predstavuje.
Mal som 8 rokov lancera 1.8, no proste paráda, bezúdržbové fakt ale tá spotreba katastrofa. Ostala nám honda jazz, no ide už 20 rokov a nezdá sa nám, že ide si povedať o dôchodok. A ten priestor v nej..
Hyundai i30 kombi nás lákalo, nové, cena, ešte fajn motor, ale mi to tam prišlo také nudné, a keď do toho sadnem zoberiem deti tak ako tatko šmoula, a ešte nemám 60.
Nakoniec máme slovenskô auto a čas ukáže, zatiaľ je záruka a išli sme štýlom, že všetko plus mínus rovnaké, vyberajte hlavne tak, aby sa Vám páčilo a bolo vhodné nato, načo ho človek potrebuje.
A co ste kupili? Nove urcite nie. Jednak drahe, cakacky na dlho a hned ako vyjdes mas 30% ceny v pr... No a v Ba ti to samozrejme vsetci omlatia na parkoviskach.
Kúpili sme kia proceed, zobrali sme model 2021, vo full výbave, ktorý bol vyrobený a skladom ešte v Žiline. Keďže ešte sme nezobrali facelift 2022, tak sme dostali aj zľavu väčšiu aj vďaka zamestnaniu, čo urobilo cca cez 3000 eur. Motor benzín, 1.5 T gdi 159 koní, a po diaľnici zatiaľ pri cca 130 ukazovalo 6,1 litra. Dizajn pre nás super, batožinový priestor skoro 600 litrov.
No a v Ba ti to samozrejme vsetci omlatia na parkoviskach.
tak kúpiš omlátené, už chytené hrdzou a omlátia ti ho ešte viac či omlátené staré auto už potom všetci ofukujú a dávajú si pozor aby ho náhodou nešuchli?
A takýto Golf Sportvan keď s trojvalcom nebol pochuti?
Inak ja by som sa nebál ani toho Ecoboosta vo Fordoch... 1.6ka bola problémová a v podstate je to časovaná bomba, ale dobre rozjazdený 1.0 je fajn, alebo potom 1.5ka (už štvorvalec) čo nahradil 1.6ku je tiež ok. Na bazáre je hneď niekoľko pekných (Grand) C-Maxov.
Ak to má byť rodinné auto tak karoséria MPV je za mňa cesta nech je to od akejkoľvek značky kým úplne nevymiznú z trhu (ideálne s posuvnými dverami na boku)
Si kupte nove auto. Co furt spekulujes. A traposina ze vyjdes zo salonu a 30% dole tak na to mam argument ze ked si kupis jazdenku a ty ju este pojazdis tak ju mozes dat potom rovno na smetisko a utopis celu bazarovu sumu auta do kanala. Foter tiez kupoval Sandero. Na tvoje kilometre je jedno aky benzin kupis aj tak frajer nebudes.
Scarinko, chodí k nám jedna Kia Sportage 1,6 2wd a ta slabšia bez turba. Za 100 000km som menil len 6x olej, letné a zimné gumy a zadné tlmiče, bolo vytlčené vrchné oko, tak to buchotalo. Ale majiteľ to nejak nevnímal. Co viem, tak v autorizaku nebol ani raz(že ich môže j... ť) a to auto zatiaľ funguje bez poruchy. A spotreba okolo 8 litrov tam písalo pred týždňom. A je to aj pekne vo vnútri. Tak pre pani schvaľujem.
Teroo Fakt je v tom Jazz-e tolko miesta? Uz si druhy co to tu na poslednych stranach spomina. Zrovna zvazujeme druhe auto, nejake stare/lacne/male s malou spotrebou na dochadzanie (5km), do mesta, vozenie deti a tak, no zaroven aby sa tam zmestili 2, idealne aj 3 biky na stojaka Tiez mame 7rokov benzinovu 1.8, civica 9g, no jednak nam prestava stacit priestorovo a na nase prevazne mestske jazdenie 5-7km nas nici spotreba Ale ako vravis, bezudrzbove a hadam neznicitelne auto, resp motor. Alebo je potom v hre vymenit civica za nieco vacsie, mpv, a rovno 7miestne, touran, bmw 2 gran tourer,..
Len staré Jazzy sú hnile jak hrušky. Ale inak nezmar. Vozí tu na tom burgre, otlcene to ma jak cigánska hračka, bolo prehodené na boku, zere to olej ale furt to ide.
Jaiub Jo, toľko miesta, čo má jazz v takom malom aute tak to nemá konkurenciu. Ja som tam niesol aj 5 ks paliet do stavebníctva vrátiť zo zámkovej dlažby, a že kde ju mám. . no šak tu, čumeli teda riadne. Verím, že tam bike zmestíš ako nič. Treba ísť kuk do nejakého bazaru. A čo sa týka oleja tak jo niečo mi už spapá, má to skoro 300 tisíc km, ale ja nechápem, ale ten motor to je ako hodinky.
Daj peniaze a ja si kupim ty majster sveta
Ja som sa tu pytal na skusenosti so sportage. Nechcel som doporucovat nove dacie s lpg
Si napisal ze vies za karu dat aj cez 12 tis. tak ti pisem ze kup si novu karu /dacia bol len najlacnejsi nastrel/ co kupuje kazda druha bezna rodina na svk a budes spokojny. A debata sa tu netoci len o Sportage tak sorry.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mal som 8 rokov lancera 1.8, no proste paráda, bezúdržbové fakt ale tá spotreba katastrofa. Ostala nám honda jazz, no ide už 20 rokov a nezdá sa nám, že ide si povedať o dôchodok. A ten priestor v nej..
Hyundai i30 kombi nás lákalo, nové, cena, ešte fajn motor, ale mi to tam prišlo také nudné, a keď do toho sadnem zoberiem deti tak ako tatko šmoula, a ešte nemám 60.
Nakoniec máme slovenskô auto a čas ukáže, zatiaľ je záruka a išli sme štýlom, že všetko plus mínus rovnaké, vyberajte hlavne tak, aby sa Vám páčilo a bolo vhodné nato, načo ho človek potrebuje.
Áno, 1.8 TDCi 85 kw bol forďácky. Mal som vo Focus II. Super dieslový motor. Za studena ako traktor, ale keď sa zohrial, tak šliapal ako hodinky...
tak kúpiš omlátené, už chytené hrdzou a omlátia ti ho ešte viac
Inak ta nova generacia teraz je uz oturbena (aj v LPG verzii) a pri jazde na LPG ma este vyssi vykon ako pri jazde na benzin
Inak ja by som sa nebál ani toho Ecoboosta vo Fordoch... 1.6ka bola problémová a v podstate je to časovaná bomba, ale dobre rozjazdený 1.0 je fajn, alebo potom 1.5ka (už štvorvalec) čo nahradil 1.6ku je tiež ok. Na bazáre je hneď niekoľko pekných (Grand) C-Maxov.
Ak to má byť rodinné auto tak karoséria MPV je za mňa cesta nech je to od akejkoľvek značky kým úplne nevymiznú z trhu (ideálne s posuvnými dverami na boku)
Ja som sa tu pytal na skusenosti so sportage. Nechcel som doporucovat nove dacie s lpg
Si napisal ze vies za karu dat aj cez 12 tis. tak ti pisem ze kup si novu karu /dacia bol len najlacnejsi nastrel/ co kupuje kazda druha bezna rodina na svk a budes spokojny. A debata sa tu netoci len o Sportage tak sorry.