Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
tak zrovna ja som si isiel v podstate pre focus. nahodou sa sa predtym zviezol octaviou a z focusu som bol sklamany. Ako som spominal tsi mi pripadal zivsi, priestorovo ovela viac miesta ( vratane kufra) , lepsie odhlucnena, v konkretnom pripade lepsia vybava (mnozstvo veci dokonfigurovanych cez VAG), vizia vyssej zostatkovej hodnoty pri nasledom predaji.
Okrem toho ze je spatna ako noc a vdaka tomuto "ceskoslovenskemu snu" si drzi sialene vysoke ceny ktorych vobec nieje hodna...sa nove kusy skodoviek predavaju za o hodne vyssie ceny v porovnani s konkurenciou...
a preto by som si novu nikdy nekupil. Usetril som 3500 euro za zanovne auto
77 kw 6 stupnova prevodovka. vyberal som medzi 1,0 focusom a octaviou. octavia isla podla mna lepsie....5 rokov zaruka v lepsej vybave ako bol focus (napr.bixenony)...priestorovo octavia uplne inde
to fakt si bral oktavku s 1,2kou? na take ťažke auto ,no do picze.. to musí isť jak vysavač cele zle tie maloobjemove motorčeky, trochu to naložiš, pojdes do kopčeka ani dochodcu ma felde neobehneš, ked bude treba.
mám 80kw focusa a už by som šiel aspon do 100kw. na take male auto.
Noooa ja jazdim ten "sen"...Octaviu s motorom 1.6 tdi (snom bola asi tá bájna 1.9 ) ale nemôžem sa sťažovať.Spotreba je super...priestoru to má kopec akurát ten výkon nič moc (77kW).Na pokutu to však stačí s prehľadom
to fakt si bral oktavku s 1,2kou? na take ťažke auto ,no do picze.. to musí isť jak vysavač cele zle tie maloobjemove motorčeky, trochu to naložiš, pojdes do kopčeka ani dochodcu ma felde neobehneš, ked bude treba.
tazke auto?? ja kazdeme rozpravam ze octavia je lahka..myslim 1230 kg. ak by si sa cudoval nad 1,0 ecoboost v mondeu pochopim😕
Tak Imprezka Sti je mojím veľkým snom...a možno si ho raz aj splním.No pokiaľ musím žiť v realite a v spoločnosti hypotéky tak musím voliť niečo menej smädé a nákladné na údržbu
ja si myslim ze to realne pojde uplne v pohode...krutak to ma solidny...ja mam na rodinne zvezenie megane 2016 1.6 atmo 84kw 156nm..na pohlad mizerne hodnoty, ale na bezne zvezenie to staci...viem v akych otackach je ten vykon, takze pri obiehani to kludne vytocim do 6000ot...zatial som nemal problem obehnut to co potrebujem...spotreba dolomity a spat, traja bikeri v aute, 3 bajky v aute, truhla na streche..dialnice 130-150, vysledok tesne pod 7L, co ma celkom prekvapilo
Tak to je celkom neuveriteľná spotreba....apropo 1.2tsi je uspokojivá v nízkych a stredných otáčkach, kde je krútiaci moment a následne dôjde dych, takže zas až tak zázračne to nechodí. Celkovo tie malé motorčeky 1.0T 1.2T sú prejavom skôr ako diesle...tam o nejakom vytáčaní/športovaní nemôže byť ani reč...
Renaultacka 1.6 ma krasnu spotrebu, stryko s nim jazdi aj na 6. Ale cely ten motor je lenivy. Aspon v Megane.
Cez vikend sme sa stretli cela rodina a porovnavali sme kto ma vacsi.... Kufor samozrejme. Megan combi vs. Astra caravan vs mondeo combi. Musim uznat, ze astra ma obrovsky kufor, o dost vacsi ako megane a pritom tie auta vyzeraju velmi podobne. Mondeo vyhralo len o malicko, vdaka letisku ktore vznikne po sklopeni sedadiel. Skoda, ze sme stali za sebou, nemam fotku na provnanie.
kto si nieco take kupi nechce na tom sportovat. ako rodinne auto si svoju ulohu zastane velmi solidne. voci 1.0 TSI mali vsetci predsudky. co citam tak kto na tom REALNE jazdil bol milo prekvapeny. ja mam dlhodobu spotrebu 5.3
tazke auto?? ja kazdeme rozpravam ze octavia je lahka..myslim 1230 kg. ak by si sa cudoval nad 1,0 ecoboost v mondeu pochopim😕
na to prdkanie 40/70km/h to pre duchny stačí, je hovorím o plnohodnotnom dennom využívaní ... nie do prace 10km a s5...
tých 1230 suchá hmotnosť bez naplní.. takže +50 +vodič 80kg.plus nejaká batozina v kufri +15kg...sme na nejkých 1400kg plus dvaja chlapi a sme na 1560 to už je ten motorček docela zaťažený
to nerátam rodina 4členná s batožinou niekam na lyžovačku
takže pre jedného ten motorček stačí, ale ked to priložíš a s rodinou pojdeš cez makov na moravu, bude to kvičať 50kou... to tá životnosť motora kusok klesá....
Fyziku neobabreš...
Trošku to tu čitam a tak rád by som prispel aj ja realne kedže vlastnim Octaviu Combi 3 motor 1.2 tsi, len 63kw! Su aj 77kw a aj 81kw
No som velmi prekvapený ako to auto ide aj plne naložené, ano žiadne preteky od toho čakať netreba. Ja chodim autom prevažne mesto a dialnice skoro vobec spotreba dlhodobá 5.3leto, 5.9zima! Auto je velmi citlivé na nohu šofera da sa v meste chodiť aj na 8.5l no mne sa to nestava. Proste toto je rodinné auto velmi som spokojný. Aj ja som bol ten čo vravel 1.2ka? Ved to nemože isť dobre na take ťažke auto 🤣🤣 a potom som si to vyskušal a povedal som si toto chcem toto mi vyhovujé.
na to prdkanie 40/70km/h to pre duchny stačí, je hovorím o plnohodnotnom dennom využívaní ... nie do prace 10km a s5...
tých 1230 suchá hmotnosť bez naplní.. takže +50 +vodič 80kg.plus nejaká batozina v kufri +15kg...sme na nejkých 1400kg plus dvaja chlapi a sme na 1560 to už je ten motorček docela zaťažený
takže pre jedného ten motorček stačí, ale ked to priložíš a s rodinou pojdeš cez makov na moravu, bude to kvičať 50kou... to tá životnosť motora kusok klesá....
Fyziku neobabreš...
ja som bavim o hmotnosti auta nie nakladu, podla mna je octavia lahke auto.
ved ja nevravim ze 1,2 TSI je motor na kazdodennu zataz a jazdeni po kopcoch. Kazdy nech si kupi auto, ktore vyhovuje jeho potrebam. Bezne prevazam rodinu s dvoma detmi a plnym kufrom BA-PO a ako brzda premavky sa necitim, dialnica 130-140 pridem so spotrebou 5,4. Keby ze byvam v kopcovitom terene kupim si nieco ine. Par krat do roka nejaky ten kopec prezijem. Naproti tomu si cenin vlastnosti ktore vyuzivam kazdy den - nizka spotreba, nizka hlucnost, prijemny tah v nizkych a strednych otackach, nizke prevadzkove naklady (mal som 1,6 TDI, takze viem o com hovorim)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a preto by som si novu nikdy nekupil. Usetril som 3500 euro za zanovne auto
to fakt si bral oktavku s 1,2kou? na take ťažke auto ,no do picze.. to musí isť jak vysavač
ja si myslim ze to realne pojde uplne v pohode...krutak to ma solidny...ja mam na rodinne zvezenie megane 2016 1.6 atmo 84kw 156nm..na pohlad mizerne hodnoty, ale na bezne zvezenie to staci...viem v akych otackach je ten vykon, takze pri obiehani to kludne vytocim do 6000ot...zatial som nemal problem obehnut to co potrebujem...spotreba dolomity a spat, traja bikeri v aute, 3 bajky v aute, truhla na streche..dialnice 130-150, vysledok tesne pod 7L, co ma celkom prekvapilo
Cez vikend sme sa stretli cela rodina a porovnavali sme kto ma vacsi.... Kufor samozrejme. Megan combi vs. Astra caravan vs mondeo combi. Musim uznat, ze astra ma obrovsky kufor, o dost vacsi ako megane a pritom tie auta vyzeraju velmi podobne. Mondeo vyhralo len o malicko, vdaka letisku ktore vznikne po sklopeni sedadiel. Skoda, ze sme stali za sebou, nemam fotku na provnanie.
tých 1230 suchá hmotnosť bez naplní.. takže +50 +vodič 80kg.plus nejaká batozina v kufri +15kg...sme na nejkých 1400kg plus dvaja chlapi a sme na 1560
Fyziku neobabreš...
No som velmi prekvapený ako to auto ide aj plne naložené, ano žiadne preteky od toho čakať netreba. Ja chodim autom prevažne mesto a dialnice skoro vobec spotreba dlhodobá 5.3leto, 5.9zima! Auto je velmi citlivé na nohu šofera da sa v meste chodiť aj na 8.5l no mne sa to nestava. Proste toto je rodinné auto velmi som spokojný. Aj ja som bol ten čo vravel 1.2ka? Ved to nemože isť dobre na take ťažke auto 🤣🤣 a potom som si to vyskušal a povedal som si toto chcem toto mi vyhovujé.
tých 1230 suchá hmotnosť bez naplní.. takže +50 +vodič 80kg.plus nejaká batozina v kufri +15kg...sme na nejkých 1400kg plus dvaja chlapi a sme na 1560
Fyziku neobabreš...
ja som bavim o hmotnosti auta nie nakladu, podla mna je octavia lahke auto.
ved ja nevravim ze 1,2 TSI je motor na kazdodennu zataz a jazdeni po kopcoch. Kazdy nech si kupi auto, ktore vyhovuje jeho potrebam. Bezne prevazam rodinu s dvoma detmi a plnym kufrom BA-PO a ako brzda premavky sa necitim, dialnica 130-140 pridem so spotrebou 5,4. Keby ze byvam v kopcovitom terene kupim si nieco ine. Par krat do roka nejaky ten kopec prezijem. Naproti tomu si cenin vlastnosti ktore vyuzivam kazdy den - nizka spotreba, nizka hlucnost, prijemny tah v nizkych a strednych otackach, nizke prevadzkove naklady (mal som 1,6 TDI, takze viem o com hovorim)