Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Tak ja kupujem najlacnejsie celorocky ale musi sa dodrziavat nasledovne:
Jazdim malo, skor pomalsie ako rychlo a na 98% sam no a po cca 5 rokoch ich menim.
Moje auto ale vyzaduje zosilene bocnice inak to plava ako na snehu.
stanlee vyhni sa "nasim znackam" matador a barum + vsetkym cinskym a ostane ti stredna trieda (Firestone, BFGoodrich, Fulda, Kumho, Hankook) a z tych asi hocico..... a niektore eshopy maju dokonca moznost ze si zadas konkretnu znacku a model a vypluje ti to pneu
osobne mam dobru skusenost s Hankook a Yokohama........ samozrejme s Michelin, tie mam teraz a stracaju sa pred ocami aj ked su super..... pocitam ze vydrzia tak 40k a pritom to nieje sportovy model pneu, konkretne Primacy3 225/45/17
ak ma niekto z vás nepresvedčí o opaku,rozhodol som sa pre toto,cena troška viac,ako som plánoval,ale chcem vyskúšať na aute niečo lepšie ako som mal doteraz a vraj by kilometrový výkon mal byť cca 40 000km,takže,asi je rozhodnuté.
Malinko hlučnejšia? Mal som ich v 225/40 R18 a ku koncu ich životnosti som sa podľa zvuku chystal meniť ložiská. Potom som prehodil na zimné a auto zrazu stíchlo.
ak ma niekto z vás nepresvedčí o opaku,rozhodol som sa pre toto,cena troška viac,ako som plánoval,ale chcem vyskúšať na aute niečo lepšie ako som mal doteraz a vraj by kilometrový výkon mal byť cca 40 000km,takže,asi je rozhodnuté.
je to zaujímavá diskusia,keďže o tých mnou vytypovaných Dunlopoch štítok tvrdí,že ich hlučnosť je 65db, pričom väčšina ostatných pneumatík v tejto kategórii je cca o 3 -6 db hlučnejšia. To tu už nikto nič negarantuje?:))
Ale ked to raz meraju nejakym normovanym testom, tak vzdy predsa bude ten plast, ktoremu nameraju nizsiu hlucnost, tichsi v rovnakych podmienkach ako iny, ktoremu v normovanom teste nameraju vyssiu hlucnost. Mozno na nejakej sotoline by mohli byt vysledky hlucnosti ine, ale na beznom asfalte asi nie.
Tie dunlopy boli tichucke ked som ich mal nove. Ale v tej dobe som jazdil okolo 50 000km rocne, takze sa relativne rychlo dostali do zjazdeneho stvau a to bolo peklo.
Vredestein boli super, ale zase ked som isiel rychlo s nalozenym autom a bolo teplo, tak mizli pred ocami (rychlo znamena 170km/h cez Nemecko a nalozene znamena kolko bolo povolene - nadoraz). Kolega ich ma na Mondeu mk4 a nejazdi tak tazky ako ja a uz ich ma stvrty rok a stale vyzeraju dobre.
Teraz som to pocital: Na Galaxy mam siedmu sadu kolies a asi siedmu sadu gum, ale za tie by som ruku do ohna nedal, kedze si nepamatam ako som co kupoval a menil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vyberám sadu LETNYCH pneu na Mazda3 , 2,2D. Nechcem žiaden lacný budget, ani Ecoshit,ani športovú pneu,čo vydrží 20k km.
Poraďte niečo s čím by som nespravil zlý krok a čo sa osvedčilo vám:)
Jazdim malo, skor pomalsie ako rychlo a na 98% sam no a po cca 5 rokoch ich menim.
Moje auto ale vyzaduje zosilene bocnice inak to plava ako na snehu.
osobne mam dobru skusenost s Hankook a Yokohama........ samozrejme s Michelin, tie mam teraz a stracaju sa pred ocami aj ked su super..... pocitam ze vydrzia tak 40k a pritom to nieje sportovy model pneu, konkretne Primacy3 225/45/17
tieto si zober http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/56827/dunlop-sp-sport-bluresponse---89v-205-50-r17-89-v , ak si ich už nekúpil . ja ich jazdim a kamos uz zodral druhe . index rychlosti si vyber aky potrebujes . eshop super , beriem od neho uz dlho
To ze si to nevies predstavit, ale neznamena, ze to bude tak, ako si napisal predtym:
urcite to nebudu davat do mondea.
Vredestein boli super, ale zase ked som isiel rychlo s nalozenym autom a bolo teplo, tak mizli pred ocami (rychlo znamena 170km/h cez Nemecko a nalozene znamena kolko bolo povolene - nadoraz). Kolega ich ma na Mondeu mk4 a nejazdi tak tazky ako ja a uz ich ma stvrty rok a stale vyzeraju dobre.
Teraz som to pocital: Na Galaxy mam siedmu sadu kolies a asi siedmu sadu gum, ale za tie by som ruku do ohna nedal, kedze si nepamatam ako som co kupoval a menil.
Vyberám sadu LETNYCH pneu na Mazda3 , 2,2D. Nechcem žiaden lacný budget, ani Ecoshit,ani športovú pneu,čo vydrží 20k km.
Poraďte niečo s čím by som nespravil zlý krok a čo sa osvedčilo vám:)
Ahoj, odporúčam prezriet toto fórum: http://www.tyrereviews.co.uk
uzavriem to,idem do Vredestein SPORTRAC 5 205/50 R17 89V...ak má niekto niečo proti tejto kúpe,nech to povie teraz,alebo naveky mlčí...