Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Ja som si pred nedavnom zadovazil tento mestsky hatchbag
Celkom agilne auto, na tu vahu 150 koni bohate staci a na moj styl jazdy mohli kludne 50 ubrat.
Tu je moja stará dáma.17 ročná s cez 300 tisíc najazdených km.Lancia Lybra 1,9jtd 85kW.Aj keď už ju hrdza “žerie” spoľahlivá a ťahá ako divá (keď sa jej chce) 😀
Zdalo sa mi, ze auto pomalsie startuje. Na prvy krat ale trosku zavaha akoby slaba bateria. Meral som ju normalne zapojenu pri vypnutom aute a ma 11,97V. Je to uz malo?
Ake auto a aka bateria? Ak nejde o nove auto so start-stop a AGM bateriou, tak vsetko pod 12,3 V je uz velmi zle. Zmeraj napätie az po zamknuti a uplynuti aspon troch-styroch minut od zamknutia, nech sa dostane auto do sleep rezimu a odber klesne na minimum. A meraj priamo na poloch baterie. Ak bude za takychto podmienok napätie nizsie ako 12,3 V, tak okamzite nabit. Aj jazdou ked nie inak. Ale hlavne zmeraj dobijanie - bez zapnutych svetiel a inych el. spotrebicov by mal alternator po nastartovani na volnobeh dodavat na poly baterie okolo 14,3 V, nove auta aj viac. Btw. ak je napätie na baterii den po odstaveni auta pod 12 V s tym, ze alternator dobija dostatocne, tak sa rychlo zacni obzerat po novej baterii.
Ja som si pred nedavnom zadovazil tento mestsky hatchbag
Celkom agilne auto, na tu vahu 150 koni bohate staci a na moj styl jazdy mohli kludne 50 ubrat.
dufam ze vies o tom ze mas v predu inu spz ako vzadu 😉
Pol, ano fotka pred a po prepise ale to ti urcite docvaklo.
Ja som k tomu dosiel s velkou nahodou, chalan zhanal diesel lebo to mal daleko do prace a s tymto je to dost nakladne. Ja som mal fabiu rs a do prace 2 km co nemalo zmysel drzat. Tak sme sa stretli okukali previezli a domov uz isiel kazdy na tom druhom.
marek291993 tiez mam taku uz nejakych 6 rokov, okrem par problemov co sme sa vytrapili a spotreby, je to super:D jazdi na tom polovička a ja sem tam ked si chcem zašantiť:D
ta mazda tam ma motor zo sportoveho auta, takze vymena oleaj kazdych 5000km a spotreba pod 14l vynimocne ale zas ked to rozbali turbo-benzin tak je to celkom polet
No len takéto samostatne len tak nezoženiem, už aj tieto som kupoval pred 2 rokmi v bazári, konečne dojazdil letné pneu čo tam boli a prvú zimu nahodil nové zimné pneu (na leto mám iné disky), moc dlho som sa netešil, asi 3 mesiace Mám 2 možnosti:
1) kúpiť v bazári 4 "nové" disky
2) ísť do tejto pofidérnej stránky. To nejaká fejková stránka, fejkové disky? Ak by bol ten disk rovnakej hmotnosti, tak by mi to ani nevadilo. Má niekto nejaké skúsenosti? http://www.webareal.sk/disky4car/eshop/44-1-SAAB/0/5/2441-Hlinikove-disky-Original-Opel-R15-5x110
EDIT: pozerám že aj tam chcú 4 disky, to naozaj nikde nekúpim len 1 disk?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pekny japoncek
Ake auto a aka bateria? Ak nejde o nove auto so start-stop a AGM bateriou, tak vsetko pod 12,3 V je uz velmi zle. Zmeraj napätie az po zamknuti a uplynuti aspon troch-styroch minut od zamknutia, nech sa dostane auto do sleep rezimu a odber klesne na minimum. A meraj priamo na poloch baterie. Ak bude za takychto podmienok napätie nizsie ako 12,3 V, tak okamzite nabit. Aj jazdou ked nie inak. Ale hlavne zmeraj dobijanie - bez zapnutych svetiel a inych el. spotrebicov by mal alternator po nastartovani na volnobeh dodavat na poly baterie okolo 14,3 V, nove auta aj viac. Btw. ak je napätie na baterii den po odstaveni auta pod 12 V s tym, ze alternator dobija dostatocne, tak sa rychlo zacni obzerat po novej baterii.
dufam ze vies o tom ze mas v predu inu spz ako vzadu 😉
inak pekne po pole gti som uz tiez poskuloval...
Ja som k tomu dosiel s velkou nahodou, chalan zhanal diesel lebo to mal daleko do prace a s tymto je to dost nakladne. Ja som mal fabiu rs a do prace 2 km co nemalo zmysel drzat. Tak sme sa stretli okukali previezli a domov uz isiel kazdy na tom druhom.
No len takéto samostatne len tak nezoženiem, už aj tieto som kupoval pred 2 rokmi v bazári, konečne dojazdil letné pneu čo tam boli a prvú zimu nahodil nové zimné pneu (na leto mám iné disky), moc dlho som sa netešil, asi 3 mesiace
1) kúpiť v bazári 4 "nové" disky
2) ísť do tejto pofidérnej stránky. To nejaká fejková stránka, fejkové disky? Ak by bol ten disk rovnakej hmotnosti, tak by mi to ani nevadilo. Má niekto nejaké skúsenosti?
http://www.webareal.sk/disky4car/eshop/44-1-SAAB/0/5/2441-Hlinikove-disky-Original-Opel-R15-5x110
EDIT: pozerám že aj tam chcú 4 disky, to naozaj nikde nekúpim len 1 disk?