Téma by sa mala venovať nie len high fidelity a ich komponentov ale domácim kinám 5.1, 7.1, 7.2 a iných zostáv.Teda všetkým audio zariadeniam.
Určite tu je veľa audiofilov, ktorým čo to už cez ruky prešlo a vedia objektívne porovnať jednotlivé komponenty prípadne poradiť ľudom, ktorý nemajú možnosť si audio osobne vypočuť alebo sa do toho nejak nemajú.
A to je aj v podstate dôvod, prečo som založil tému. zvažujem kúpu 7.2 kina a neviem sa rozhodnúť nad receiverom. Podmienka je aby podporoval bi-amp a čo najlepší pomer cena/výkon. Tým výkonom myslím čo možno najlešiu kvalitu zvuku za cenu do 550 eur. Internet a iné aple prkotiny nepotrebujem.
Do úvahy mi prišli tieto.:
http://www.shoppie.sk/onkyo-tx-nr515-black/d-123266-c-1521/
http://www.shoppie.sk/pioneer-vsx-922s/d-131752-c-1521/
http://www.shoppie.sk/yamaha-rx-a820-titan/d-128186-c-1521/
http://www.shoppie.sk/yamaha-rx-v675-black/d-139218-c-1521/
Najviac sa mi pozdáva yamaha rx-v 675. Aj keď neviem ako sú na tom kvalitou zvuku. ten pioneer je síce 922 je síce nabitý funkciami ale vraj kvalitou zvuku oproti yamahe zaostáva. Ešte tam je ten rx-a820. aky je rozdiel medzi týmto a rx-v triedou?
A nakoniec Onkyo. je za najlepšiu cenu. Príde mi ale trochu v pozadu za jamahami, aj keď onkyo je onkyo.
A aby som nezabudol, repro je Jamo S 628 HCS. (je to pre domáce kino, nie na počúvanie hudby) myslím si že na toto použitie je dostačujúce.
Za vaše rady a skúsenosti Vám budem veľmi vďačný.
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
posledný komentár: 24. 3. 2023 o 3:04
v tej cene urcite nie... za seriozny sirokopasmovy menic sa plati niekolkonasobne viac.
Ale vsak skus osadit, mozno prekvapia... potom daj report ako to cele hra.
analógovo mixovaný vinyl neprečúra nič, nie v dokonalosti nahrávky, ale vo farbe zvuku.
takisto, keď nahráš CD na reel to reel, alebo na dobrý kazeťák - oreže to frekvencie, ale zvuk je mäkší, príjemnejší.
V podstate sluch pomalicky degeneruje uz od 18r. zivota...
a srsen, pises; analógovo mixovaný vinyl neprečúra nič... vsimol si si v tom grafe ako "prefikane" ten vinyl oznaceny zelenou farbou pretiekol az do sucastnosti a pooomalicky za dviha...
LP na dobrom gramci s dobrym elektronkovym zosikom a dobrymi boxami bude vzdy TOP posluch..
to, že si sa nestretol s LP AAA, neznamená, že neexistujú,
nedávno som kúpil - LP - Bolo nás jedenásť - analógový remaster z pôvodných pásov - 2018 ( OPUS ) - a je to aj počuť.
na to som natrafil náhodou, po nových sa mi nechce tak detailne pátrať, ale určite sa dá toho nájsť viac,
skôr zbierku dopĺňam zo starých
A aj čo sa týka LP DDA, stále je tu určitý faktor jedinečnosti, lebo každá prenoska hrá ináč, má iný charakter.
A áno v súčasnej dobe to je úchylka
celý čas sa bavíme o veciach na hranici rozoznateľnosti
koľko % populácie rozozná rozdiel medzi mp3 320kbps a hi-res ?
formatmi DVD-Audio,SACD,lenze ani tieto formaty sa vyraznejsie nepresadili...s radostou by som si kupoval neodflaknute nahravky na LP,CD,aj kotucak by som si vedel kupit,kazetak detto,stale cakam,ze napriklad aj taky Akai by mohol vyrobit napr GX 95 repliku...v 90rokoch stal 1300 mariek a bol to tape deck spickovej kvality...no dost bolo nostalgie....
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
a Foo Fighters má tých analógov viac, sú to omrvinky, ale niečo sa dá nájsť
takze mas pravdu, najdu sa aj "prave" AAA LP, ale velmi limitujuci je pocet vydanych interpretov + cena
kludne nech vydavaju aj DDA LP, ale nech to skutocne ma aj nejaku kvalitu a nie len kus vylisovaneho plastu, aj CD ka vedia urobit na perfektnej urovni, vsak ked zacinali CD, tak sa snazili urobit zvuk tak, aby to konkurovalo LP platniam a aby to ludia kupovali aj napriek vyrazne vyssej cene....digitalizacia audia je jedno z mala odvetvi zabavneho priemyslu, kde sme sa vo vseobecnosti kvalitou zvuku dostali o krok spat,( kvalitny zvuk sa stal "financne" narocna kategoria hobbikov)aj napriek technickemu pokroku, ktory tato technologia ponuka a spolu s kompresiou uplne nici kvalitne audio...to je moj nazor, kam sa posunula kvalita zvuku za poslednych cca 20-25rokov.....