Jekiki napísal:
Chcel by som radu/tipy ohladom stravy pri vykone. Stalo sa mi, ze po cca 15 km som zrazu nevladal a ked som doplnil energiu tak to chvilu trvalo. Ako to riesite?


u známych z iných športov som si všimla také "hacky" ako otvoriť si už gel do vrecka a aplikovať si ho do vrecka tak, že ked ho vytiahneš, už je otvorený ale to chce skill aby si sa celý nepofrckal :D
skill2 - keď citiš že dochádza cukor, už je neskoro - treba mať odsledované trochu telo a skúsiť si simulovať situáciu v tréningu
skill3 - neskúšať nič nové v preteku ! :D a toto je dobrý skill ! aj amino ktoré nesadne môže narobiť plno behačiek :D a to nemyslím, v smere jazdy preteku :D
skill4 - a toto je asi prevediteľné v iných športoch ale neviem uplne ako na kolobežke - rozrobiť si gelik s trochou vody (pre lepšie prehltnutie) do takých malých sáčkov (veľkosť asi ako detská výživa v sáčku)

a potom zas je to o strave rano pred vykonom ... či si dať nejakú kašu, alebo ovocie alebo rožok s maslom ... zas je to aj o tom, ako tvoje telo funguje a na čo si zvyknutý, a či by to nešlo nejak upraviť v dni tréningu / preteku :)
10.05.2022 - 13:07:01
01
Update: s tym poklesom to boli náhle bez náznakov. Naposledy som v polke niečo do seba natlačil a cela trasa bola ok. Asi som trafil interval, bolo to 30-40min.
10.05.2022 - 19:48:19
00
Pocas treningu gely nepouzivam. Pouzivam len iontak. A to trenujem naozaj tvrdo. Gely su svinstvo, ktore treba minimalizovat. Pocas zavodu pouzivam overene gely. Zaroven pouzivam gely v tube s flip otvarakom, ktore mam uz "predotvorene", lahko sa mi vyberaju zo zadneho vrecka dresu a lahko sa otvoria a vycucaju. Idealne su ISO gely, ktore netreba zapijat. Ale tie sa nedaju kupit v tube. Tie niekedy prelievam do tuby. Gel treba brat pred tym nez pride hladak. Bohuzial su zavody kde na pouzitie gelu nemas cas alebo ta to stoji stratu a uz nedostihnes jazdcov. Tak to vtedy radsej idem na doraz bez gelu. Napr. uz spominany Masaryk run.
11.05.2022 - 08:28:03
01
ddemo napísal:
No Mato, este ze si sa priznal...:) A mas pravdu, jazdecku kolobezkovu zakladnu v Cechach im mozeme len zavidiet...
by the way...novy majitel z Plzne urobil taketo krasne zabery Ultima U13

Trochu nechápem účel takej kolobežky. Zdá sa mi zvláštne na jazdu po asfaltke odstraniť cestnému bicyklu sedlo a pedále. Táke niečo vidím prvý krát. To je na dráhovu sútaž? Nie je skladná do ruky, bez motora sa sa nedá moc odrážať do kopca a má veľmi nízky podvozok. Tie terenné s takto veľkými kolesami bez motora, používané na dog treking, maju vyšší podvozok, odpruženie a zadné koleso menšie. To veľké zadné koleso mi nedáva dobrý pocit, pre môj zadok. Zdieľaná boltka je v meste oveľa ideálnejšia než bicykel, kvoli nastupovaniu. V cyklopotulkach na rtvs, si jedna žena pozičala takú terennú a celá skupina cyklistov ju musela neustále čakať.
11.05.2022 - 09:59:48
00
Hlavný účel je zašportovať si. V porovnaní s bicyklom ti na kolobežke stačí prejsť polovičnú vzdialenosť, aby si si rovnako ,,dal do tela,,.
11.05.2022 - 10:40:11
00
a bez kolobezky, pri behu si da clovek do tela na este kratsej vzdialenosti :lol:
11.05.2022 - 11:10:35
02
Hosť napísal:
Trochu nechápem účel takej kolobežky. Zdá sa mi zvláštne na jazdu po asfaltke odstraniť cestnému bicyklu sedlo a pedále. Táke niečo vidím prvý krát. To je na dráhovu sútaž? Nie je skladná do ruky, bez motora sa sa nedá moc odrážať do kopca a má veľmi nízky podvozok. Tie terenné s takto veľkými kolesami bez motora, používané na dog treking, maju vyšší podvozok, odpruženie a zadné koleso menšie. To veľké zadné koleso mi nedáva dobrý pocit, pre môj zadok. Zdieľaná boltka je v meste oveľa ideálnejšia než bicykel, kvoli nastupovaniu. V cyklopotulkach na rtvs, si jedna žena pozičala takú terennú a celá skupina cyklistov ju musela neustále čakať.


Zdravím ... asi ste sa na takejto kolobežke nikdy neviezli :) prosím neporovnávať elektrické kolobežky, na ktorých sa len stojí s tým, na čom jazdíme prioritne my tu...

a) na kolobežke na fotke sa preteká na asfalte - na ceste - na SVK máme svoj pohár, aj svoju pretekársku základňu.
b) odrážať sa do kopca treba trochu vedieť, ale dá sa :) a rozhodne je to lepšie než s motorom.
c) nízky podvozok je schválne - čím je podvozok vyššie, tým viac musí stojná noha drepovať (na fotke je pretekársky špeciál)
d) terénne kolobežky majú vyšší nášlap, aby sa nimi dali prekonávať terénne nerovnosti. Odpruženie z pravidla nemajú, a ak majú, tak je to aj tak na dve veci :n: (na rozdiel od bicykla sa na kolobežke s odpruženou vidlicou stráca veľa energie v odpružení + vyššia váha vidlice - uzamykanie nie je riešenie - vždy to trochu pruží). Aktuálny majster sveta v kategórií kolobežka + pes vyhral na kolobežke v 2019 na kolobežke s kolesami 29x26 (ake male koleso ? :D ) a tento rok na 29x29 (opäť - ake male koleso ? :D kto jazdi s malym kolesom ? :D )
e) dogtrekking - turistika so psom - tam sa kolobežka nepoužíva
f) zadnicu mam asi solidne najväčšiu v tejto skupine :D ... a verte mi - je ot len o pocite ... a možno trochu o cviku - hlavne nebolí ! :) ako pri jazde na bicykli
g) BOLTKA JE NAJVACSIA ***** AKU V MESTE MôžETE POUZIT ! na chodniku je to na zabitie sa - alebo niekoho okolo, na ceste je to na zabitie sa + často nemáte zrovna po ruke prilbu ked si požičiavate zdielanú kolobežku ... terénne nerovnosti sú úplne vražedné ... chodníky, bubliny na asfalte, zamkova dlažba ... no uplne na sebevraždu ... a odraziť sa vám stačí len 1x ...
h) chudák pani na cyklopotulkách sa určite musela trápiť keď nevedela do čoho ide ... a aj jej kamoši ... ale to neznamená, že to nie je super šport :) ale to vôbec nemuselo byť kolobežkou :)
11.05.2022 - 11:23:43
02
Ďakujem. Tak ako som tipoval na súťaže. Čo sa tyka dogtrekingu, tak u nás bola súťaž na terenných kolobežkách 26/20"
Napríklad KOSTKA MUSHING FUN (G5)
Prečo niekto odsudzuje boltku?
Tu je krásna ukážka ako je kolobežka ideálna na dopravu v meste.
https://youtu.be/-csL2OOG4ug

user_id potom je jednoduchsie dať si do tela na trenažeri.
11.05.2022 - 11:36:15
00
Sú súťaže v dogtrekkingu ( http://www.dogtrekking.sk/dogtrekking/ ) a súťaže v mushingu - psie záprahy. Pod psie záprahy patria aj individuálne disciplíny ako napr. jazda so psom na kolobežke - keď už tak scootering. Terénna kolobežka je všetko, čo má obuté ako tak terénne plášte. Historicky sa jazdilo 16x16 alebo 20x20. 26x20 je rozmer univerzálny a stále veľmi obľúbený. Aktuálny majster sveta, ako som už písala v kategórií kolobežka + pes vyhral na kolobežke v 2019 na kolobežke s kolesami 29x26 (viď foto) a tento rok na 29x29
img.cas.sk
11.05.2022 - 13:11:00
01
Obaja stoja na jednej nohe :)
Mary, ak je to naozaj v zadu 29, poprosím viac info o tej kolobežke, lebo doteraz som bol v tom, že 29ny sú iba dve na svete.
11.05.2022 - 14:38:45
00
Ja osobne jazdim vyse 20 rokov MTB. Rekreacne robim aj cestnu cyklistiku a aj behavam (najma kopce). Popri to robim kopu inych sportov - plavanie, turistiku, frisbee, ferraty, posilovanie, snowboard, atd. Mam rad sport celkovo. Sportove kolobezkovanie ma vsak tak chytilo ako ziaden iny zo sportov. Treba to vyskusat. Na prvy pohlad to moze vyzerat cudne pre laikov. Kolobezkovanie ma aj mnoho nespornych vyhod co sa tyka zatazenia tela oproti bajkovaniu a behaniu. A to prave vdaka odstraneniu pedalov a sedla. V BA jazdim bezproblemovo na 2x28" kolobezkach a 35 mm svetlostou stupatka. "To veľké zadné koleso mi nedáva dobrý pocit, pre môj zadok." ako raz niekto napisal "mat 28" klacek za zadkom ma privadza do rozpakov". Terminologicke okienko: BOLT nie je kolobezka. Kolobezka = koleso + behat. Na BOLTe sa nebeha. Cize je to nejake jednostope vozidlo s motorom, ale urcite nie kolobezka.
11.05.2022 - 14:40:43
03
tirov napísal:
Obaja stoja na jednej nohe :)
Mary, ak je to naozaj v zadu 29, poprosím viac info o tej kolobežke, lebo doteraz som bol v tom, že 29ny sú iba dve na svete.


Napíš na FB Tomášovi :) on sa určite rád pochváli... má to špeciálnu stavbu od DOXTOR.
11.05.2022 - 14:45:13
01
Priatelia, je to tak. Už nebudem za exota s 29nou vzadu. Doxtor f199 bude nový model s predným aj zadným kolesom veľkosti 29 palcov! Omg omg omg....
11.05.2022 - 16:10:50
00
Tirov..aj ja aktualne robim terennu 29" x 29"... takze bude ich viac...
Stevo 9 - to co pises je klasicka zaciatocnicka "cudovacka" z neznalosti. Vela a presne ti opisala kolobeh Mary. Pravdou aa je, ze vela ludi co raz skusilo kolobeh, zostava pri nom uz natrvalo...a bicykle po case predava.
Z obrazku a to neda vycitat, ale zdravotne benefity pouzivania kolobezky na sportovanie su tak masivne, ze sa tento sport javi ako idealny. Beh je narocnejsi na klby, pri bicykli trpi zadok a chrbat. Vsak aku ma logiku 10 hodin sediet za PC a potom si ist zasportovat opat v sede..? Zato kolobezka doslova lieci chrbat.
Kazdopadne ta pozyvam na odskusanie kolobeziek a na vyjazd..viem aj zapoziciat kolobezku.
13.05.2022 - 07:36:35
03
ddemo kolobežky ma nezaujali vôbec a ani ma to nezaujme, Jazdím 100km s priemerkou asi 35km/h, aj kopce a som rád že sedím. Na varixy nie je príjemne stáť.
13.05.2022 - 12:42:33
01

Výber z produktov

    Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up