Dosť sa o tom hovorí, lebo sa blíži termín jeho uzavretia. Poprosil by som odborníkov ktorí sa v tom vyznajú o radu či v ňom zostať alebo vystúpiť vzhľadom na môj vek (46). Som v ňom už 2. alebo 3. rok. Keby som bol mladší tak v tom mám jasno, ale aj niektoré DSS-ky naznačujú že tento vek už asi nie je vhodný na zotrvanie v II. pilieri.
Nemám 46. Mám 32 ale aj tak sa mi to nezdá. Dúfam , že aspon tento po...... štát sa zaručí , že dostanem to , čo tam dám lebo tie percentá sú aj tak o ničom
46 má turcyk a pre toho je to nezmysel aj keby bol druhý pilier super výnosný.
Musíš si uvedomiť,že si sa rozhodol pre súkromnú firmu ktorá by ti mala zhodnocovať vložené peniaze.Podľa poslednej novely už musia dss ručiť výšku vloženého vkladu.Ak nemajú zisk musia doplatiť z vlastných zdrojov.
To nie je argument tadeáš..Fondy nevynášajú.Možno tak konzervatívne čiastočne.každá dss ti predsa dá možnosť si cez net skontrolovať svoj účet.Tam hneď zistíš či skutočne zarábajú,alebo nie.Pozrieš hodnotu dôchodkovej jednotky a je vybavené.
vyzera to tak, ze zacnem radsej odkladat do ponozky...
a kedze inflacia je svina... zacnem to priebezne ivnestovat do zlata... a ked budem na dochodku, zlato vymenim za penaze
Zlato vždy malo , má a aj bude mať hodnotu ale podľa mňa by si musel nakúpiť zlaté tehly aby si si mohol povedať , že investujem do zlata a nie prstene a retiazky Zostávajú Ti už len tie ponožky
lubik, to sa mylis...
aj tie prstene a retiazky budu mat o XX rokov ronvaku hodnotu ako teraz... pretoze su zo zlata!
hodnota penazi pojde dole.... ale hodnta zlata zostane, respektive nepojde tak dole ako idu peniaze.
pri zlatej tehle neplatíš pridanú hodnotu za umeleckú prácu ako pri retiazke. A zlatá tehla sa ľahšie píli, keď treba na chleba a prachy nefungujú.
do diamantov by som nešiel. Sú menej likvidné voči zlatu.
Chlapci, chcem Vám iba pripomenúť, že ani zlato, ani diamanty a ani ponožky neriešia, ako vhodne uchrániť peniaze, ktoré tak či tak odvádzate či budete odvádzať na dôchodkové poistenie. Zlato, ponožky či diamanty, podobne ako III. pilier, môžete ukladať navyše k tym peniazom, ktoré musíte odvádzať do dôchodkového poistenia a o ktorých hodnote sa vedú debaty o II. pilieri. Takže to nebude tak, že nebudem odvádzať peniaze do II. piliera a namiesto toho budem kupovať zlato, lebo peniaze, ktoré nebudete odvádzať do II. piliera, pôjdu do I. piliera a to zlato musíte kupovať z nejakých iných peňazí.
EDIT: Pri určitom zjednodušení existuje veľmi špecifický spôsob, ako neodvádzať (necelú) polovicu dôchodkového poistenia ani do I. ani do II. piliera, ale ten nie je dlhodobý: keď ste v II. pilieri a ste nezamestnaní, tak nemusíte platiť tú časť do II. piliera, ale potom sa vám samozrejme nenavyšuje II. pilier, čo sa prejaví o pár desiatok rokoch menším dôchodkom. Takýto postup by mal význam, keby ste boli naozaj dlhodobo nezamestnaní (desiatky rokov) a pritom si sporili do nejakého komerčného produktu, keďže komerčné produkty môžu mať (a nemusia) vyšší výnos ako II. pilier. Ale to je len teória...
... Takže to nebude tak, že nebudem odvádzať peniaze do II. piliera a namiesto toho budem kupovať zlato, lebo peniaze, ktoré nebudete odvádzať do II. piliera, pôjdu do I. piliera a to zlato musíte kupovať z nejakých iných peňazí.
ja som narazal na ine...
kto mi zaruci ze 100 eur bude mat o XX rokov rovnaku hodnotu ? co ked 100 eurovka bude mat o XX rokov hodnotu ako ma dnes 50 eur? (rozumej co dnes kupim za 100 eur, o XX rokov budem kupovat za 200Eur) ? kdezto za zlato, ktore dnes kupim za 100 eur, dostanem o XX rokov 200eur. (cisto teoreticky) ... mal som na mysli inflaciu... v podstate to znamena, ze nedostanem za zlato viac (i ked 200 eur je viac ako 100eur... no o XX rokov bude hodnota penazi ina), dostanem stale tolko, kolko som do neho investoval... a nie menej.
V uplne najjednoduchsej principialnej rovine mas samozrejme dobru teoriu
Akakolvek investicia je vsak vzdy riziko a treba si to vzdy pamatat, nikto ti nezaruci nic (a vyvoj v poslednom roku skutocne nabural po desatrocia zauzivane nazory, co je bezpecne a co nie). No a konieckoncom ani vlastnictvo zlata nie je 100% bezpecne a naklady su vysoke - zlato moze stratit hodnotu (za posledny rok stratili hodnotu rozne "pevne" komodity) prave vtedy, ked ho budes potrebovat premenit na peniaze, mozu Ti ho fyzicky ci podvodom ukradnut, jeho skladovanie a poistenie je iste velmi drahe, atd atd ... Nikto Ti nic nezaruci
Ja len, ze debata bola o II. pilieri, nie o III. pilieri a jeho alternativach
jaroh, samozrejme...
dalsia vec je investicia do pozemkov... jeho skladovanie je lahke, a financne nenarocne
no na druhu stranu, vsetci dobre vieme, ze ceny nehnutelnosti a pozemkov momentalne klesaju... ale, je to tiez lepsie riesenie ako odkladat eura do ponozky
To nie je argument tadeáš..Fondy nevynášajú.Možno tak konzervatívne čiastočne.každá dss ti predsa dá možnosť si cez net skontrolovať svoj účet.Tam hneď zistíš či skutočne zarábajú,alebo nie.Pozrieš hodnotu dôchodkovej jednotky a je vybavené.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pokiaľ nebudeš šetriť aspoň 30 a viac rokov nemá zmysel tam ostávať.
Musíš si uvedomiť,že si sa rozhodol pre súkromnú firmu ktorá by ti mala zhodnocovať vložené peniaze.Podľa poslednej novely už musia dss ručiť výšku vloženého vkladu.Ak nemajú zisk musia doplatiť z vlastných zdrojov.
a kedze inflacia je svina... zacnem to priebezne ivnestovat do zlata... a ked budem na dochodku, zlato vymenim za penaze
mozno diamanty
aj tie prstene a retiazky budu mat o XX rokov ronvaku hodnotu ako teraz... pretoze su zo zlata!
hodnota penazi pojde dole.... ale hodnta zlata zostane, respektive nepojde tak dole ako idu peniaze.
do diamantov by som nešiel. Sú menej likvidné voči zlatu.
EDIT: Pri určitom zjednodušení existuje veľmi špecifický spôsob, ako neodvádzať (necelú) polovicu dôchodkového poistenia ani do I. ani do II. piliera, ale ten nie je dlhodobý: keď ste v II. pilieri a ste nezamestnaní, tak nemusíte platiť tú časť do II. piliera, ale potom sa vám samozrejme nenavyšuje II. pilier, čo sa prejaví o pár desiatok rokoch menším dôchodkom. Takýto postup by mal význam, keby ste boli naozaj dlhodobo nezamestnaní (desiatky rokov) a pritom si sporili do nejakého komerčného produktu, keďže komerčné produkty môžu mať (a nemusia) vyšší výnos ako II. pilier. Ale to je len teória...
ja som narazal na ine...
kto mi zaruci ze 100 eur bude mat o XX rokov rovnaku hodnotu ? co ked 100 eurovka bude mat o XX rokov hodnotu ako ma dnes 50 eur? (rozumej co dnes kupim za 100 eur, o XX rokov budem kupovat za 200Eur) ? kdezto za zlato, ktore dnes kupim za 100 eur, dostanem o XX rokov 200eur. (cisto teoreticky) ... mal som na mysli inflaciu... v podstate to znamena, ze nedostanem za zlato viac (i ked 200 eur je viac ako 100eur... no o XX rokov bude hodnota penazi ina), dostanem stale tolko, kolko som do neho investoval... a nie menej.
dobru mam teoriu ?
dobru mam teoriu ?
V uplne najjednoduchsej principialnej rovine mas samozrejme dobru teoriu
Akakolvek investicia je vsak vzdy riziko a treba si to vzdy pamatat, nikto ti nezaruci nic (a vyvoj v poslednom roku skutocne nabural po desatrocia zauzivane nazory, co je bezpecne a co nie). No a konieckoncom ani vlastnictvo zlata nie je 100% bezpecne a naklady su vysoke - zlato moze stratit hodnotu (za posledny rok stratili hodnotu rozne "pevne" komodity) prave vtedy, ked ho budes potrebovat premenit na peniaze, mozu Ti ho fyzicky ci podvodom ukradnut, jeho skladovanie a poistenie je iste velmi drahe, atd atd ... Nikto Ti nic nezaruci
Ja len, ze debata bola o II. pilieri, nie o III. pilieri a jeho alternativach
dalsia vec je investicia do pozemkov... jeho skladovanie je lahke, a financne nenarocne
no na druhu stranu, vsetci dobre vieme, ze ceny nehnutelnosti a pozemkov momentalne klesaju... ale, je to tiez lepsie riesenie ako odkladat eura do ponozky
no ale o tom uz naozaj nieje tato tema...