Kua viete ake je hnusne jazdit sam.To ja zvladam tak max. 30km.
Ked nebudete mat niekto z PN s kym jazdit (ale vazne rekreacne lebo nemam ziadnu kondicku a mam shitny bike)tak ma mailnite
30.11.2004 - 20:35:55
00
ja nahodou jazdim celkom rad sam, clovek ma pokoj, ide si svojim tempom, za nikym sa nepachti, nikomu nemusi nic dokazovat...zastavi kedy chce, ked jazdim sam, tak si viac vsimam prirodu okolo a mam viac casu na to aby som prebral myslienky v hlave...pre mna je biking sucastou takej dusevnej sebaocisty...
ale verim tomu ze hlavne pre mladych bikerov je nuda jazdit osamote...
01.12.2004 - 00:46:23
00
Hmmm. No to ja sa castejsie znicim viac ked idem sam, ako ked idem este s niekym. Aj ked to samozrejme zavisi od toho, s kym ides, vsak ano :-).
01.12.2004 - 16:14:29
00
Ja sa tiez znicim viac ked som sam lebo poznam iba jedneho cloveka co jazdi so mnou tak ako ja a staci na mna(A to mam velmi slabu kondicku vazne slabu teda aspon si myslim)sak ostatny s ktorymi som bikoval su asi lamy
01.12.2004 - 20:31:19
00
Keď idem sám, tak som opatrnejší, pretože keď sa niekde vymeliem, tak ma nájdu až na jar :-) Vážne, záleží od nálady, či si chcem aj trochu pokecať, alebo sa len vyblbnúť a zamakať si. Pridám aj malý poznatok z tohto roku: mám kamaráta (sorry Števko), ktorý sa každu chvíľu vymelie, raz na rameno, potom na rebrá, občas na hlavu, pár sekúnd leží bez pohnutia a ja už rozmýšľam, či žije, či mám signál, aby som zavolal pomoc, či ho odnesiem dolámaného do nemocnice (má asi 80 kg, ja 70 a ruky ako pastelky). Potom vstane a rehoce sa. Každý jeho pád ma stojí pár dní života a šedivé vlasy pod prilbou.
Z toho vyplýva, že ak bikujem sám, nestarnem a nešediviem tak rýchlo, teda radšej bikujem sám!!!
PS. Ináč je to fajn biker s dobrou technikou a kamoš, ako sa patrí.
02.12.2004 - 13:48:43
00
v partii vyrovnanych bikerov sa jazdi lepsie, pretoze sa da robit kolotoc, ale zas sa jazdi rychlejsie a treba sa prisposobovat ostatnym. a ja ked sa niekde vysypes, tak je lepsie, ked ti ma kto pomoct, ako so zlomenou rukou tlacit bike 10km.
Ale chodim aj sam, ked sa nikto neprida. Nie je to dovod aby som sedel doma pred TV a ladoval do seba pivo a chipsy :-).
02.12.2004 - 14:23:15
00
No ja najradsej jazdim sam, vacsinou mam totiz problem ze idem o dost rychlejsie ako ostatni a bud sa stale obzeram dozadu alebo musim cakat. Alebo si idem svojim tempom; tj aj tak idem v podstate sam. Dalej mam slobodu vo vybere trasy a ked sa mi nejaky usek paci, mozem si ho aj zopakovat.
10.12.2004 - 14:00:25
00
Ja vlastne asi tiez radsej jazdim sam ked nejazdim s niekym s rovnakou kondickou ale musim mat do ucha hudbu.Minule som isiel na Havran s jednym typkom a na bakchus vile som musel otocit lebo on skoro umrel od unavy
11.12.2004 - 11:12:56
00
Jazdit sam je super. V zime, ked jazdim jedno tempo (zakladnu vytrvalost), tak po mesiaci toho mam uz plne zuby a rad by som s niekym aj po pri tom pokecal. Potom, ked uz na jar pribudnu dalsie treningove prvky tazko sa s niekym zladujes. Zatial som nikoho nenasiel v mojom okoli, kto by mal podobnu formu a ochotu trenovat a je velmi tazke sa zladit aj s pracou. Ja idem na bike vtedy ked mam cas a kedy ma napadne. Tak isto ako Geroy beriem jazdu osamote ako dusevnu ocistu a je to cas kedy zabudnem na pracu a mam moznost rozmyslat o zivote a co napisem na mtbiker.sk.
11.12.2004 - 18:18:26
00
praveze zakladnu vytrvalost a XC jazdim(trenujem) sam.. lebo malo ludi pochopi za sa ma trenovat v urcitom pasme a po chvili ich prestane bavit mala rychlost a odtrhnu sa, alebo sa ja snazim drzat a potom zistujem ze slapem anaerobnom pasme..
v lese je najlepsie jazdit vo dvojici(hlavne ked sa ide 50km a viac)...
a najlepsie(aj ked neskoro na trening) sa jazdia maratony.. tam si vzdy najdes svoju vykonnostnu skupinu.
11.12.2004 - 18:46:58
00
K pohodovému jazdeniu je fantastický spoločník pes : počúva ale neodvráva, drží s tebou tempo, keď si vyrobíš odreninu - dezinfikuje ju jazykom. Samozrejme myslím na vhodnú rasu, hasky alebo írsky seter - toho mám ja.
13.12.2004 - 17:09:53
00
No tiež by som pridal pár riadkou.aj o svojich..kamošoch..Mrázik(Majko).vďaka za reklamu..si kamoš..Je pravda..aj ja neraád jazdím sám..a ak to okolnosti dovolia jazdíme traja...:)
Ja mám skôr taký agresívnejší štýl jazdy na rozdiel od Maja a Rasťa no navzájom sa potrebujeme..Majo..ten čaká prírastok..tak sa šetrí..veď bude BIGDADDY..uprednostňuje..pohodu,vychutnáva to na istotu..mal tiež pekný pád o tom sa nepochválil..Pri jednom drope minul.tri stromy,ale presne stredom pomädzi nich.Len predstavec si to zlízol,a vidla.tiež...Asi má tam hore predplatené minúty..inak si to neviem vysvetliť.šťastie jak SVIŇA.Nemyslím aní radšej ani na inú variantu pádu.
Rasťo..tiež neriskuje..tiež mal šeredný pád davnešie..no niekedy sa nechá strhnúť..A JA..pri zjazdoch som poväčšine prvý..taký prieskumník..terénu..ak prejdem terénom ja,tak aj oni musia(poväčšine) hihi..
A na záver....Mať priateľov s ktorími si vyrazíš na biku,je jedno kde a ktorí ti aj v núdzi pomôžu..a nieje im jedno..ako ťa to ovplivní neskôr..To Je Odpoveď...na Jazdiť alone?
PS: No načo je to dobré....
04.01.2005 - 23:14:31
00
geroy napísal/a:
-------------------------------------------------------
> ja nahodou jazdim celkom rad sam, clovek ma pokoj,
> ide si svojim tempom, za nikym sa nepachti, nikomu
> nemusi nic dokazovat...zastavi kedy chce, ked
> jazdim sam, tak si viac vsimam prirodu okolo a mam
> viac casu na to aby som prebral myslienky v
> hlave...pre mna je biking sucastou takej dusevnej
> sebaocisty...
> ale verim tomu ze hlavne pre mladych bikerov je
> nuda jazdit osamote...


Ta posledna veta ma trochu zaskocila. Ja mam 17 (mlady? :)), a minule som bol na Martinskych Holiach na zjazde (uz to bola riadna odvaha, ze som sa tam vybral, lebo moje brzdy by nechcel urcite nikto). Geroy, ver ci never, bol to paradny zazitok aj pre mna, ani neviem preco... samozrejme, ma to svoje nevyhody, ale to v tej chvili nebolo podstatne.
a mas pravdu, clovek si vtedy naozaj viac vsima prirodu okolo seba


Nedavno som bol na ture okolo Lucanskej Malej Fatry (120km +) s dvoma dalsimi kamosmi, o ktorych som si myslel ze su na rovnakej urovni ako ja. Ale az ku koncu sa ukazalo ako to je. Zaostaval jeden kamos a museli sme ho cakat, aj ked sme sa velmi ponahlali.

CIZE: aj jazdenie alone aj jazdenie spolu ma svoje vyhody a nevyhody :)
08.09.2005 - 08:38:57
00
Sám.
09.09.2005 - 15:45:14
00
ja jazdim 90% casu tiez sam. kamarati maju frajerky, ktore ich nechcu pustit so mnou na bike :) ale jazdit sam je pozitok, len bike a priroda, to ma nieco do seba. (jazdim xc)

ale inak v poslednej dobe som zazil par neprijemnych skusenosti a jeden uraz, po ktorom uz nemam velku chut jazdit sam, predsalen, ked skoncis imobilny v lese, co spravis??

minimalne z bezpecnostneho hladiska je lepsie jazdit s kamaratom.
12.09.2005 - 16:55:08
00
keyboard_arrow_up