Zalezi aku znacku, tak ako pri bikoch Hlavne si ju daj namontovat tak (ak mas moznost), aby fukalo do co najmenej frekventovaneho priestoru - napr. do chodby a odtial uz vychladis bez problemov cely dom/byt a v izbach sa da fungovat, nie aby ti fukalo na krk.
No budu asi dve verzie. Jedna s velkou vnutornou na cely byt a hlavne aby to z obyvacky dofuklo do spalne kde to najviac potrebujem a druha komplikovanejsia s 2 jednotkami ale to tahanie trubiek a list sa mi velmi nepaci lebo to bude velmi vidno a skarede.
Znacka by mala byt Daikin.
Nezabudni sa spytat na udrzbu. Podaktore firmy podmienuju predlzenu zaruku tym, ze kazdy rok si budes objednavat "udrzbovy servis", co moze byt aj dalsie kilecko (rocne)
je to kontakt cez znameho, byvaleho kolegu ktori to s nimi chvilu robil takze vsetko sa da s nimi rozumne dohodnut ale zatial sme mali len prvotnu obhliadku aby som preveril co a ako je vlastne mozne v tomto byte.
predbezne vidim ako najrealnejsi variant s jednou velkou jednotkou
teoreticky uvazujem nad odstranenim tej tenkej "steny" v izbe 2 nakolko je vlastne uplne zbytocna a je to len dreveny ram so sklennymi tabulami a posuvnymi dverami ktore sme zatial asi nikdy nepotrebovali zavriet.
My mame podobnu dispoziciu, 2,5kW Ťamťung klimu na zaciatku tej strednej izby pri okne a ked je vsetko zavrete, v pohode vychladi cely byt.
Tu tenku stenu by som tiez dal dolu.
trosku budem musiet prerobit dispoziciu na balkone lebo chcem tam zachovat stropny susiak ale neviem ci sa tam zmesti vonkajsia jednotka vedla neho alebo bude treba kratsi kupit.
Ta "stena" je tak trocha dekor tak zatial vaham lebo neviem ako to bude potom vyzerat. Navyse je aj vyskovy rozdiel v podlahach a bude tam schod asi 5cm
Na ktorom si poschodi? Ak na 4. a vyssom, tak moze kondenz kvapkat susedom o par poschodi pod Tebou na loggie ked nebude uplne bezvetrie. Nadoba na kondenz je istota.
Tak tak. Vyskusat si treba prv ako padaju kvapky z lodzie. Mozno skor skoncia na fasade, alebo na niekoho okne ako na travniku.
Dalsia vec, ak mate zasklenu lodziu, pri behu klimy bude musiet bytokno permanentne otvorene a aj tak tam bude mrte teplo cize myslite na svoje kvetinky ak nejake mate.
8. posch.
podo mnou ma tiez klimu a tiez von na travu
mne bezne kvapka ked nado mnou polievaju kvietky alebo neviem co tam maju zavesene na logii
ked prsi tak to fasade velmi nevadi tak nejaky kondenz by tiez nemal
tak samozrejme ze okna na logii musia byt otvorene inak by som tam mohol zriadit finsku saunu
kvetinky nemame na balkone, len bordel ktory nechcem mat v byte
Kondenz kvapka pravidelne a nonstop a moze sposobovat neprijemny hluk ak kvapka na zabradlie balkona / okenny parapet, takze aby si potom nemusel riesit suseda co sa bude stazovat.
tak ale to nemas vyvedene 5cm za oknom ale ta hadica ma tak 50-70cm co pozeram po ostatnych klimach a kvapka do tak 1-2m od baraku, toto myslim nie je problem.
Skor neviem preco to najprv nechcel namontovat na tu plechovu cast logie ked ostatne byty to tam maju. Tvrdil mi ze to neunesie lebo to ma 30kg co mi nepride nejak moc, este ked to podo mnou aj nado mnou maju prave na tom plechu. No uvidime este to asi prejdeme, radsej by som keby to trcalo von ako vnutri balkonu.
Ak je ta stena balkonu z plechu, tak nikto kto ma trochu rozumu to tam nezavesi len tak. Treba z protilahlej strany dat protikusy / nosniky z jokloviny ako "podlozku", ktora rozlozi zatazenie, aby to neviselo len na tych skrutkach priamo v plechu. A samozrejme sa to takto da spravit len za podmienky, ze je ten plech dostatocne pevne ukotveny v zabradli a dostatocne hruby. Ak nie, tak treba priamo aj tu joklovinu kotvit do samotneho zabradlia balkona. Bez takehoto poistenia by som to ja smerom von nezavesil urcite, to je koledovanie o pruser.
Tieto detaily zatial neviem, ja to mam zvnutra este ohadzane nejakou palubovkou alebo dekorom, ale zvonku vidim ze to susedia maju povesane na takom istom plechu ako mam ja.
Samozrejme sa to nekotvi na 6tky sroby prerezane len cez plech to da rozum.
U nás v bytovom dome sú 3 klímy a nikto sa nikoho nič nepýtal. Je to niekde v zákone, alebo domovom poriadku, či kde, že musí byť nadpolovičná väčšina? Susedia zo 4. poschodia to majú tak fantasticky, že kondenz kvapká na fasádu a susedka vedľa nich ešte lepšie, lebo susedovi na prízemí jej kondenz bubnuje na parapetu.
Je to dane tym ze obvodove steny domu su spolocne vlastnictvo a kazdy zasah do spolocneho vlastnictva musi byt odsuhlaseny nadpolovicnou vacsinou vlastnikov
Ale co som zistoval tak vnutri logie to neplati a na to plechove zabradlie logie by to tiez nemalo platit kedze to nie je obvodovy mur. Ale tak iste to neviem ale u nas je tak 10 klim co vidim a xy co nevidim a nikomu som nic neschvaloval este.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Znacka by mala byt Daikin.
predbezne vidim ako najrealnejsi variant s jednou velkou jednotkou
teoreticky uvazujem nad odstranenim tej tenkej "steny" v izbe 2 nakolko je vlastne uplne zbytocna a je to len dreveny ram so sklennymi tabulami a posuvnymi dverami ktore sme zatial asi nikdy nepotrebovali zavriet.
Tu tenku stenu by som tiez dal dolu.
Ta "stena" je tak trocha dekor tak zatial vaham lebo neviem ako to bude potom vyzerat. Navyse je aj vyskovy rozdiel v podlahach a bude tam schod asi 5cm
Dalsia vec, ak mate zasklenu lodziu, pri behu klimy bude musiet bytokno permanentne otvorene a aj tak tam bude mrte teplo cize myslite na svoje kvetinky ak nejake mate.
podo mnou ma tiez klimu a tiez von na travu
mne bezne kvapka ked nado mnou polievaju kvietky alebo neviem co tam maju zavesene na logii
ked prsi tak to fasade velmi nevadi tak nejaky kondenz by tiez nemal
tak samozrejme ze okna na logii musia byt otvorene inak by som tam mohol zriadit finsku saunu
kvetinky nemame na balkone, len bordel ktory nechcem mat v byte
Skor neviem preco to najprv nechcel namontovat na tu plechovu cast logie ked ostatne byty to tam maju. Tvrdil mi ze to neunesie lebo to ma 30kg co mi nepride nejak moc, este ked to podo mnou aj nado mnou maju prave na tom plechu. No uvidime este to asi prejdeme, radsej by som keby to trcalo von ako vnutri balkonu.
Samozrejme sa to nekotvi na 6tky sroby prerezane len cez plech to da rozum.
Ale pokial sa to nedava na fasadu tak to vraj netreba.
Ale co som zistoval tak vnutri logie to neplati a na to plechove zabradlie logie by to tiez nemalo platit kedze to nie je obvodovy mur. Ale tak iste to neviem ale u nas je tak 10 klim co vidim a xy co nevidim a nikomu som nic neschvaloval este.