Vela ludi vyskusalo, pripadne aktivne jazdi oba typy. Na cestach nas napr. ohrozuju auta, v horach zase teren. Mozno existuje aj nejaka statistika poctu zraneni, ale to skor pochybujem.
Nemusite ani nejako specialne komentovat thread
Zrazenie autom na ceste ma velmi casto za nasledok volanie sanitky, zlomeniny, bezvedomie, dlhodobe nasledky. To sa vobec neda porovnavat a vysledok ankety je uplne spravny.
btw sam sa casto pohybujem po cestach, pravidelne najma BA-Pezinok, a podobne aj na zahorackych cestach, kde casto chyba krajnica. Povazujem to za nutne zlo, ked si chcem skratit trasu s cielom jazdit vzdialenejsie oblasti.
Ja neviem, ktorá cyklistika je bezpečnejšia, lebo je iba jedna. Ale viem, že sa bojím ísť jazdiť do lesa a pochybujem, že pôjdem niekedy. Na ceste nemám taký strach, ani v premávke aj za cenu občasného rozčúlenia a nadávok.
nemyslím, že sú to nejaké silácke reči, ale asi len osobné skúsenosti a načo je potom fórum keď si tu nenapíšeš svoj názor? Napísal si si ho aj ty a aj keď je iný ako môj neznamená že je zlý a lebo nesprávny, každý ma proste iný pohľad na vec tak to tak ber a nerob si z toho ťažkú hlavu
Ako spomenul KinDo , bolo by vhodne uviest aj pocet km.
Na ceste mam tento rok 11 283 km. V tomto roku, som na ceste nemal ani jednu jazdu, co by som sa nestretol s "panom" vodicom. Vsetko okolie NZ, NR, TO, PE, PD, BN, ZM, NV, PN, TN. Cesty tu su pomerne uzke a premavka husta. Nervozita vodicov obdivuhodna a ohladuplnost nulova - cest vynimkam. Predbiehanie na tesno, vytlacanie na krajnicu (obcas za krajnicu), nerespektovanie prednosti ... je pri jazde na dennom poriadku. Zatial nastastie bez urazu. Ale ak by k niecomu doslo, neverim ze by sa to obislo v "lepsom" pripade "iba" urazom s trvalymi nasledkami.
MTB zatial 4 472 km. V lese, jazdim tak, aby som prezil a ak som na TZ v ziadnom pripade neohrozil turistu. V lese ta takmer nik neohrozuje a uraz sposobeny pri MTB je takmer vzdy z dovodu pochybenia cyklistu (prepalenie rychlosti, precenenie tech. zdatnosti a podobne). Padov v tomto roku som mal vela, ale to bolo iba z mojej hluposti (tretra a podobne). Par drobnych skrabancov. Na maratonoch, jazdim ohladuplne voci kolegom.
Ide mi o pozitok, radost z jazdenia a najma sa vzdy vratit domov bez urazu.
Na zaklade skusenosti z ciest je podla mna riziko fatalneho urazu na ceste vacsie. Mnozstvom urazov zasa podla mna boduje MTB, ale vacsinou ide o drobnosti, v horsich pripadoch polamane klucne kosti, zapastia, otras mozgu a podobne.
Z dovodu ohrozovania cyklistu ucastnikmi v cestnej premvke, usudzujem, ze cestna cyklistika je NEbezpecnejsia. Je to iba moj nazor.
Jazdit treba ohladuplne a je jedno ci na ceste, alebo v lese.
Fíha, cudzí človek mi píše, čo mám robiť. Tomu hovorím mať drzé gule. Výborne, zábava graduje.
Ty sa uz zobud z toho sna a zacni trochu rozmyslat nad tym,co Ti kto pise a co pises Ty.Tieto sracky zdrava hlava ani nemoze vypotit co tu Ty predvadzas.
Inak ta statistika fatalnych urazov(+urazov s trvalymi nasledkami) na ceste vs. v terene by ma zaujimala, ale nieco mi hovori, ze by bola vyrazne v neprospech cesty.
Na stole su 2 ceruzky ktorá je z nich blondína???
No predsa ta tupá
To mám na blbom internete dávať argumenty? Kde sme na súde? Neblázni. Si iba nick, pár písmen vedľa seba, nič viac. Rovnako ako ja alebo hocikto iný.
Tak potom naco diskutujes?
Ja som skutocny.Par ludi ma uz aj videlo dokonca
Mne stačí na internete napísaný názor. Nepotrebujem od nikoho, aby ho dokladal dôkazmi alebo argumentami. Práve preto, že je to internet a nie realita. A buď s ním súhlasím alebo nie. Nič viac, nič menej.
Gratulujem k takému prístupu, nic absurdnejsie som dnes necital.
posledný komentár: 19. 1. 2012 o 18:10