doplnok pre ujasenie: ani pridávať postupne sa nemôže, odpoveď má byť jasná z jedného číselného údaju na váhe ... a môžeme povedať aby nevznikli špekulácie, že v každom vrecku je napríklad 30 mincí a môžeme povedať, že sú očíslované od 1 do 10 .... odpoveď je charakteru, že položíš niečo (odpoveď) na váhu a na základe údaju označíš, že v dajme tomu vo vrecku 4 sú tie ľahšie/opílené.
z prvého vrecka položím jednu, z druhého dve atď až z desiateho desať. z celkovej váhy a podľa násobku 9 zistím, z ktorého vrecka sú tie 9-gramové.
môže byť?
Srsen to je irelevantné ale chápem, aj ja ke%d som to riešila tak som sa pýtala na takéto veci ... správne to povedal miro s trojkami - násobok desatiny čísla
nie, capulo, predpokladá sa samozrejme matematické/logické vyriešenie úlohy
Máte 3 krabice plné guľôčiek. Sú označené nálepkami - biele, čierne, biele aj čierne. Nálepky označujú farbu guľôčiek v krabici. Niekto nálepky prehodí tak, že žiadna nie je správne. Ak sa nemôžete pozrieť do krabíc a môžete vytiahnuť len jednu guľôčku z jednej krabice ako je možné, že dokážete dať všetky nálepky správne?
siahnem do krabice označenej Č/B. ak bude gulička biela, patrí na krabicu B, na krabicu pôvodne označenú ako B patrí Č a na krabicu označenú ako Č patrí Č/B (podmienka "žiadna nie je správne"). Ak vytiahnem čiernu, patrí na krabicu Č, na krabicu pôvodne označenú ako Č patrí B a na krabicu označenú ako B patrí Č/B. môže byť?
Srsen to je irelevantné ale chápem, aj ja ke%d som to riešila tak som sa pýtala na takéto veci ... správne to povedal miro s trojkami - násobok desatiny čísla
Syn hovorí takto: "Dáš na váhu 1 mincu z prveho sacku 2 z druheho, 3 z tretieho... Az 10 z desiateho. Pocet chybajucich gramov ti povie ktory sacok obsahuje tie opilene mince."
Vôbec netuším či to tak má byť
Syn hovorí takto: "Dáš na váhu 1 mincu z prveho sacku 2 z druheho, 3 z tretieho... Az 10 z desiateho. Pocet chybajucich gramov ti povie ktory sacok obsahuje tie opilene mince."
Nie po jednej minci,ale pridavas postupne po celych vreckach. Teda,tak si myslim
poprosil by som to vyjadrit rovnicou.
z tohto popisu vôbec nechapem ako sa dosiahne zelany výsledok.
čo vlastne riešite? na minulej strane som napísal riešenie, fixska ho odobrila, astrov syn má takisto pravdu a marecej to napísal totálne jednoduchou rovničkou....
Rovnako aj druhu. Mohol si dat chvilu sancu ostatnym popremyslat. Takto premyslame az po tvojej odpovedi a tebe sa to nepaci. No my uz vieme, ze ty si genius
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
môže byť?
hmotnosť vrecka ? rovnaká ?
Máte 3 krabice plné guľôčiek. Sú označené nálepkami - biele, čierne, biele aj čierne. Nálepky označujú farbu guľôčiek v krabici. Niekto nálepky prehodí tak, že žiadna nie je správne. Ak sa nemôžete pozrieť do krabíc a môžete vytiahnuť len jednu guľôčku z jednej krabice ako je možné, že dokážete dať všetky nálepky správne?
sak pridavat postupne sa vraj nemoze
"Dáš na váhu 1 mincu z prveho sacku 2 z druheho, 3 z tretieho... Az 10 z desiateho. Pocet chybajucich gramov ti povie ktory sacok obsahuje tie opilene mince."
"Dáš na váhu 1 mincu z prveho sacku 2 z druheho, 3 z tretieho... Az 10 z desiateho. Pocet chybajucich gramov ti povie ktory sacok obsahuje tie opilene mince."
Nie po jednej minci,ale pridavas postupne po celych vreckach. Teda,tak si myslim
poprosil by som to vyjadrit rovnicou.
z tohto popisu vôbec nechapem ako sa dosiahne zelany výsledok.
Nevylučuje táto podmienka, tento postup?