Cafte,
dlho som sa kvoli pracovi neozval ale teraz aspon daco k laktatovemu testu.
Dal som si ho spravit vo fakultnej nemocnici asi pred tyzdnom ale este som nemal cas si ist po vysledky. Tak len keby niekoho zaujimalo co sa tam vsetko robi tak strucne:
Treba prist rano nalacno asi tak na 7:30 a doniest si zo sebou ranny moc. Sestricka vas zaregistruje a idete na prehliadkovu torturu: EKG, meranie tuku, tlak, klasicke vysetrenia lekarom (zrak chrbtica nohy vaha...), odber krvi no a nakoniec idete na stacionarny bicykel. Tam vas oblozia elektrodami daju vam naustok na meranie dychania a potom ficite podla pokynov az dokym vladzete pri zvysujucej sa zatazi. Stale sa vam pri tom meria aj tlak a ak budete mat stastie ako ja, pridu sa na vas pozriet aj studenti z FTVS ako sa tam potite v trenkach
. Nakonci ked uz to vzdate a prestanete slapat tak vam zmeraju laktat v krvi (daco ako diabeticke ihlove pero do prsta) no a potom vas este raz pichnu po dakych troch minutach ked sa vydychate.
Vysledky samozrejme nie su hned a ja som dosiel v dobe ked im ani siet neficala takze o to dlhsie som musel cakat. No a nakoniec vam vystavia fakturu asi tak na 2600Sk.
Ozaj este kontakt: Je to vo Ustav telovychovneho lekarstva vo Fakultnej nemocnici na Mickieviczovej ulici, pavilon E a treba sa dopredu objednat na telefone 02/57290462.
Capko