lubor1: ja len rozlišujem zabitie, keď človek "bráni svoje územie" a "len tak, pre pocit", nič viac. Osobne si život vážim, aj keď ide "len" o zviera.
11.11.2012 - 15:40:03
00
polovnik ktory ide pytliacit nebude brat ohlad na brezivost lovenej zvere
Kto moze chodit legalne s flintou po reviry? polovnici. netvrdim, ze vsetcia polovnici su pytliaci.
pred par rokmi sa mi stratila kamaratka sucka husky, obojok, znamka...vsetko dobre viditelne z dialky. prve co som spravil, siel som za miestnymi polovnikmi, ze ked uvidia, nech nestrielaju na nu. Odpoved : tulajuci pes v reviry je skodna, treba ho zlikvidovat, mal som potom k nim taky prejav, ze som myslel ze policia to bude riesit
uz je to peknych par rokov, no fakty tisicrocne su nemenne pes, vlk zautoci len na oslabene zviera, cize ak by aj skolila nejakeho usiaka, tak by bol spuchnuty myktomatozov ci niecim inym
Chalani z hora, pridte niektory vikend pozriet na tie vyruby sem dole do karpat, je rozdiel, ked vo velkom priestore nejaky ten hekrat sa rube, ale tu to vyzera niekde ako keby naraz chceli cele MK vysekat, to nevravim o doj...nych cestach
jo vacsina lesov su nedoriesene dedicske vztahy, aku mame uctu a pokoru k dielu nasich dedov, pradedov, ked sa nedokazeme dohodnut a pokracovat v tom co oni pre nas nastartovali???
11.11.2012 - 15:47:09
00
zeby mal clovek zabijanie v genoch :^)
niekto sa realizuje inak, niekto sa nerealizuje vobec....
11.11.2012 - 15:49:02
00
nemyslim si ze u nas je fauna taka, ze treba zabijat v obrane ci ochrane svojho uzemia, leda clovek je predator, ktory zabija s pasie, pre uznanie choreho okolia, malokedy len ked je hladny
11.11.2012 - 15:50:52
00
beznemu cloveku je zabitie zvierata na hony vzdialene, ide do obchodu a kupi si hotove maso
ak by si musel kazdy pred konzumaciou najskor kura zotat, alebo jahna pichnut nezdalo by sa mu zabijanie zvierat az take cudne
ina vec je ze to niekto robi pre potesenie, ale aj to tu bolo vzdy, akurat nie pre kazdeho, iba pre "panstvo"
11.11.2012 - 15:54:13
00
To je asi jeden z dôvodov, prečo mäso (s výnimkou rýb) dobrovoľne nejem. S tými rybami je to také zvláštne, tie by som zrejme dokázal aj zapichnúť. Ale zviera typu vlk, líška, či laň, tam si to predstaviť neviem (s výnimkou situácií "záchrana života" a pod.)
11.11.2012 - 16:09:25
00
Bedo bude to lepsie ked sa napise "mal poci, ze brani svoj revyr a zver v nom" je to ale stale to iste. Polovnici to maju ako skodnu aj drave vtaky a vtackarov moze slak trafit. Ak to chce niekto vyriesit treba zmenit zakon o polovnictve.
Ja zase nejedavam ryby, kraliky, kacky iny su zase vegetaci a vdaka tomu si neodtrhame od ust jeden druhemu. ;)
11.11.2012 - 16:18:33
00
Andrej25 to vystihol spravne, este si pamatam prazdniny u babky na dedine, chovala svoju hydinu, prasa aj kozu. Ak chcela kura tak ho musela zabit lebo v obchode aj tak ziadne maso nebolo ked ho nik nekupoval. Chladnicku nemala lebo mala vsetko cerstve.
Nikomu v tej dobe nebolo cudne ked trebalo nieco zabit aby bolo co jest. Ty co nemali svoje chodili pytlacit a hajnici ich nahanali. Cela dedina vedela kto to je ale nikdy nikoho nechitili ani neodsudili.
Z druhej strany je dobre, ze uz je ta doba prec, tazko by sa mi jedli pecene stehienka.
11.11.2012 - 16:27:51
00
zabijat pre potravu je prirodzene. zabijat pre potesenie je zvratene a clovek je jediny tvor, ktory to praktizuje!
11.11.2012 - 16:44:03
00
líška sa nekonzumuje je to škodná.Divina je veľmi dobrá a keď už červené mäso tak divinu.Keďže tieto zvieratá sú stále v pohybe a potravu si musia zháňať svojpomocne nikto in do hrantu nič nedá.
11.11.2012 - 16:52:44
00
nemyslim si ze u nas je fauna taka, ze treba zabijat v obrane ci ochrane svojho uzemia, leda clovek je predator, ktory zabija s pasie, pre uznanie choreho okolia, malokedy len ked je hladny

A ked vlci ukazuju mladym ako drhnu ovce v kosiari nie je to nahodou tiez pre uznanie choreho okolia? Ovce z kosiara nemozu ujst a baca moze len pozerat na skody. Vlastne stary vlk uci mladeho na nakup v supermarkete.
Kazdy z nas vidi skutok z ineho pohladu a najhorsie je, ze kazdy ma vlastne cast pravdy.
11.11.2012 - 16:54:21
00
Ked problem nemam ja neznamena to, ze problem nie je. Ale poznam ludi co s tym problem maju a chodia im medvede do zahrady na okraji dediny, chodia sice aj srny a jelen ale to majitelovi az tak nevadi.

No a tie medvede co robia /ak tam len chodi , tak sa predsa nic nedeje/ ? Lebo stat totizto zo zakona hradi skody sposobene chranenou zverou. V pripade medvedov vzdy, v pripade vlkov okrem casu, kedy je povolene strielat. Ale ludia, ktorim chodili vyrypavat zemiaky diviaci, ked ziadali polovnikov o odstrel, sa na nich vykaslali /bolo v novinach/ a kebyze to chces riesit sam, tak ta obvinia z pytliactva. Ano, medved rad med, sem tam sa stane ze polame strom ked chodi na jablka, ale ako pisem je mozne ziadat o odskodnenie /pripadna tazka vymozitelnost je ale problem inde/. Velke skody napachane tam, kde je mozne regulovat a strielat v pohode /diviaci/ tak tam sa do toho polovnici moc nehrnu alebo vynimocne. Preco asi :)

Polovnictvo na Slovensku nie je vobec o ochrane zveriny ani o regulacii a nicom, co by s tym mohlo suvisiet. Je to len o jednej jedinej veci /cest vynimkam/.
11.11.2012 - 17:01:17
00
lubor1 preco vtrhnu vlci do kosiara??? v minulosti na salasoch mali sloveskych cuvacov, psov ktori nemaju problem odohnat medveda ci vlka, dnes sa tam ponevieraju taki mali stekuni, lebo malo zozeru.
Nechajme vsetko tak ako ma byt, vlci kolo kosiarov kruzia starocia, je to normalne, chcu sa nazrat
je normalne aj to ked niekto brokmi streli orla, ktory pre tazke zranenia, napriek tomu ze ho najdu ludia, ktori mu chceli pomoct, musel byt utrateny?
vlk je povazovany za skodnu, no je len predaqtor, ktory vykonava v prirode normalnu selekciu, no pre clpoveka je konkurent, lebo chceme selskciu vykonavat sami.
neviem ci prirodzena selekcia je lov trofejnej zvere.
k tej liske, videl som raz pri ceste lov na lisku, druzstevnici s traktorom do nory vyfuk napchali, do polkruhu pripraveni polovnici... ptresilovcka jak hovado, o strese pre tu lisku, mozno aj liscata nehovorim
ozaj preco je liska skodna???
odpovie mi niekto? alebo mysiaky?
alebo hocikroty iny dravy vtak?
11.11.2012 - 17:05:47
00
ps : ja nemam problem zabit, stiahnut, vyvrhnut trebars kralika, jahna ci slepicu k obedu
11.11.2012 - 17:08:31
00
treba si kúpiť dobrého ovčiarskeho psa.taký slovenský čuvač sa neposerie ani z medveďa a keď máš tak dvoch,troch tak sú pánmi situácie.
11.11.2012 - 17:10:05
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up