Zástupy medveďov pochodujú lesmi, parkami, dlhé rady medveďov stoja pred domami a čakajú, kedy ľudia vyjdú von, pri "pochôdzkach" tvoria kolóny na cestách, áno - lebo sú premnožené!
Realita - v prírode sa rodia a prežijú len jedinci schopní prežiť a odovzdať zdravé gény ďalšej generácii, nie, nemnoží sa ten najkrajší ale ten najschopnejší, čo sa v prípade ľudí povedať nedá. Dokonca aj jedinci neschopní rozmnožovania sa rozmnožujú, umelo sa bráni rozmnožovaniu v zrelom veku a čaká sa až na prezretý vek (žerieme už prezreté až hnilé čerešne) a potom zachraňujeme následky (umelé oplodnenie) a zachovávame každého jedinca v mene solidarity a takto ideme z dlhodobého hľadiska sami proti sebe. Samozrejme už sme pripravení aj na nadchádzajúce obdobie úplnej neplodnosti, máme hektolitre zmrazeného semena, pripraveného na použitie. Samozrejme vojny tomu pomáhajú, silný jedinci, schopní odovzdať zdravé gény idú na smrť a slabí jedinci majú priestor na rozmnožovanie. Toto ma privádza k názoru, že ľudia sú (z náboženského hľadiska) stelesnením boha, z "kapitalistického" pohľadu páni vesmíru. A ku katastrofe sa neschyľuje, všetko je to len kolobeh alebo vývoj.
Záchrana nejakého druhu je aj tak pre ľudstvo len kozmetická záležitosť, všetko už vieme nahradiť... Aj opeľovať vieme aj keď zatiaľ, kým včely nezačali bodať príliš veľa ľudí (alebo kým sa to nemedializuje) tak sú "nenahraditeľné" ale keby neboli včelári, ktorí z nich majú prospech, ťažko by sme registrovali, že vôbec existujú. Rastliny opeľuje aj iný hmyz a aj vietor.
Taká úvaha... Je možné, že tam sú chyby a chybné predpoklady. Len keď som na situáciu pre človeka nebezpečných zvierat pozrel z diaľky, prišlo mi nevoľno, tak som sa vyvracal