v piatok som stretol chlapika na e-cku pri bezovci a v drese mal sprej na medvede :lol: to uz je panika
16.07.2023 - 13:34:03
02
Som zvedavy, ci niekto zacne volat po regulacii poctu psov, kedze ich napadnuti je mnohonasobne viac.
16.07.2023 - 15:01:54
03
Čo sa týka paniky, každý nech sa zariadi po svojom. V našom okresnom meste už medveďa policajná hliadka vyprevádzala z námestia. Pôjde chlap od frajerky, z veselice, aby mal sprej ... :) . Medvede sa v minulosti dňom v chatárskej oblasti Tále - Krpačovo veru nemotali. Tak postavili golf, povolili nové chaty. Oveľa, oveľa viac ľudí. Viac ľudí ? a prečo sa potom tam zjavil medveď ?
Vedú sa debaty, či je medveďov veľa, málo či primerane. Dokonca vieme, koľko ich je. Cifra sa spochybňuje jednou stranou a vyhovuje druhej. Po ďalšom sčítaní môže byť situácia opačná, Skupiny sa vymenia. A keď sa už tie jedince sčítali a máme odborníkov, vieme povedať, aké číslo, koľko to vlastne medveďov by bolo dnes pre územie SK, berúc do úvahy rozlohu lesa, nie lesíkov a hájkov, vzdialenosť od obydlí, atd atd , primerané ?
16.07.2023 - 15:03:51
00
mali by sa regulaovat vretenice!

https://www.aktuality.sk/clanok/2wSUsxi/chlapca-uhryzla-vretenica-do-nemocnice-ho-previezli-letecki-zachranari/
16.07.2023 - 15:04:57
00
Ty si ho šacoval? Co ked to bolo len pivo?
Mam dusove kolesa a nosim jednu nahradnu dusu + naradie. Tiez som panikar?
---

Ludi a sa spravaju divne.
Na jednej strane idu zniest pod ciernu zem e-kolobezkara co ide 50-60 a policajti co nevedia narabat s radarom mu nameraju 118km/h (pritom namerali vlastnu rychlost akou sa k nemu priblizovali).
A na druhej strane zlahcuju utoky medvedov.
Vsak pockajme az niekoho zabije. Alebo az dokalicia dostatocne mnozstvo ludi. To je kolko?

Ludia hodnotia veci podla toho ci sa ich to osobne tyka alebo ich velmi blizkej rodiny.
Ak nie, tak udalosti bagatelizuju, zosmiesnuju, ako tu.
Keby vam medved dokalicil (nie zabil), dceru, manzelku alebo vas, tak by ste sa uz inak vyjadrovali.
Zniceny zivot, rodina.

Len uplni hlupaci nevidia, ze tie medvede su premnozene a nikto to dnes neriesi. Vsetci len cakaju.
Na co? Na potlesk?
tlieskam "Clap, clap". No a mozu to kompetentni zacat riesit.

Neriesme teraz, ze sa najdu idioti, co ich budu krmit aby si mohli postovat selficka na FB, ig, tiktoky, videjka s medvedkom.
---

Mam len ja taky pocit, ze volakedy tu veci fungovali ovela lepsie. Riesili sa premnozenia lesnej zveri atd.
Boli tam ludia co tomu rozumeli a mali to vystudovane, bez toho aby do toho zasahovali vselijake mimovladky, mudrlanti od PC z "kaviarni"

Dnes prevladaju "divne ideologie" zalozene na nejakej vizii od stola a hlupaci sa k tomu pridavaju bez rozmyslu.
Postupne sa to tu v spolocnosti rozpada. Lekari, policajti, sudcovia, novinari, atd. uz nie su to co byvali.

Dnes je nedostatok rozumnych ludi, zato je kopec ideologov bez vzdelania ale s viziami ako by to podla nich malo byt.
Ci na to uz mame technologie, ci je to teraz ekonomicky rentabilne, ci by nebolo lepsie investovat do rozvoja danych technologii aby mali lepsiu ucinnost, efektivitu, atd. , odskusane, az potom ich zavadzat.
Aby sme nedopadli ako to ponorne zariadenie TITAN.

Nezajem, takato je vizia a dovtedy a dovtedy to musi byt. Od stola. Od nekompetentnych hlupakov, bez toho aby sa s tymi co tomu rozumeju poradili.
Deje sa to vo vsetkych sferach spolocnosti,

A hlupaci este takychto blbov volia. Pritom ti blbci nemaju na to vzdelanie, skusenosti len z mimovladok, kt. nemaju ekonomicke povedomie ale maju len vizie, kt. vam budu tlacit do hlavy ale nemaju ponatia ako sa k tomu dopracovat.

Nevidim to ruzovo ani tie nase volby.
Ludstvo je doslova na krizovatke dejin.
16.07.2023 - 15:35:14
03
Zubesuch napísal:
Cize si treba najprv nechat odkusnut ksicht? Ci ako to ma prebiehat? prosim popis nam to. To, ze sa nemoze medved lovit ok. Ale ked sa po mne rozbehne maco tak ti urcite nebudem pisat na forum, ze kedy je ten spravny moment branit sa.


Vidis, uz sa blizime k realite. Nakoniec by sme zistili, ze to nebol utok, ale typek s pistolou, co proste zbadal maca tak to vystrielal jeho smerom. Pripadne sa ten maco aj rozbehol alebo zdvihol. Ale to stale nie je utok. Ako v tom vtipe, to ze mam vtaka neznamena, ze ta idem znasilnit...
MaTTho pise, ze ho stretol 8x, kolko z
toho bolo utokov? Ako to, ze tu este pise po osmych stretnutiach s tak "nebezpecnou selmou"?! A presne o to ide... je to len tupa hysteria a predvolebna kampan na prvu signalnu.
Mimochodom ten maco ma 2x lepsi sluch a vraj 2000nasobne lepsi cuch ako my, bezi 50km/h co je 14m/s, akurat vidi dost blbo, takze ho predsa len vieme prekvapit. Avsak s touto vybavou keby chce zautocit a realne zautoci, tak si aj najlepsi strelci nestihnu ani cvrknut a nie aby vybuchali cely zasobnik. Dnes sa kazde stretnutie ci zhliadnutie medveda nazyva utok, ale s utokom to v drvivej vacsine nic nema.
16.07.2023 - 16:14:04
16
https://twitter.com/FuckingCraxy/status/1678755029455446018
on ho chcel len pobožkať.. nedal sa..
https://twitter.com/ThisIsSlovakia_/status/1654711810539368450
https://twitter.com/ThisIsSlovakia_/status/1650044207589933056
https://twitter.com/imajlab/status/1656590810027110400
16.07.2023 - 16:26:27
00
cize co je maco pri utoku (alebo teda ked chces robehnuti sa po niekom) netrafitelny ci jak? :) nedobre robit tak, ze rozbehne sa po tebe a vtedy zacnes tasit. To by bola leda tak druhotriedna kovbojka. Zacielene a odistene uz mas v momente ked si si vedomy, ze existuje vobec moznost, ze sa moze cokolvek posrat. a tomu zodpoveda aj to co na TA3 pisu, ze "Muž sa bránil legálne držanou zbraňou. Nepomohli ani varovné výstrely do vzduchu. Šelmu zastavila približne meter od muža až smrteľná rana."

Druha vec je, zabit maca kratkou rucnou palnou zbranou na viac ako 50 metrov tak to musis mat jednak cosi odstrielane a v paprci nieco ine ako slavnych 9mm s FMJ. Akoze "vystrielat jeho smerom" na dialku cojaviem 50m a zbytocne ho nasrat a nezabit tiez nic moc taktika. A este by si typek zavaril na dost velky problem so zakonom.
16.07.2023 - 16:39:10
00
asi aj vo švédsku ,slovinsku je to len panika a predvolebná kampaň.alebo že by nie.choré argumenty.ak by prišlo k zabitiu tak čo napíšeš,že to je len druhá smrť za sto rokov?
sa už podaktorí spamätajte.nemáte deti ,nemáte problémy.nič.
16.07.2023 - 16:41:55
01
Nereagujem na nikoho konkretne, ale tak vseobecne.
Potom treba hlasit aj kazde stekanie psov na ludi? Naznaceny utok.
Alebo ked je na voditku a skoci po mne, ze ho musi majitel strhnut? Jasny utok.
Alebo ked mi volne pusteny pes skrizi cestu, tiez sa mam obavat a hlasit to ako mozny utok? Alebo rovno kopacka, aby som mu nedal sancu ma napadnut? Lebo to podla logiky medvedobijcov utok je.
A priznam sa, ze viac mam obavy zo psov v mestach, nez z medveda v lese a to sme ich tu u nas za posledne mesiace mali hlasenych dost.
16.07.2023 - 17:39:20
02
Nie som sice ziadny medvedobijec, ale ked ti skrizi cestu civava alebo yorkshire, ktory je schopny ti odkusnut pol ksichtu tak mi prosim zavolaj.

este raz pre menej chapavych "Muž sa bránil legálne držanou zbraňou. Nepomohli ani varovné výstrely do vzduchu. Šelmu zastavila približne meter od muža až smrteľná rana."

Mas dokaz, ze to tak nebolo? Nemas.

Ano, naozaj mozme vynechat semantiku, ze co si kto predstavuje pod slovom utok.

Predstava, ze si niekto na potulkach lesom kratkou rucnou palnou zbranou picne medveda ked maco chilloval vedla chodnika je fakt usmevna. Skoro tak usmevna ako predstava, ze medvede su krvilacne bestie.
16.07.2023 - 17:53:54
02
Urcite ti doslo, ze konkretne takych mini psov nemyslim. Vsak ludia maju bezne pitbula, vlciaka a ine velke psy v panelaku. Avsak, ked aj taky maly pes skoci na male dieta, tak to je akoby na teba skocil vlciak. A pre dieta trauma na dost dlho.
A tieto "utoky" su denno denne priamo v mestach, ale treba zlikvidovat zver v lese.
Kto bude dalsi, ked medvedov bude "akurat"? Ake je to cislo?
16.07.2023 - 18:34:00
01
utoky psov su denno denne priamo v mestach? to uz trochu fabulujes ci? dalsia vec, pouzitie strelnej zbrane v sebaobrane. kto z nas hovori o potrebe likvidacie zveri v lese?

pes v meste ma svojho pana, ktory je zodpovedny za jeho spravanie aj za skody alebo ujmu na zdravi ktore sposobi. samozrejme asi kazdy normalny clovek dokaze rozlisit situaciu, ked na volno v parku v meste beha socializovane zviera, ktore neprejavuje znamky agresivity. A ked je to situacia v meste a nejaky pes by prejavoval znamky agresivity a ohrozoval niekoho, tak je uplne v poriadku pouzit primerane prostriedky a silu na odrazenie utoku. Proste sa branit. Neviem co je na tom nepochopitelne.

Bohuzial v pripade medveda co je primerany prostriedok na odrazenie utoku... kopnut ho asi moc nepomoze co? Este raz, strielat na medveda pistolovym kalibrom kludne 9mm, na nejakych 30m+, to riskujes uplne zbytocne. Vela veci sa moze posrat, netrafis dobre sklzne sa mu strela po kosti a zbytocne to zviera zranis a urcite ho nezastavis. To nikto pricetny robit nebude. Takze na to aby toho medveda vobec zabil a strelba bola ucinna musel byt maco velmi blizko. To, ze by ho tam huntil niekde s malym kverom v ruke? Snad sa medzi tymi co drzia Ackove ZP nenajde taky dement.
16.07.2023 - 20:07:16
02
reagujem len na poslednu vetu, medzi drzitelmi sa najde veeela dementov.
Z posledneho tyzdna navstivil som jednu prevadzku, dal som sa do reci z chlapikom, ktory predava v nemenovanom obchode aj potreby pre drzitelov. bezne im tam chodia ludia s kvermi po igelitkach, vytiahne ho na predavaca (kver) s prstom na spusti, "nebojte sa, viem co robim". Predavacovi ho poda samozrejme hlavnou dopredu, ten ihned vyhodi zasobnik - nabite, dokonca vcielka uz aj v hlavni nachystana. zaklincovala to veta " nebojte sa, ja som policajt" :-D
16.07.2023 - 20:42:00
13
Tipnem si. Dotyčný by mohol byť poľovník, ktorý síce vie, že krátkou guľovou zbraňou nemôže loviť, ale má ju pri sebe, lebo na krátku vzdialenosť je efektívnejšia. A prečo na krátku vzdialenosť? Lebo chce chodiť v lese potichu, aby neodplašil zver. Potom sa však útoku medveďa nemôžeme celkom čudovať. Uvidíme.
16.07.2023 - 21:25:10
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up