zišiel by sa mi lacnejší mobil do práce ale neviem sa rozhodnúť,nemáte niekto reálne skúsenosti s tými na obrázku? ide mi hlavne o výdrž baterky,síce majú oba 5000 ale napríklad Samsung - doba hovoru o dosť väčšia (vraj), no o výdrži pri prehliadaní webu som nikde nič nenašiel
tie minúty som tam dal ako príklad, mňa zaujíma výdrž pri prehliadaní webu-či je tiež značný rozdiel,nikde o tom nič nie je,a to som prečítal x recenzií
tie minúty som tam dal ako príklad, mňa zaujíma výdrž pri prehliadaní webu-či je tiež značný rozdiel,nikde o tom nič nie je,a to som prečítal x recenzií
To aký bude rozdiel vo výdrži môžeš posúdiť aj podľa veľkosti displeja, jeho rozlíšenia, obnovovacej frekvencie, procesoru ktorý je tam použitý napr. Povedal by som že tieto veci asi najviac na to vplývajú, potom tiež aj samotná optimalizácia systému. Keďže baterky majú rovnaké tak sa zamerať na tieto veci.
Dá mi prosím niekto tip na aplikáciu umožňujúcu znížiť koncové nabíjacie napätie batérie?
Na pracovnom telefóne mi odišla baterka po necelých dvoch rokoch, tak som objednal Samsung M21 so silnou baterkou a dúfam, že znížením frekvencie nabíjania dosiahnem dlhšiu životnosť. Tej asi nepomáha aj nabíjanie celkom doplna a keďže nabíjam v noci, tak zakaždým tlačí na 100%. Mne by určite stačilo napr. 90%, ale s možnosťou ľahko prepnúť na 100%, ak potrebujem rezervu (víkend mimo, alebo použitie v mraze).
žiaden výrobca nenechá "namlátiť" aku na 100%, bežne je limit riadenia dobíjania na cca 90-95% skutočnej kapacity. Každý rozmýšľa a poisťuje sa, aby ho nikto nežaloval že aku nevydržal ani 6 mesiacov záruky.
Je to rôzne: čo som to trochu sledoval, moje iPhony sa nabíjajú do zhruba 4.2V, Xiaomi to tlačia až niekam k 4.4V (obidva pritom vykazujú 100% nabitie). Môžu používať inú chémiu, ale môj pocit je, že Apple to robí kvôli predĺženiu životnosti batérie a Xiaomi zasa kvôli jej maximálnej kapacite. Každopádne mám aj iPhone 4S z roku 2011 a stále pri mojej (malej) záťaži vydrží 2-3 dni na jedno nabitie, kým u Xiaomi Mi-4C z roku 2016 už pozorujem výrazné skrátenie výdrže (na jedno nabitie).
ja moje ťamťungy nabíjam každý deň, keďže to mám ako pracovný nástroj, a nepozorujem žiadne zníženie kapacity batérie. Napr teraz aktuálny mám už viac ako 3 roky a je to úplne v pohode, napr cez víkend to nenabíjam stále a cez pracovný deň to z prehľadom vydrží celý deň nak robím čo robím
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.youtube.com/watch?v=tsOXb0kNT4M
https://m.alza.sk/huawei-p30-lite-cierna-d5578469.htm
To aký bude rozdiel vo výdrži môžeš posúdiť aj podľa veľkosti displeja, jeho rozlíšenia, obnovovacej frekvencie, procesoru ktorý je tam použitý napr. Povedal by som že tieto veci asi najviac na to vplývajú, potom tiež aj samotná optimalizácia systému. Keďže baterky majú rovnaké tak sa zamerať na tieto veci.
Ten WhatsApp ale teda neviem, tam zadavas cislo tusim vo svojom ucte. Nasiel som ale, ze mozes pouzivat WhatsApp a WhatsApp business naraz, ale neskusal som https://medium.com/@jieheng/dual-whatsapp-how-to-use-two-whatsapp-accounts-on-iphone-88ac4ba94b17
Na pracovnom telefóne mi odišla baterka po necelých dvoch rokoch, tak som objednal Samsung M21 so silnou baterkou a dúfam, že znížením frekvencie nabíjania dosiahnem dlhšiu životnosť. Tej asi nepomáha aj nabíjanie celkom doplna a keďže nabíjam v noci, tak zakaždým tlačí na 100%. Mne by určite stačilo napr. 90%, ale s možnosťou ľahko prepnúť na 100%, ak potrebujem rezervu (víkend mimo, alebo použitie v mraze).
https://android.gadgethacks.com/how-to/set-charging-limit-your-android-device-avoid-excess-battery-wear-0176280/
Takže používam poloautomat
na mojich troch posledných notebookoch sa to dalo nastaviť, dúfal som, že to pôjde aj na mobile