Ja som mal kedysi Evolveo Strongphone. Mega telefón ktorý mal vydržať utopenie a prach. Po pár týždňoch na seba magnet reproduktora nachytal prach a chrčal. Reklamácia uznaná, ale vraj naposledy. Museli ho vyčistiť od prachu. 🤷♂️
Heh, svagor tiez tak, nejaky Cat s androidom a s oblubou demonstroval co ten telefon vydrzi pustanim na macacie hlavy.
Az ho raz pustil na zem, a telefon sa uz nezapol. Ale sklo vydrzalo
Neni náhodou určený do prašného prostredia? Evolveo Strongphone som mal aj ja. Nikdy viac. Ťažký, veľký, nejaké extra nárazy neboli, pod vodou vydržal ale raz mi vypadol na betón a nešiel displej. Reklamácia samozrejme ok... Ale teraz mám Motorola Moto G9 play a tá taký istý pád (z takej istej výšky) nie na betón ale asfalt prežila aj bez krytu.
Mobilní telefony se stupněm ochrany IP67 jsou chráněny před prachem a nebezpečným dotykem a vydrží bez újmy ponoření do vody na 30 minut do hloubky až 1 metr
To je norma... Ale problém je to dokázať, ako ty im, tak oni tebe... Lepšie by bolo keby bol IP68, ale aj s týmto by si mal uspieť...
Autorizovany servis ta posle kadelahsie o to skor, lebo Apple sice tvrdi, ze testuje zariadenia podla IPXX, ale nedava zaruku na poskodenie vodou. A predpokladam, ze v Orangi to budu vediet tiez. https://support.apple.com/en-us/HT204104
Neni náhodou určený do prašného prostredia? Evolveo Strongphone som mal aj ja. Nikdy viac. Ťažký, veľký, nejaké extra nárazy neboli, pod vodou vydržal ale raz mi vypadol na betón a nešiel displej. Reklamácia samozrejme ok... Ale teraz mám Motorola Moto G9 play a tá taký istý pád (z takej istej výšky) nie na betón ale asfalt prežila aj bez krytu.
6- Max ochrana proti prachu a vzniknutiu častíc stupnica od 0 po 6
7- znamená ochrana pred vniknutie vody v hĺbke 1 m po dobu 30 min stupnica od 0 po 9
8čka by znamenala 1 meter po neobmedzenú dobu, 9 ochrana proti tlakovej vode, čiže plne vodotesné...
Ono apple sa chvali IPXX ale ako uz spomenuli ale nedava nato zaruku. Ono je to aj kvoli tomu, ze gumicky a vsetko ostatne okolo toho co tu vodotesnost zabezpecuje tak ma svoju zivotnost (dost obmedzenu). Aj v hodinkach pri servise mi stale menia gumicky ktore znovu zabezpecuju vodotesnost.
Ale ked ma telefon naozaj len 2 tyzdne stoji to za argumentaciu.
Tesak a co znamena to "utopil" v Tvojom pripade? Namocil si ho pod tecucou vodou? Vystriekal wapkou? Vypadol Ti do 2 metre hlbokej vody? Ja som XR uz umyval pod tecucou vodou a bez problemu. So Samsungom A5 som aj tocil videa pod vodou a bez problemu.
corsair vraj je, ale asi každý výrobca ktorý sa tým chváli na to záruku nedáva. 🙄 Bola to veľká ťažká šunka ktorú som kúpil len kvôli možnosti prijať a zrušiť hovor cez tlačidlá, ale to bola ďalšia blbosť, lebo si vo vrecku veselo vytáčal núdzové čísla. 😄
Tesak a co znamena to "utopil" v Tvojom pripade? Namocil si ho pod tecucou vodou? Vystriekal wapkou? Vypadol Ti do 2 metre hlbokej vody? Ja som XR uz umyval pod tecucou vodou a bez problemu. So Samsungom A5 som aj tocil videa pod vodou a bez problemu.
spadol mi do zachoda (do cistej vody) ..... sluchadlom dole, namoceny bol dopoly asi 2 sekundy,potom som ho oplachol na sekundu, utrel...... chcel som ho vypnut, nesiel, zacala svietit ledka blesku ..... dal som ho na radiator a asi za 10 minut zruzovel display a vypol sa..... na sosovkach fotaku bolo vidiet zvnutra "rosu"....
nebolo to z velkej vysky, cca meter mozno, telefon bol v obale.... fakt neviem co sa mu porobilo
tiez mi to je divne, chalan v Orange mi povedal ze v mori pod vodou si s XR-kom fotil rybicky
Clovece tak to teda viem velmi dobre.
V 1999 som byval v Rusovciach v prenajatom byte na prizemi. Byt zostal na 2 tyzdne prazdny, medzitym sa nieco stalo s odpadom a zacalo vsetko kypiet z celej bytovky v nasom hajzli a vytekat z bytu von.
Mal som stastie, ze kym som sa vratil, dala to majitelka byt do poriadku.
Tesak ak nevyreklamuju kopie a vsetku komunikaciu s dokladmi posli na SOI. Sice im to trva ale mozes uspiet aj tam. Davnejsie som reklamoval obuv s goretex membranou ktora zatekala a predajca mi dal posudok od ich znalca ze obuv je v poriadku. Dal som spravit svoj posudok a poslal na SOI. Po viac ako pol roku sa mi ozval predajca ze mi vratia peniaze.
Za toto nic nedas.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja by som to skúsil. Buď ti to nevezmú alebo opravia.
Az ho raz pustil na zem, a telefon sa uz nezapol. Ale sklo vydrzalo
Mobilní telefony se stupněm ochrany IP67 jsou chráněny před prachem a nebezpečným dotykem a vydrží bez újmy ponoření do vody na 30 minut do hloubky až 1 metr
To je norma... Ale problém je to dokázať, ako ty im, tak oni tebe... Lepšie by bolo keby bol IP68, ale aj s týmto by si mal uspieť...
https://support.apple.com/en-us/HT204104
6- Max ochrana proti prachu a vzniknutiu častíc stupnica od 0 po 6
7- znamená ochrana pred vniknutie vody v hĺbke 1 m po dobu 30 min stupnica od 0 po 9
8čka by znamenala 1 meter po neobmedzenú dobu, 9 ochrana proti tlakovej vode, čiže plne vodotesné...
Ale ked ma telefon naozaj len 2 tyzdne stoji to za argumentaciu.
spadol mi do zachoda (do cistej vody) ..... sluchadlom dole, namoceny bol dopoly asi 2 sekundy,potom som ho oplachol na sekundu, utrel...... chcel som ho vypnut, nesiel, zacala svietit ledka blesku ..... dal som ho na radiator a asi za 10 minut zruzovel display a vypol sa..... na sosovkach fotaku bolo vidiet zvnutra "rosu"....
nebolo to z velkej vysky, cca meter mozno, telefon bol v obale.... fakt neviem co sa mu porobilo
tiez mi to je divne, chalan v Orange mi povedal ze v mori pod vodou si s XR-kom fotil rybicky
V 1999 som byval v Rusovciach v prenajatom byte na prizemi. Byt zostal na 2 tyzdne prazdny, medzitym sa nieco stalo s odpadom a zacalo vsetko kypiet z celej bytovky v nasom hajzli a vytekat z bytu von.
Mal som stastie, ze kym som sa vratil, dala to majitelka byt do poriadku.
Za toto nic nedas.
Kamarat sa tiez snazil vyreklamovat, ked sa mu poskodil pod vodou, neuspel, maju velkym pisane, ze odolne do 2 m, ale aj pomimo nalickymi pismenami, ze na poskodenie kvapalinou sa zaruka nevztahuje...