ahojte
chcel by som sa spýtať čo je lepšie mtb alebo gravel
viem je veľa druhov ciest: asfalt lúky hrádze lesy...
chcel by som poradiť, napr ci nebolia ruky ked máte bicykel gravel
alebo ako sa vám ide po blate a iné poznatky
ďakujem
gravel nemusi byt zly - zalezi na tom ci chces barany alebo radsej rovne rajdy - ci si jazdil na cestaku a chces ist do lahkeho terenu, alebo si jazdil MTB a chces ist do lahsieho terenu. XC-ko je univerzalnejsie - na svoj Lector som dal karbonovu pevnu vidlu a 1.6" trekove plaste a jazdim stym cestu, lesne strkove cesty v dobrom stave. obcas stym zabludim do terenu a ten len opatrne prejdem - tam sa na tom necitim dobre. kedykolvek ale das vidlu naspat, MTB plaste a mozes si zajazdit aj horsi teren.
ďakujem
Sám si si aj odpovedal. Čo myslíš, keď budeš jazdiť s pevnou vidlou a ešte k tomu na tenších plášťoch (než MTB) po štrkových alebo kamenistých cestách ?? Samozrejme že Ťa vyklepe. Mal som cross s pevnou vidlou (podľa môjho názoru je to v teréne totožné jazdenie ako dnešné gravel biky , rozdiel je len v baranoch) a po pár testovacích jazdách som si povedal že takto si ja moju telesnú schránku ničiť nemienim. A zakotvil som pri klasike - na cesty cesťák a MTB všetko ostatné .
Dobry den chcem sa nieco spytat a poradit od vas .... mam 2 bicykle cestny a horsky ..cestny mam len 2 roky a horsky 6 rokov cize to bol moj prvy bicykel ..ale na horskom som este nejazdil po horach iba stale po ceste ... nebavia ma hory ja jazdim na km . s cestnym som spokojny tam uz mam 16700 km za rok ...ale otazka znie : co sa tyka cisto zimy ked je solene a strk .. a ak je aj trochu mensia vrstva snehu ze horsky bicykel mi je uz tazky ked som si zvykol na cestny tak ci je lepsie mat gravel alebo len ten horsky bicykel ... za vsetky odpovede vopred dakujem
Píšeš že ti je horský bicykel ťažký možno by stálo za to skúsiť vymeniť plášte za užšie a vymeniť vidlicu za pevnú. Tam sa dá ísť na váhe dosť dole. Ja mám také čudo na cestu do práce a je to super. Veľká výhoda je možnosť použiť širšie blatníky čo veľmi oceňujem keď sa začne topiť sneh a ten hnus zadržia.
power300 no ja mam tu vidlicu uzatvorenu cize je pevna to by mi az tak neprekazalo len je to rozdiel vo vahu oproti cestnom aj polovica .... a tie plaste si myslim az tak velku vahu nezmenia
Horsky bicykel je tazsi, lebo ma vsetko vacsie, masivnejsie. Ak chces bike len na zimu a jazdis len po ceste, tak si kup bud gravel (ak nie su peniaze problem) alebo stary cestak, co budes pouzivat v zime. Ak horsky predas, tak ta kupa starsieho nemusi ani vela vyjst.
will
no tak tie peniaze su aj trosku problem max do 1000 eur gravel .... len sa bojim ze ci ten gravel bike bude dobre drzat na ceste ked bude sem tam sneh alebo smyklavo
will
no tak pouzity bike nechcem riskovat .... a zase na cestnom biku to mozem chodit aj teraz cez zimu ak je o nieco lepsie gravel cez zimu ako cestak tak radej gravel
Marli
a s obchodom decathlon mate skusenosti ? lebo neviem ci tam kupovat bike ...nemam skusenosti len to si ja myslim neviem ..... a ty mas skusenosti s tym obchodom ?
Pozri, do 1000 tu mas viacero gravelov aj na mtbikeri. Ake su, neviem. Ale na bezne vozenie na zimu budu uplne v pohode. A mas novy bike za dobre peniaze.
Este som ti zabudol povedat. Ked sa smyka na ceste, tak cim sirsia guma, tym lepsie. Ale ked je mokry lad, tak je to naprd na vsetkom. Ale ak mas stary horsky, tak gravel s novymi sirsimi pneumatikami by mohol byt podobne. Ak planujes jazdit v zime viac, tak by som na tom graveli rovno vymenil pneumatiky za nieco nove ale co najlepsie - tie rozdiely medzi zmesami gumy medzi lacnymi pneumatikami (co sa davaju na lacne bicykle). Ostatne menit nemusis.
dobryujoadamko S Decathlonom ziaden problem, len dobre skusenosti.
Je tu aj samostatna tema, najdes, precitaj si,su tam aj realne skusenosti pouzivatelov.
(Nemam gravel,ale cestak, takze konkretne model neporadim, ale zase az tak vela na vyber ich nebude;)l
Clovek ktory si moze dovolit bicykel rozmedzi 600-900 eur......je logicke ze je vhodnejsi gravel aj ked celohlinik,,,,napr..... ctm kyok 0.1 11,5kg,,,,mtb v cene 900eur ma14kg....toto tu nikto nespomenie,zaujimave,,,,preto je tak gravel zaujimavy..aj pre ludi co az tak necu vyhodit 1000eur za bajk.....kebyze mam navyse 2000eur tak jasne ze je lepsi mtb xc......11kg..movy....)))).......podme sa bavyt o cene mtb. A gravel. A vahe?))))))....a vtedy mozme rozhodnut ci do 900eur je vhodnejsi mtb alebo gravel))))....jasne ze GRAVEL......obycajny marin nicasio za 700eur som mal prednedavnom,,,a bola to ako raketa oproti mtb za 800eur ktory ma vahu do 15kg...aj po terene to bola raketa.....pre ludi ktori nedaju za bicykel viac ako 900eur....je vhodnejsi lacny gravel BOTKA.))))......mtb v rozmedzi 800-900eur ma 14kg....a to je rozdiel obrovsky oproti hlinikovemu lacnemu gravelu.....)))...to je dovod preco vecsina ludi uz jazdi na graveloch....toto nikto nespomenie.....))).......moja otazka znie co si vyberies ak mas 800eur?mtb 14kg movu kravu?...alebo gravel hlinikovy napr.ctm kyouk0.1... 11.7kg?.....jasne ze ludia pojdu po graveloch ako po rozkoch....)))
Sice reagujes na staru temu ale - Na mtb v cene ktoru spominas som jazdil take prasaciny ze na gravel by to uz bolo moc tazkopadne. Veci ako pumptrack, poskakanie roznych trailov, rockgardeny, "enduro" pretek - to vsetko to mtbcko zvladlo, sice nie rovnako ako bicykle urcene priamo na danu disciplinu ale lepsie ako akykolvek gravel s baranmi. Aj kadejake dlhsie a hrubsie strky ten bicykel dal pohodlnejsie ako priemerny gravel. Nalozeny na bikepacking je tiez lepsie ovladatelny jednak vdaka sirsim riadidlam ale i vdaka poloznejsiemu uhlu vidlice.
Neda sa porovnavat len pomerom vaha/cena.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
cestny som neskusal
ďakujem
Sám si si aj odpovedal. Čo myslíš, keď budeš jazdiť s pevnou vidlou a ešte k tomu na tenších plášťoch (než MTB) po štrkových alebo kamenistých cestách ?? Samozrejme že Ťa vyklepe. Mal som cross s pevnou vidlou (podľa môjho názoru je to v teréne totožné jazdenie ako dnešné gravel biky , rozdiel je len v baranoch) a po pár testovacích jazdách som si povedal že takto si ja moju telesnú schránku ničiť nemienim. A zakotvil som pri klasike - na cesty cesťák a MTB všetko ostatné
no tak tie peniaze su aj trosku problem max do 1000 eur gravel .... len sa bojim ze ci ten gravel bike bude dobre drzat na ceste ked bude sem tam sneh alebo smyklavo
no tak pouzity bike nechcem riskovat .... a zase na cestnom biku to mozem chodit aj teraz cez zimu ak je o nieco lepsie gravel cez zimu ako cestak tak radej gravel
a s obchodom decathlon mate skusenosti ? lebo neviem ci tam kupovat bike ...nemam skusenosti len to si ja myslim neviem ..... a ty mas skusenosti s tym obchodom ?
Pozri, do 1000 tu mas viacero gravelov aj na mtbikeri. Ake su, neviem. Ale na bezne vozenie na zimu budu uplne v pohode. A mas novy bike za dobre peniaze.
dakujem ti pekne za ochotu a pomoc
Je tu aj samostatna tema, najdes, precitaj si,su tam aj realne skusenosti pouzivatelov.
(Nemam gravel,ale cestak, takze konkretne model neporadim, ale zase az tak vela na vyber ich nebude;)l
Neda sa porovnavat len pomerom vaha/cena.