Aktualne sa zamyslam nad vymenou matracu/ov doma. Ake mate skusenosti, vseobecne rady, ci sa da nieco otestovat, pripadne kde, co stoji za pozretie.
Aktualne mam vo vyhlade napr tento z ikea
https://www.ikea.com/sk/sk/p/hyllestad-matrac-s-kapsulovymi-pruzinami-stredne-tvrdy-biela-90425792/
Doteraz sme mali penovy cca 12cm tusim.
Vobec neviem ci tvrdy, makky, pena, pruziny atd.
HR peny maju roznu hustotu, nehovoriac o milion kombinaciach pokial mas sendvicovy matrac z roznych typov pien.
Zakladne kriterium je hmotnost spaca.
A takuto penu by som do matraca radsej nedaval
Bral som LB Bohemia Ergonomic, cena bola 330/ks za 90cm
Aj keby si bral dynamic, tak 750 je ďaleko za tvojim stropom 400€
Do 200€ keď niekto niečo rozumné nájde tak som zvedavý a daj potom info
Cena je rovnaka aj pocitovo rovnako.
Od 2010 mame tieto iste penove, stali myslim okolo 80-100, tak nejak. Aktualne to vidim tak na 150-200/ks
mal som cca 8 rokov pruzinovy a teraz mam cca 8 rokov penovy, obidva sa pohybovali v hornej cenovej urovni toho co bolo v ponuke, penovy myslim okolo 650€, pruzinovy si uz nepametam, ale urcite som nesetril.
A do pruzinoveho by som uz teda nesiel. Pena je ovela prijemnejsia, lepsie tlmi pohyby pri prevalovani sa, lepsie sa prisposobi telu a matrac posobi stale rovnako ako ked bol novy.
...samozrejme nejaky molitan za 100€ nie je skutocny matrac
Momentalne sme >rok na penovom Matts, a nepozorujeme prelezanie. Ikea myslimze za tu dobu bola na tom horsie
na tom HYLLESTAD co som linkol sa mi pacilo ze je sice pruzinovy ale na nich je vrstva peny a na vrchu este vrstva pamatovej peny. Malo to taky fajn feeling na tom lezat. Blbe je ze aktualne nie je dostupny.
vyklikal som v ikea guide na vyber matracu a podla nich mame mat penove