marecekValca čo je zač ten v strede?

je to taka obojstranna dýka Smith & Wesson H.R.T. celkom sikovne je to,,
27.03.2012 - 20:31:12
00
Zúbkovanie sa zle brúsi...


Zo zubkovanim ziaden vreckovy noz, nic s tym neodrezes poriadne.


s tymito tvrdeniami absolutne nesuhlasim, co sa tyka brusenia je pravda ze sa nebrusia lahko resp. daju sa nabrusit len bruskami na to urcenymi (napr. Spyderco Tri-angle Sharpmaker) a s nimi to ide rovnako lahko a cepele s plochym vybrusom
co sa tyka rezania tak nic lepsie som do teraz nemal, denne nosim na opasku Spyderco Endura s celozubatym ostrim a niekedy som az prekvapny ako lahko ide do rezu a ake materialy s tym dokazem rezat kde si uz hladke ostrie velmi neporadi. Ak ale zacne niekto uvazovat o takomto ostri odporucam siahnut uz po celozubatej a nie len polovicnej verzii.


27.03.2012 - 21:56:36
00
Zubate sa mi hnusia a tiez ich nepovazujem za prakticke, aj ked mam na noze diamantovu brusnu sadu DMT vratane okruhlych brusitok. Jedina vyhoda moze byt v rezani lana alebo bezpecnostneho pasu, ine proti hladkym ostriam nevidim, ale ako casto treba rezat lano, na ktorom visim, alebo zaseknuty bezpecnostny pas, ze? :)
27.03.2012 - 22:28:18
00
len aby si sa Peter za chvilu nečudoval koľko sa bude v dnešnej dobe odrazávať lán :D
27.03.2012 - 22:33:48
00
peterg; rezem s tym uplne vsetko na co si len spomenies, chleba a ine peciva, salamy, slaninu a vseobecne maso, kartony, kable, plasty jedine na co je take ostrie nevhodne je asi len sekanie a vyrezavanie

este pridam jeden zaujimavy clanok - http://www.spyderco-noze.cz/recenze/files/39c413282da545e84222e901cc716951-8.php
28.03.2012 - 07:29:15
00
Chlebu, masu, slanine a inym makkym veciam rozumiem, tam problem nebude. Aj ked uprimne, z kuchyne sme vyradili vsetky zubate noze a nahradili hladkymi, lebo zubky viac vytrhavali a mrvili ako rezali, ale to bola ina trieda nozov, ako Tvoje Spyderco. Co tak ale odrezat lieskovu palicu, zastruhat do spica a pod.? Je to stale zrovnatelne s hladkym ostrim? Potom ta udrzba. Na hladke ostrie mi staci 3x prejst najjemnejsou diamantovou bruskou (zelenou) a ostrie je spat (hovorim o kvalitnych nozoch, testujem na liste A4 reklamnych novin, ktore musi noz prerezat zhora nadol bez zadrhnutia). S tym serrated ostrim sa zabavis o hodne dlhsie. Pravda je, ze zubate aj ked su tupe, tak "rezu", lebo vlastne stale este su schopne vytrhavat kusky rezaneho materialu.
Ten clanok si precitam, ked bude viac casu.
28.03.2012 - 09:47:43
00
Zubaté vs. rovné ostrie.Keby to niekoho zaujímalo.
http://www.noze-nuz.com/zubate_ostri/zubate_nebo_rovne.php
28.03.2012 - 16:51:29
00
Precital som si uvedeny clanok a napriek tomu (alebo prave preto) je mna plain edge jasnou volbou. Radsej mam hladny rez nez rychly, noze si viem udrzat vzdy v perfektom stave (diamantove brusky DMT + keramicka 2500 grit, voditko Lansky). A ked sa ani moja manzelka nestazuje, ze by neprerezala paradajku s plain edge kuchynskymi nozmi (pre znalcov: AlMar Ultra-Chef, VG-10 damascus :) ), tak je vsetko OK :) .
28.03.2012 - 21:54:20
00
Sľúbená mačeta o ktorú som sa včera porezal :D

Prílohy:

DSCN1788.JPG
DSCN1788.JPG 138.4 KiB thumb_up0thumb_down

DSCN1787.JPG
DSCN1787.JPG 130.94 KiB thumb_up0thumb_down

31.03.2012 - 14:55:54
00
:D tak už sa nečudujem, že máš strach o život
31.03.2012 - 15:07:25
00
No vidíš :D Ale vyzerá že som v pohode, rana sa hojí, žiadny hnis ani začervenanie v jej okolí tak snáď je to v poho :D
31.03.2012 - 15:09:11
00
ja sa čudujem ako sa dá o hento porezať..
31.03.2012 - 15:09:52
00
šmirgluješ a nechtiac prejdeš prstom o ten výstupok na čepeli a rana je na svete ;)
31.03.2012 - 15:12:09
00
ved zubkovana cepel... :D
31.03.2012 - 15:13:25
00
:D
31.03.2012 - 15:19:20
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Outdoor / Športové príslušenstvo a vybavenie / Ostatné príslušenstvo / Nože a brúsky)
keyboard_arrow_up