Chlebu, masu, slanine a inym makkym veciam rozumiem, tam problem nebude. Aj ked uprimne, z kuchyne sme vyradili vsetky zubate
noze a nahradili hladkymi, lebo zubky viac vytrhavali a mrvili ako rezali, ale to bola ina trieda nozov, ako Tvoje Spyderco. Co tak ale odrezat lieskovu palicu, zastruhat do spica a pod.? Je to stale zrovnatelne s hladkym ostrim? Potom ta udrzba. Na hladke ostrie mi staci 3x prejst najjemnejsou diamantovou bruskou (zelenou) a ostrie je spat (hovorim o kvalitnych nozoch, testujem na liste A4 reklamnych novin, ktore musi
noz prerezat zhora nadol bez zadrhnutia). S tym serrated ostrim sa zabavis o hodne dlhsie. Pravda je, ze zubate aj ked su tupe, tak "rezu", lebo vlastne stale este su schopne vytrhavat kusky rezaneho materialu.
Ten clanok si precitam, ked bude viac casu.