Aký OS používate (v prípade viacerých vyberte ten, ktorý používate doma / častejšie)?
Windows XP / starší 59% [ 60 ]
Windows Vista 19% [ 19 ]
Windows 7 10% [ 10 ]
Linux Ubuntu 4% [ 4 ]
iná distribúcia Linuxu 5% [ 5 ]
MacOS 1% [ 1 ]
Unix 1% [ 1 ]
iné 1% [ 1 ]
Celkový počet hlasov : 101
mwhahaaa
01.03.2009 - 20:22:34
00
apple ma super dizajn a super marketing a z toho zije :)
ale ak raz budem mat peniaze na zvys tak si mac kupim :) predsalen je to krasne
01.03.2009 - 20:56:16
00
aj win a linux je pekny ked sa chce..cize argument 0 bodov
01.03.2009 - 20:57:28
00
ale ak raz budem mat peniaze na zvys

:twisted:

a okrem toho predtym som myslel OS a teraz pocitac ako hardware
01.03.2009 - 21:33:23
00
vidim, ze je tu velmo dlha debata na mac. ked opomeniem hw, ktory je ozaj kvalitny, ozaj pekny, ale aj ozaj drahy... tak os je o niecom inom... pouzivam ho kazdy den, a poviem vam, je to ako s windowsami, akurat ma menej otravnych hlasok. to ze nepada, je fama... pada aj ten, mozno nie OS (to bude tym, ze tam nie su ovladace tretich stran v kernel mode) ale aplikacie urcite. dokonca aj finder, co je obdoba exploreru. vseobecne aj macisti hovoria, ze je to najhorsia aplikacia, s ktorou sa uz roky nepohlo. ale je to pouzitelny os. urcite viac ako rozne odvary linuxu. na druhej strane, ale windows a linux ma vyhodu v neprebernom mnozstve kvalitneho free softu. nevravim, ze na mac nie je, ale je to bieda. tak napriklad vcera som hladal nejaky slusny php editor. nic svetoborneho, len aby to fungovalo tak, ako si ja predstavujem a nerobilo to za mna nepochopitelne operacie... existuju, ale drviva vacsina softu, barz je to akakolvek kravina, je platena. v tom je jeho hlavna nevyhoda. a nakoniec su to osobne zalezitosti, ako to jedno ***** menu na vrchu. preferujem radsej take spravanie ako v kazdom inom os, a to ze aplikacia ma menu vo svojom okne. dalej mi vadi, ze tam nie je maximize button, ze sa okna daju roztahovat iba za jeden roztek a tak. ale ano, je to pekne, ale povedal by som, ze malo ergonomicke.
02.03.2009 - 10:06:45
00
x86 aplikacie pod x64 vistou bezia, aspon mne osobne, vsetky na 100%. Vista to zvlada a napr. mas 2x Program files. jedno mas normalne program files a druhe mas Program files(x86). Takze OS ma v sebe integrovany nejaky simulator na x86 system a vsetky programy z Program Files(x86) spusta s tym simulatorom. ale to su len moje domienky :) V skratke, malo by ti vsetko slapat

Ano, viem ze mam dvoje PF-y, a ze ten simulator WoW64 (http://en.wikipedia.org/wiki/WOW64), tam je a ze vsetky x86 veci su spustane na nom. Len skusenost bola taka, ze u XPciek to vcelku odflakali (MS odflakal wow, niektori vendori sa vyflakli na ovladace... :cry: ). Tak som len chcel vediet, ze ci to "malo by to slapat" pre Vistu vylepsili a nosne softy (office, corel, adobe..., viem ze IE x64, je dost nesikovny, to sice vadi, ale nie velmi) na tom skor funguju, alebo ci to skor nefunguje, ak teda niekto ma prakticke skusenosti (aspon 6 mesiacov dennej prevadzky). Ale dik aj za tvoj postreh.
02.03.2009 - 13:37:51
00
Chichi po troch dnoch som upustil od Ubuntu a vratil sa k Xpecku. Najviac ma stvalo, ze rozne oblubene softy tam nesli, jedine cez emulator... Nelubilo sa mi hlavne nekategorizovane usporiadanie nastaveni, jednoducho chaos ako ked ludia stavali free babylonsku vezu :D mozno sa vratim ked to bude nutne ale teraz nie :) Uvidime ako to pojde dalej, mozno si kupim iny OS :mrgreen:
No darmo...a este jedna vec ma k tomu viedla. V blizkej buducnosti (este nikto nevie) ma vyst Battlefield Heroes...Aj tak som rad, ze som si mohol Linux skusit (skor to neslo pre nie dobre vztahy Ati drivera a Os).
02.03.2009 - 13:54:59
00
Nelubilo sa mi hlavne nekategorizovane usporiadanie nastaveni, jednoducho chaos ako ked ludia stavali free babylonsku vezu :D

Dovolím si tvrdiť, že ak by ste posadili dvoch ľudí, ktorí nikdy nepracovali s Linuxom ani Windows k počítačom s týmito OS, ten pri Linuxe by potreboval na zvládnutie základov o 30% menej času.
Osobne mi nastavenia v Ubuntu prídu omnoho lepšie usporiadané a prístupné, ako to tématické zoskupovanie napr. v XP, kde nikdy nič neviem nájsť. Ale asi vec názoru. Len som tým chcel povedať, že keď niekto tvrdí, že sa nevie v Linuxe (Ubuntu, Fedora, Mandriva, openSUSE, nie Gentoo alebo ArchLinux) zorientovať , tak je to v 90% jeho lenivosťou a nie zlým GUI systému.
02.03.2009 - 15:05:12
00
Keby tam posadis cloveka, ktory nikdy nerobil s Xpeckom ani s linuxom, tak by nevedel ako sa zapina PC :) (alebo by to boli makovy chlapci ktori by si za Xpecko v zivote nesadli)...V mojom pripade to nebolo o tom ze som to nevedel najst...Jednoducho to neni po kope...Radsej by som prijal 500 zaloziek a jedno okno ako 500 okien s jednou zalozkou...

PS: jasne ze nevies v Xpecku nic najst, ked tam nic dokopy nieje :)
02.03.2009 - 15:11:01
00
Keby tam posadis cloveka, ktory nikdy nerobil s Xpeckom ani s linuxom, tak by nevedel ako sa zapina PC :)

Aha, takže v súčasnosti už všetci ľudia, ktorí s počítačmi vedia pracovať, s nimi pracujú a tí ostatní sa to nemajú šancu naučiť, lebo ho nevedia zapnúť. Už tomu rozumiem. :roll:
02.03.2009 - 15:14:25
00
Tym som chcel povedat ze neni cloveka ktory nepracoval s XPckom alebo s linuxom...z toho vyplinie ze taky clovek ani pocitac nevie zapnut (myslel som to obrazne, mozno ho aj zapne ale urcite sa v tom nevyzna po zapnuti) Viem ze ked s tym niekto robi tak sa mu zda divne ze to niekto nemoze aj nevediet...Sam si pamatam na svoje prve zazitky s pocitacom-velmi som sa toho bal a nevedel som si predstavit ze to niekedy budem vediet pouzivat. To iste aj s Internetom...a potom sme sa skamaratili a travime vela casu :)
02.03.2009 - 15:23:22
00
Zjavne si absolútne vôbec nepochopil o čom píšem, takže to nechajme tak, ok? :-)

Mimochodom kto hlasoval za Unix?
02.03.2009 - 15:34:04
00
2Juro: Áno, majú to viacej prepracované ako XPečka a Office mi šlape ako hodinky, IE je tam nahodený ako x86 verzia, Adobe,nie je problém, Corel by mal tiež ísť, v podstate ide všetko čo nainštaluješ a nestretla som sa s tým, že by niečo nešlo.
02.03.2009 - 17:22:51
00

je to proste to, ze drviva vacsina ludi v nasom okoli bola odchovana na windowsoch preto sa im horsie orientuje v linuxe....to je ako ked sa naucis cudzi jazyk (nech ho vies dobre ako chces- materinsky bude vzdy ten prvy)
02.03.2009 - 17:56:09
00
Gary presne sformuloval to, čo som tým chcel povedať. Dík.
02.03.2009 - 20:03:18
00
keyboard_arrow_up