Aj v zime treba robit ine cinnosti ako kuryrovat sa, takze optimum asi nenajdes. Po tejto zime sa mi zda, ze sa budem musiet preorientovat na nejaky zimny sport. Vsak ta zima je hadam dlhsia ako teplo.
doteraz som nemal možnosť reálne prispieť do tejto skupiny príspevkov. V sobotu 22.4.06 sa to všetko zmenilo.
Vracal som sa z výjazdu po Karpatoch cca 72km a šlapem si po ceste rýchlosťou 32 – 35 km/hod. Cesta medzi nábrežím a sadom Janka Krála, po oboch stranách autá. Pozerám pred seba a čo nevidím. Rodinka sa rozhodla prejsť cez cestu (mimo prechod), bez toho aby sa pozreli, okolo seba. Všimli si ma, ked som bol vo vzdialenosti cca 5m od nich. Rodičia zastavili, jedno dieťa stiahli a druhé menšie na 16“ biku, si pomaličky šlape ďalej.
Ked som to zbadal, tak okamžiťe dupnúť na brzdy. Bike sa postavil na predné koleso a išiel som cca 3m po prednom. Snažil som sa držať brzdu tak, aby som nepreletel, ale aby brzdný účinok bol čo najväčší. Ked som videl, že len „pomaly“ uberám z rýchlosti a náraz je nevyhnuteľný ..... tesne pred stretom s dietaťom som potiahol prednú brzdu na doraz, čo ma katapultovalo z biku dopredu (našťastie som vycvakol kufre). Bike zostal pred chlapcom, ešte ho zachytil otec dieťaťa a ja som pokračoval hlavičkou po asfalte. Podarilo sa mi spraviť ukážkový pád do kotrmelca a rovno na nohy, tak že som si len trochu odrel bok (všimol som si doma červené)
Dieťatu sa nič nestalo, lebo som ho preskočil. Zobral som bike a odchod preč. Jediné na čo sa zmohli rodičia „ste veľmi šikovný“. Niečo som povedal (už si nepamätám čo) a makal som ďalej domou.
Vedel som, že mám slušné brzdy (XT, BBB), ale nepredpokladal som,že moje pokusy stavania na predné koleso nadobudnú reálnu podobu v praxi.
každý pád z ktorého odídeš po vlastných, je dobrý pád
kua, tak som ten môj včerajší pád odhadoval na 1-2 týždne bez bicykla avšak po mojej dnešnej návšteve chirurgie a diagnostikovaní zlomeniny to bude asi na dlhšiu zábavu.
síce ti dám za pravdu, ale vtedy som bol rád, že sa dieťatu nič nestalo a nemyslím si, že by nadávky niečo vyriešili. Predpokladám, že ten šok ich zobudil dokonale.
Nevýhoda biku je, že sa dokážeš priblížiť rýchlo a potichu. Veľa ľudí sa spolieha na sluch a potom to tak vyzerá.
a malo by zmysel, nadávanie a osočovanie? s tým nič nevyriešiš. Predpokladám, že si to aj tak zapamätali, až moc
Skôr ma hnevá ked idem po petržalskej cyklo ceste smerom k Inchebe a na strane pre biky sa prechádzajú rodiny s detmi aj napriek tomu, že tam sú na každom druhom stlpe značky a deti pobehujú kade-tade.
Najprv treba vychovať rodičov a až oni môžu vychovávať deti
noo.. pravda, treba od mala.
Mám dvoch synov 7 a 10 (na ďaľších sa nechystám ) a majú to so mnou od malička ťažké. Niekedy mi je ich až ľuto, ale nemám na výber.
Život je ťažký, jeden z najťahších.
to tucek: teba už len život naučí
motto-vidlo: Neber život vážne, aj tak z neho nevyviazneš živý!
Inak ked ludia po cyklistickom chodniku, to by som vedel aj vrazdit. My ich tu teda vela nemame, a aj tak chodim vacsinou po ceste. Idu dva chodniky subezne, jeden pre pesich a druhy pre cyklistou a ti vymeteni ludia chodia aj tak po tom cyklistickom. A ked sa nahodou zlaknu a este k tomu zacnu drzkovat...to je tak akurat na facku. A to sa neda vychovat, to je strateny pripad.
to máš ako z výchovou šoférou. blinkre nepoznajú, ked sa dva pruhy zbiehajú tak spravý všetko preto, aby ta nemusel pustiť.
chod len do Rakuska a ked dáš blinker tak máš hned medzeru kam sa môžeš zastrčiť. ... to je na dlhú debatu. Len tolko som chcel povedať, že ked sa chce tak všetko ide.
síce ti dám za pravdu, ale vtedy som bol rád, že sa dieťatu nič nestalo a nemyslím si, že by nadávky niečo vyriešili. Predpokladám, že ten šok ich zobudil dokonale.
Nevýhoda biku je, že sa dokážeš priblížiť rýchlo a potichu. Veľa ľudí sa spolieha na sluch a potom to tak vyzerá.
ja viem ze je lepsie sa zachovat ako ty, ale ak si troska vybusnejsi typ , tak sa to nedaaa....
a s tym rakuskom mas veelku pravdu..ked som tam bol prvy krat tak som nechcel verit ociam ako su tam vsetci ohladuplni a nikto ti neukazuje stredne prsty apod.
No s tymi detmi teda byva problem.Osobne ked prechadzam niekde kde su deti, tak pekne spomalim alebo zosiroka obchadzam pretoze je velmi nepredvidatelne , ktorym smerom sa zrazu rozbehnu.
Inak ked ludia po cyklistickom chodniku, to by som vedel aj vrazdit. My ich tu teda vela nemame, a aj tak chodim vacsinou po ceste. Idu dva chodniky subezne, jeden pre pesich a druhy pre cyklistou a ti vymeteni ludia chodia aj tak po tom cyklistickom. A ked sa nahodou zlaknu a este k tomu zacnu drzkovat...to je tak akurat na facku. A to sa neda vychovat, to je strateny pripad.
To je ešte dobre, keď idú po chodníku pre cyklistov. Ja u nás v meste bežne vídavam chodiť chodcov po ceste aj keď pol metra vedľa nich je chodník.
Nepredpokladal som, že budem aktívne prispievať do tejto sekcie
Celý včerajší deň som sa tešil na bike, ako malý chlapec. Po príchode domov som sa prezliekol a vybehol von. Cca po 3km od domu mi nedalo prednosť na cyklistickej ceste auto (išiel som cez prechod cez parkovisko!) a zase som dobrzdoval na prednom kolese. Podarilo sa mi to ustáť, enem tak, tak. Ešte sa na mňa oboril, že prečo chodím 60 ; Tak tento krát som som ho slušne upovedomil že som išiel možno 28km a išiel som ďalej.
Pod mostom Lafrankoni na mestskej strane, som sa rozbehol, že si vyskočím obrubník aby som stihol semafór a ...... v letku sa mi odopla lavá klipsa( oprava SPD) , pravá noha išla hore, ťažisko sa presunulo o pekný kus nad predné koleso, ktoré sa po dopade pretočilo a mňa to vyfluslo dopredu ..... pád bol, ako obyčajne (u mňa) cez riditka na zámkovú dlažbu. Ked som sa postavil a otriasol, počuvam, že niečo pofukuje. Naštastie to nebola moja duša, ale duša zadného kolesa, ktorá sa presekla o ráfik aj napriek nahusteniu na 60 PSI !!!. to musela byť šupa pri dopade zadného kolesa na dlažbu ;. Vymenil som dušu a pokračoval na stretávku k Vojenskej nem. ked sme vyštartovali, niečo sa mi na biku nepozdávalo. Zadné koleso malo vakel do boku cca +– 1cm, tak som to otočil a vrátil sa opatrne domou. Doma rozobral .... povolený zadný LX náboj takže oprava bola vcelku rýchla.
Vzhladom na okolnosti pádu som obišiel vcelku dobre. Trochu oškretý lakeť a bok. Narazená panva (trochu krívam) to sa dnes na fudbale rozhýbe a zajtra na bike . Uvolnené ložisko zadného náboja a prihnutá prehadzovačka.
Dúfam, že toto je môj posledný aktívny príspevok tejto sekcie.
motto: Ked už nevieš čo robíš, rob to aspoň precízne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Asi je lepšie vybrať si to až na konci, aby si nestrácal počas sezóny čas prípadným kurýrovaním sa.
Vracal som sa z výjazdu po Karpatoch cca 72km a šlapem si po ceste rýchlosťou 32 – 35 km/hod. Cesta medzi nábrežím a sadom Janka Krála, po oboch stranách autá. Pozerám pred seba a čo nevidím. Rodinka sa rozhodla prejsť cez cestu (mimo prechod), bez toho aby sa pozreli, okolo seba. Všimli si ma, ked som bol vo vzdialenosti cca 5m od nich. Rodičia zastavili, jedno dieťa stiahli a druhé menšie na 16“ biku, si pomaličky šlape ďalej.
Ked som to zbadal, tak okamžiťe dupnúť na brzdy. Bike sa postavil na predné koleso a išiel som cca 3m po prednom. Snažil som sa držať brzdu tak, aby som nepreletel, ale aby brzdný účinok bol čo najväčší. Ked som videl, že len „pomaly“ uberám z rýchlosti a náraz je nevyhnuteľný ..... tesne pred stretom s dietaťom som potiahol prednú brzdu na doraz, čo ma katapultovalo z biku dopredu (našťastie som vycvakol kufre). Bike zostal pred chlapcom, ešte ho zachytil otec dieťaťa a ja som pokračoval hlavičkou po asfalte. Podarilo sa mi spraviť ukážkový pád do kotrmelca a rovno na nohy, tak že som si len trochu odrel bok (všimol som si doma červené)
Dieťatu sa nič nestalo, lebo som ho preskočil. Zobral som bike a odchod preč. Jediné na čo sa zmohli rodičia „ste veľmi šikovný“. Niečo som povedal (už si nepamätám čo) a makal som ďalej domou.
Vedel som, že mám slušné brzdy (XT, BBB), ale nepredpokladal som,že moje pokusy stavania na predné koleso nadobudnú reálnu podobu v praxi.
každý pád z ktorého odídeš po vlastných, je dobrý pád
Skôr ma hnevá ked idem po petržalskej cyklo ceste smerom k Inchebe a na strane pre biky sa prechádzajú rodiny s detmi aj napriek tomu, že tam sú na každom druhom stlpe značky
Najprv treba vychovať rodičov a až oni môžu vychovávať deti
jj svata pravda....
jj svata pravda....
Pruser je v tom, ze aby to bolo ucinne musel by si ich vychovavat od malicka.
Mám dvoch synov 7 a 10 (na ďaľších sa nechystám
Život je ťažký, jeden z najťahších.
to tucek: teba už len život naučí
motto-vidlo: Neber život vážne, aj tak z neho nevyviazneš živý!
chod len do Rakuska a ked dáš blinker tak máš hned medzeru kam sa môžeš zastrčiť. ... to je na dlhú debatu. Len tolko som chcel povedať, že ked sa chce tak všetko ide.
ja viem ze je lepsie sa zachovat ako ty, ale ak si troska vybusnejsi typ
a s tym rakuskom mas veelku pravdu..ked som tam bol prvy krat tak som nechcel verit ociam ako su tam vsetci ohladuplni a nikto ti neukazuje stredne prsty apod.
ak máš na mysli motto-vidlo tak ja ho občas používam, ale na fore som ho nevidel. Sorry.
To je ešte dobre, keď idú po chodníku pre cyklistov. Ja u nás v meste bežne vídavam chodiť chodcov po ceste aj keď pol metra vedľa nich je chodník.
Celý včerajší deň som sa tešil na bike, ako malý chlapec. Po príchode domov som sa prezliekol a vybehol von. Cca po 3km od domu mi nedalo prednosť na cyklistickej ceste auto (išiel som cez prechod cez parkovisko!) a zase som dobrzdoval na prednom kolese. Podarilo sa mi to ustáť, enem tak, tak. Ešte sa na mňa oboril, že prečo chodím 60
Pod mostom Lafrankoni na mestskej strane, som sa rozbehol, že si vyskočím obrubník aby som stihol semafór a ...... v letku sa mi odopla lavá klipsa( oprava SPD)
Vzhladom na okolnosti pádu som obišiel vcelku dobre. Trochu oškretý lakeť a bok. Narazená panva (trochu krívam) to sa dnes na fudbale rozhýbe a zajtra na bike
Dúfam, že toto je môj posledný aktívny príspevok tejto sekcie.
motto: Ked už nevieš čo robíš, rob to aspoň precízne