Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nieco ako dobijanie kreditu :

Mohli by to banky aj do bankomatov dat, podobne ako dobijanie kreditu, zadaj email namiesto telefonneho cisla :)
Zobraziť komentár 22.01.2015 - 18:14:24
00
1. Mám kartu Maestro,ktorú donedávna PayPal nepodporoval, vtedy som platil len pomocou dobíjania
2. Peniaze nabehli takmer okamžite
Zobraziť komentár 22.01.2015 - 18:20:21
00
Dakujem vsetkym za postrehy. :y:

A len este reakcia k tomuto:
Pokial je ale Zuno ucet zadarmo, tak stale ma zmysel ho mat ako "vedlajsi" ucet s kartou naviazanou na PP a mat na nom nejake prostredky.
1. ak neplatis v Eurach pri platbe cez kartu je lepsi kurz (svetla z DX atd,....), lebo prevod nerobi PP ale kartova spolocnost
2. karta sa da nosit a pouzit ako zaloha aj vo fyzickom svete
3. volitelne vyssia bezpecnost voci PP, peniaze nie su v PP, platba kartou sa da v ZUNO IB online realtime povolit, len ked potrebujes

1. Ano, nad tym som sa zamyslal. To je realna vyhoda.
2. Ano, Zuno dava embosovanu debetnu VISU bezplatne, takze je dobre si ju aktivovat. Embosovana VISA sa zide vzdy. A to ani nehovorim o bezplatnom resp. smiesne lacnom (1,20 €) vybere hotovosti z bankomatov v zahranici, co konkurencia slusne uctuje.
3. Nie, praveze bezpecnost ak zaregistrujes kartu do PP je nizsia (moze sa tam niekto naburat). Kedze sa peniaze poslane cez Top Up pripisu na PP balance takmer v realnom case, tak nie je dovod mat na PP balance trvalo nejaku sumu. Staci tam poslat peniaze az po tom, co potvrdim objednavku v e-shope a idem realizovat platbu cez PP. PP mi zobrazi konecnu sumu nakupu a az vtedy spravim Top Up v sume nakupu + nejake to euro naviac pre istotu a nasledne zaplatim. Tym padom je bezpecnost totalna, lebo PP nema udaje o mojej karte a na PP balance je vzdy suma blizka nule.
Zobraziť komentár 22.01.2015 - 21:06:58
00
Pokial tu 3. beries tak, ze internetove operacie si nemal nikdy na karte povolene a kartu vobec nepouzijes na internete, tak mas s tou bezpecnostou pravdu. Ale povolovanie karty na internet len v pripade potreby je tiez uz dost paranoidna uroven bezpecnosti :)

Na druhej strane su situacie, ked sa neda pouzit PP ale len karta (aliexpress), to je dalsie plus pre kartu.

Btw. Mbanka ma tiez ucet zadarmo, ale ma horsi konverzny kurz a planuje nejaky mesacny poplatok za kartu (? 0.5 Eur). + ma jeden vyber mesacne z bankomatu zdarma.
Zobraziť komentár 22.01.2015 - 21:49:42
00
Este je jeden velky rozdiel, ako sa z PayPalu plati, aj ked sa tyka prijemcu. Pri TopUp PayPal stahuje o polovicu nizsie poplatky ako pri platbe kartou. Ked som predaval ram do UK, poslal mi predavajuci 1250e, PayPal stiahol 43e. Ked som platil do SRN 4500e s TopUp, prijemcovi stiahol 57e, sakra velky rozdiel. Mozte si aj vsimnut u niektorych nemeckych predajcov na eBayi, ze neprijimaju platbu PayPalom z karty, alebo si za to extra uctuju.
Z bezpecnostou nevidim az taky problem, prostriedky su 3-4 dni blokovane na ucte, az potom ich banka uvolni, takze je cas nieco podniknut, najme ak mi hned pride SMS o platbe kartou.
Zobraziť komentár 22.01.2015 - 22:15:56
00
To si podla mna nemusel mat ani predtym, peniaze mozes mat priamo na paypal ucte. Len ich tam nejako musis dostat :)

Funguje to jednoducho a rychlo odkedy spravil PayPal dohodu s Trustpay a ten pre neho robi TopUp a poskytuje tie interfejsy na slovenske banky (a tiez na banky v inych krajinach )
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 00:01:42
00
3. Nie, praveze bezpecnost ak zaregistrujes kartu do PP je nizsia (moze sa tam niekto naburat). Kedze sa peniaze poslane cez Top Up pripisu na PP balance takmer v realnom case, tak nie je dovod mat na PP balance trvalo nejaku sumu. Staci tam poslat peniaze az po tom, co potvrdim objednavku v e-shope a idem realizovat platbu cez PP. PP mi zobrazi konecnu sumu nakupu a az vtedy spravim Top Up v sume nakupu + nejake to euro naviac pre istotu a nasledne zaplatim. Tym padom je bezpecnost totalna, lebo PP nema udaje o mojej karte a na PP balance je vzdy suma blizka nule.

Z hladiska bezpecnosti mas v zasade pravdu. Ale z hladiska jednoduchosti pouzivania je zaregistrovana karta fajn, pri platbe len potvrdis cez Paypal heslo. Idealne by bolo mat tam kartu s nizkym limitom, a cez topup robit vacsie nakupy, to by bol asi najlepsi kompromis medzi bezpecnostou a jednoduchostou pouzitia.
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 00:10:37
00
Ano, s kartou je to komfortnejsie, lebo sa netreba zakazdym zaoberat tym, aku sumu poslat na PP balance cez Top Up atd. A limity karty viem menit online, taktiez aj povolenie/zakazanie internetovych platieb. Cize je to dostatocne bezpecne ked to clovek pouziva spravne.
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 00:29:42
00
Zmena limitu (online) na karte v mojej banke 5e, x2, ak sa chces vratit k povodnemu. Neviem, ci cena je zavisla od banky alebo kartovej spolocnosti.
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 09:08:12
00
Ja pisem konkretne o Zune. Zmena limitu pre hotovostne vybery z bankomatov, limitu pre POS terminal/internetove platby a aj povolenie / zakazanie platieb cez internet sa realizuje v internetbankingu. Je to bezplatne, v realnom case a mozes to menit aj kazdych 5 minut ked sa Ti chce. :)
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 09:20:47
00
Mohli by to este vylepsiet a oddelit limity na internet a POSy. Mbank to ma tiez v IB realtime online a ma to delene.
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 09:50:58
02
To oddelenie limitov internetovych a POS terminal platieb by bolo velmi fajn. :y: To jedine mi teraz v teoretickej rovine komplikuje zivot. V teoretickej preto, ze tu kartu nepouzivam. :) Ale z dovodu jedneho spolocneho limitu pre internetove aj POS terminalove platby mam nastaveny nizky limit kvoli internetovym platbam a teoreticky ma to moze niekedy obmedzovat pri platbe kartou v obchode. Ale ten limit sa da zmenit priamo cez mobil, cize da sa s tym zit.

Inak sranda ako sa tieto mladsie a progresivnejsie banky snazia a ponukaju tolko pridanej hodnoty v beznych produktoch a bezplatne oproti tym velkym konzervativnym bankovym dinosaurom. A napriek tomu väcsina ludi este nevyuziva tieto sluzby, lebo ani netusi, ze nieco take je.
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 10:04:36
00
Bezplatne banky nemoze zit do nekonecna, hovori zase zdravy podnikatelsky rozum, takze niekde bude zadrhel. Dlhodoba stabilita? Samozrejme ak tam ma clovek malo penazi a vyuziva len to, co je zadarmo, tak sa to kratkodobo da. Ako nemam rad PZP turistiku kvoli 5e, tak ani bankovu. Takyze pohlad starsej generacie na vec :). A tiez by ma zaujimala statistika velkych podnikovych klientov v jednotlivych bankach...
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 11:01:43
00
Ale ja ani Palo nehovorime o ziadnej bankovej turistike. Ja mam hlavny ucet u velkeho dinosaura a ak si dobre spominam, tak Palo u najväcsieho. :D

Ked raz mas ucet s debetnou embosovanou VISOU a takymito moznostami v internetbankingu uplne zadarmo, tak preco ho nemat zriadeny ako druhy a prave len pre internetove platby a napr. dovolenky v zahranici? :)

A to, ci to je udrzatelne z pohladu biznisu predsa nas ako klientov, ktori to pouzivaju ako druhy ucet, vobec zaujimat nemusi. :)
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 11:06:15
01
Zeby som sa nechal ukecat? :) A ta embosovana karta, moze byt aj s vlastnym obrazkom biku?
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 11:25:34
01
keyboard_arrow_up