ja_michalko a co je divne na snahe ochranit komponenty bajku resp. ram bajku? Chces mi povedat, ze nepouzivas napr. ochranu zadnej vidlice pred retazou? Ak nie, tak potom rozumiem tomu, ze sa divis, ale pre nas ostatnych, ktori ten bajk nechceme znicit zbytocne rychlo to divne nie je. Ja si to tiez chcem kupit prave na Noiry - nechcem testovat, ci lak vydrzi. Resp. kedze viem, ze nebudem kluky menit po jednej dvoch sezonach, tak chcem, aby vyzerali normalne aj napr. o styri roky.
Hmm toto ma nikdy nenapadlo dávať nejaké fólie ešte aj na kluky.Pod reťaz to áno to je bežné,ale na kluky to už je také dosť vytrínkarstvo.Ja som kluky nemal nikdy obúchané takým spôsobom,že by mi to najak výzorovo vadilo.
Viem,že jestvujú aj takí šmatláci ktorí si dokážu nápis na kluke zodrať s tretrou...ale fólie?..hehe
No mne sa este nepodarilo zosuchat bok kluky tretrou, ale dost ludi s tym ma problem. Mozno maju sirsiu nohu, alebo kufre nastavene v inom odklone. Ja o tom rozmyslam kvoli tomu, ze ide o karbonove kluky a neviem co cakat od povrchovej upravy. Ale ved to tam mozem capnut aj obycajnu ochrannu foliu na ram ktoru vyrezem podla potrieb a nemusim objednavat zo zamoria. Na nejakych XT a pod. by som to neriesil.
este som nikdy nezosuchal kluky (napisy) tretrou, ci oblecenim.
Ale poobijal som od kamienkov viacero kluk. A Noiry si to priam pytaju. Ten ochranny lak je podla mna slabota. Na lahke skrabance a odskakujuce kamienky to velmi dobre posluzi.
Tiez som najprv uvazoval o vyrezavani z folie, ale naco sa trapit, ked ich predavaju vytvarovane priamo na kluku.
Nemyslim, ze to je vytrinkarstvo. Za to potom mozes pokladat aj priehladne folie pod spodnu ramovu trubku, bowdeny a pod. Je to jednoducho snaha udrzat dane komponenty pokial mozno na esteticky priatelnej urovni po dlhsi cas.
Inak čo sa týka spodkov klúk tak tiež sa mi už podarilo,že som zavadil o kameň a odral,ale ja som vedúcej zobral čierny lak a detaily som opravil ...neviem či by tu pomohla fólia skôr by som povedal,že nie...
hovorim, ze prekryva aj okraj/hranu kluky po celom jej vonkajsom obvode. Takze ak trafis skalu prave na prekryte miesto, je to ok. Ale ja tu nebudem nikoho presviedcat. Len som uviedol na pravu mieru, na co su dane nalepky. Howg.
Tomas: a ty slapes hlava, nehlavo pokial to ide? Ja ked vidim, ze mam tendenciu chytit pedal, tak ho chvili podrzim vo vhodnej polohe a az potom preslapnem. Na to je volnobezka.
Samozrejme niekedy sa tomu neda zabranit, ale len vynimocne.
Tomas: a ty slapes hlava, nehlavo pokial to ide? Ja ked vidim, ze mam tendenciu chytit pedal, tak ho chvili podrzim vo vhodnej polohe a az potom preslapnem. Na to je volnobezka.
Nešlapem, no niekedy to nejde. Pokiaľ nemám dostatočnú rýchlosť a pod. a riskoval by som nečistú jazdu, tj. noha na zem. Príkladom je napr. jeden šutrík za žľabom od Sandbergu, kým sa cestička napojí na zelenú (jazdili sme tade dolu na výjazdoch v ostatnom čase, také 2 hupy za sebou). Tam si zväčša kľuka užije. A potom pri baráku máme taký vyšší betón po výjazde z "terénu". Keď bývajú šutríky zosunuté dolu zo svahu, chytám tam kľuku tiež. Ale fólie inak schvaľujem, na drahšie kľuky. Nie som proti.
To uz kde sme, aby sme sutazili o metu 2000 km? V klube dochodcov? Cele zle... Musim s tym buducu sezonu nieco spravit, len neviem, ci nebudem rovnako lenivy ako tuto.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Viem,že jestvujú aj takí šmatláci ktorí si dokážu nápis na kluke zodrať s tretrou...ale fólie?..hehe
Ale poobijal som od kamienkov viacero kluk. A Noiry si to priam pytaju. Ten ochranny lak je podla mna slabota. Na lahke skrabance a odskakujuce kamienky to velmi dobre posluzi.
Tiez som najprv uvazoval o vyrezavani z folie, ale naco sa trapit, ked ich predavaju vytvarovane priamo na kluku.
Nemyslim, ze to je vytrinkarstvo. Za to potom mozes pokladat aj priehladne folie pod spodnu ramovu trubku, bowdeny a pod. Je to jednoducho snaha udrzat dane komponenty pokial mozno na esteticky priatelnej urovni po dlhsi cas.
Nešlapem, no niekedy to nejde. Pokiaľ nemám dostatočnú rýchlosť a pod. a riskoval by som nečistú jazdu, tj. noha na zem. Príkladom je napr. jeden šutrík za žľabom od Sandbergu, kým sa cestička napojí na zelenú (jazdili sme tade dolu na výjazdoch v ostatnom čase, také 2 hupy za sebou). Tam si zväčša kľuka užije. A potom pri baráku máme taký vyšší betón po výjazde z "terénu". Keď bývajú šutríky zosunuté dolu zo svahu, chytám tam kľuku tiež. Ale fólie inak schvaľujem, na drahšie kľuky. Nie som proti.
slsp.sk fachci ako ma ine nejdu ale moze to byt iba docastne. Ja prip. Or. internet...
no jezisko zatim mam 1960km tak snad ta dobehnem
Lubikov maly dal kolko tento rok?