Ja sa cudujem ze ludia maju tv a cas tie fekalie sledovat.
No tv, no problem. :D
24.02.2023 - 17:18:48
00
Zatiaľ čo jedna firma sa mu topí v dlhoch a na krk jej dýchajú veritelia, cez druhú robí úspešný a ziskový biznis. Slovenskú značku Zajo Zajo Outdoor predvlani poslal jej majiteľ do konkurzu a jej pohľadávky sa vyšplhali dokopy na 916-tisíc eur
...
Po firme Zajo Outdoor však zostali dlhy

Neuveriteľné, čo dokáže vypotiť treťotriedny slovenský bulvárny škrabák... Asi by ho mal niekto poučiť, aký je rozdiel medzi záväzkami a pohľadávkami
24.02.2023 - 18:59:57
02
Jezus napísal:
Ty prvy porusujes autorske prava ked sem umiestnujes vykopirovany obsah a neuvadzas zdroje. A neuvadzanie zdrojov mas velmi v oblube vseobecne, takze zacni od seba.

Ámen tma. Nevedel som, že tu diskutujem s účastníkmi pochodov za Putina ktorý si nedokážu skopírovaním časti textu do googla nájsť za 2s zdroj citácie. Ja to tak robím vždy, namiesto vypisovania hlúpostí. Tak sorry, nech sa páči:
https://www.interez.sk/slovaci-prichadzaju-o-oblubene-ceske-stanice-prvy-operator-ich-vypol-uz-vcera-zistovali-sme-ci-to-spravia-aj-dalsi/

romanx napísal:
Este raz. Ty ako spotrebitel, si podpisal zmluvu a platis na mesacnej baze poplatok ceskej spolocnosti za to, ze mozes cez Orange /len sprostredkovatel/ sledovat ceske televizne programy. Legalne si podpisal zmluvu s ceskou spolocnostou, ktora ma licenciu na to, aby ti to mohla ponukat. Funguje to takto uz nejaky ten rok. Nie je to tak jednoznacne, ako to prezentujes.

Nie, ty máš zmluvu s Orange. S televíziami by mal mať zmluvy on. Na dané stanice / licencovaný obsah ale zmluvy podpísané nemajú, lebo nemôžu predať niečo, čo nevlastnia. To je ako keby som ti tie práva predal ja. Včera som dal citát a teraz vyššie pre kolegu Jezus aj odkaz na príspevok kde to Prima jasne vysvetľuje.
Snáď to stačí.
24.02.2023 - 22:41:32
00
Joe, len k prvej casti;
- trva viac ako 2 sekundy
- preco to nechat robit (hladat) XY citatelov, ked sa da spravit raz
- je to prinajmensom slusne, citovat/uviesť zdroj
24.02.2023 - 23:21:20
01
lto napísal:
Nie je podstatne co a ako bolo kedysi, podstatne je to, ze napriek deklaracii volneho vyuzitia sluzieb v EU, teda kazdy z krajiny EU by mal byt plnohotnotny obcan EU /a napriek tomu, ze slobodna siet internetu sa zacala nasilne pretvarat v nieco, co nikdy nebolo zamerom na style Severnej Korei/, to v reale tomu tak nie je. Ja, ako obcan EU, nemozem slobodne sledovat program inej casti EU, lebo whatever. Kto to kedy videl. Je to potom taky mackopes.
No a v pripade, ze ked mi blokuju CZ na zaklade SK adresy, alebo napr. AT adresu blokovat nebudu, tak to je imho ale prekrocenie legislativneho ramca. Lebo nech to potom blokuju v celej EU, ked im to legislativa umoznuje.

Jednoducho sa pokusaju novu dobu napasovat zastarale myslenie. Nastastie existuje VPN, ktora zcastie nieco riesi. Namiesto toho, aby konecne v svojich hlavach pochopili, ze hranice su zlo a treba ich zrusit, ich vytvaraju znovu a znovu aj vo virtualnom svete.

1. Voľný pohyb služieb už platí v prípade internetu a plateného obsahu. Asi 3 roky platí, že v rámci EU môžeš sledovať svoju platenú službu (Netflix...) kdekoľvek v EU počas dočasného pobytu. Tak ako telefónny roaming. To blokovanie bolo naozaj scestné a nelogické, lebo si za to platíš.
Nemôžeš si ale ako rezident Slovenska zaplatiť Nemecký Netflix, Spotify etc. Tomu nerozumiem, keďže si chceš za to zaplatiť nemeckú cenu aj keď žiješ na Slovensku, ale asi to má nejaký dôvod.
2. V prípade televízii je to zložitejšie. Žijú z reklamy. Síce údajne ju nikto nesleduje, ale celosvetovo idú na reklamu ročne XXX miliárd USD. Česká televízia kúpi vysielacie práva iba na územie Česka, lebo iba v Česku má peoplemetre a iba z Česka má príjem za reklamu. Že si program pozrie Slovák, to český peoplemeter nezachytí. A keby aj, je to českému inzerentovi väčšinou platné ako hadovi noha. Slovák si nekúpi produkt českej banky, telefónneho operátora etc. Slovenskej televízii to ale zníži sledovanosť, lebo Slovák si program pozrel na českej televízii. O to tu teraz ide.
Keby bol jednotný trh celé územie EU, licencie by museli stáť v každej krajine rovnako. Takže v takom Nemecku by mnohonásobne zlacneli a na Slovensku zdraželi. Čo je samozrejme blbosť.
3. Že SK TV neblokuje rakúske IP adresy etc je samozrejme z právneho hľadiska nezmysel. Mali by. Ale nevadia im. Ja mám v UK blokovanú JOJ z českej IP adresy. Je to logické, platí bod 2. Príbuzné krajiny, podobný jazyk, kradnutie diváka, predpokladajú, že dotyčný sleduje program naozaj z Česka. UK adresu mi neblokujú, aj keď by mali. Ostatní to robia. Je to protiprávne, ale tým, že si pozriem v UK JOJ, nikoho v Československu neokradnem. Môžem si pozrieť rovnako Primu (cez VPN). Reklamy si pozriem, ale nekúpim si ani české vložky, ani slovenské. Správne by som si ale mal pozrieť ten film na Britskej TV a kúpiť britské vložky. Tie televízie proste vymáhajú právo ale iba pokiaľ siahajú ich záujmy. A prečo nie? To nie je ich práca. Toto by mal kontrolovať a regulovať niekto iný
3. Osobne sa mi geoblocking nepáči, ale chápem dôvody. Ono je jednoduché kydať na Markízu, JOJ, EU bez snahy poznať príčiny a súvislosti. Nikto z hejterov nenapísal riešenie. Ani mňa žiadne nenapadá. A hlavne je to problém iba Slovenska. Česi to asi moc neriešia. Kto túži počúvať slovenský dabing? (Okrem Alfa samozrejme :-) ) A zvyšok EU nezažil spoločný štát ako Československo neboli roky naučení sledovať cudzie TV.
24.02.2023 - 23:25:12
00
Marli napísal:
Joe, len k prvej casti;
- trva viac ako 2 sekundy
- preco to nechat robit (hladat) XY citatelov, ked sa da spravit raz
- je to prinajmensom slusne, citovat/uviesť zdroj

Tak sorry. Také veci fakt neriešim a sám si hneď nájdem keď niečo chcem. Dnes je to fakt jednoduché a je jedno či to trvá 2 alebo 15s. Istotne kratšie ako napísať *** príspevok. Hlavne ak som to označil ako citát. To si naozaj nájde cez Google aj neandertálec v dnešnej dobe. Jezus napísal kktinu, nepriznal si to ale ma obvinil z plagiátorstva. Ešte raz sorry. Budem tu k citáciám dávať aj linky.
24.02.2023 - 23:29:27
00
Dakujem, uz len vynechat ucastnikov pochodu a neandertalcov a hned to bude kulturnejsie ;)
24.02.2023 - 23:39:11
00
V dobe, keď vieme pozerať TV cez satelity a internet sú tieto žabomyšie vojny iba dočasné a tým pádom aj smiešne.
24.02.2023 - 23:45:57
03
Marli napísal:
Dakujem, uz len vynechat ucastnikov pochodu a neandertalcov a hned to bude kulturnejsie ;)

Sorry, ale ja som na neho nijako neútočil.Jezus napísal nezmysly o snahe o monopol a kartel Markízy, JOJ. Link nedávam, ale strana 3165 tohoto vlákna. Na to som reagoval slušne. Citoval som ho a napísal na strane 3166 "Nie je to žiadne sabotovanie, kartel ani monopol. Sú to platné zákony..." a nasledovalo moje vysvetlenie. Reagoval na to ako "účastník pochodu", že som neuviedol zdroj, ktorý si podľa mňa naozaj každý mohol nájsť a nepriznal si omyl. Pritom som ho nijako neurazil ani neobvinil. Tak ako ešte raz sorry, že som ho po jeho invektívach prirovnal k ľuďom, ktorí si nedokážu nájsť jednoducho v dnešnej dobe zdroj informácií. Aj keď si osobne myslím, že on to dokáže.
Nemienim sa k tejto téme viac vyjadrovať. To je ako ísť na pochod za mier a požadovať mier zastavením bombardovania Ukrajiny Ruskom. Tam dostanem na hubu, tu ban.
Ukrajina je americký fašistický agresor a Markíza s JOJ nenažraný kartel. Howg.
25.02.2023 - 00:26:55
00
Ach, zase nocne utocne vylevy cloveka co sa nema s kym porozpravat a tak namiesto toho, aby sa realizoval/presadil tam kde sa prestahoval, si nieco kompenzuje na internete. Nie som si isty, ci si vo svojej urazenej jesitnosti vobec pochopil co som napisal, takze este raz a zjednodusene - pises tu o autorskych pravach a legislative a pritom sam svojim konanim autorske prava porusujes. Ja si zdroje dohladat viem, o mna tu nejde. Ani to si asi nepochopil. A davno som zistil, ze s Tebou sa nema zmysel pustat do hlbsich diskusii, takze aj ked ma tagnes 5-krat, tak Ti to nepomoze. Zacni uvadzat zdroje. A to plati vseobecne, nielen na citacie.
25.02.2023 - 09:10:27
01
V LA dnes dosiahli Clippers v zápase so Sacramento Kings druhé najvyššie skóre 175 :176 zo 76 000 doterajších zápasov v histórii NBA

https://sportovy.cas.sk/clanok/2773595/vysledok-ktory-sa-zapise-do-basketbalovej-historie-neuverite-kolko-bodov-padlo-v-zapase-nba/

V tomto zápase proti Seattle SuperSonics v 1998 s hviezdou hostí Garym Paytnom /s doskočenou loptou pod košom domácich, dosiahol celkom 21 813 bodov v NBA/ bolo skóre len 80 : 99 ale domáci zas mali šikovnejše roztleskavačky - velmi ochotné zapozovat pod tribunami :D

Prílohy:

Gary Payton s doskočenou loptou, LA v 1998.PNG
Gary Payton s doskočenou loptou, LA v 1998.PNG 151.38 KiB thumb_up0thumb_down

Roztleskavačky LA Clippers v 1998.PNG
Roztleskavačky LA Clippers v 1998.PNG 131.72 KiB thumb_up1thumb_down


Naposledy upravil Hosť dňa 26.02.2023 - 00:43:17, celkovo upravené 1 krát.

25.02.2023 - 20:11:18
02
Jezus napísal:
...Nie som si isty, ci si vo svojej urazenej jesitnosti vobec pochopil co som napisal, takze este raz a zjednodusene - pises tu o autorskych pravach a legislative a pritom sam svojim konanim autorske prava porusujes. Ja si zdroje dohladat viem...

Používam VPN, autorské práva porušujem, ale nepíšem sprostosti, že to nie je porušovanie autorských správ. Som si toho vedomý. Ale bol by som hlupák ak by som obviňoval tie televízie z kartelu, sprisahania etc. Viem ako funguje svet. Viem prečo existuje (väčšinou) geoblocking.
Že si zdroje dohľadať vieš, to viem. Aj som to vo svojom poslednom /ostatnom? :-) ) príspevkom napísal. Že ten tvoj výlev nesúvisel s tým, že by si si za 2s nedokázal nájsť zdroj mojej citácie aj bez uvedenia linku, to som myslím jasne napísal.
Na druhú stranu na tvoju obranu musím priznať, že sa našlo niekoľko zúfalcov, ktorí naozaj podali podnet na Protimonopolný úrad, podľa ktorých Markíza a JOJ vytvorili kartel, keď spolu požadujú dodržiavanie zákonov. Nie si jediný. OMG.
Zdroj si asi nájdeš. Ak nie, tu máš spoiler "Štát preverí, či sa Markíza dohodla s JOJ na obmedzení českých TV. Hrozí im obrovská pokuta" Ak nestačilo, daj mi vedieť, dám ti link LOL
26.02.2023 - 00:17:11
00
netusi/nema niekto info o niekdajsom clenovi vektor? (pripadne niekto podobnych skusenosti so zaujmom) - on sa kedysi venoval upravam svetla BLF A6, ktore je bohuzial uz/momentalne nemozne kupit - mozno on ma nejake zasoby? Nehladam jednokusovky (aj ked pri zozbierani viacerych by sa iste aj tie hodili), ale zrejme tiez nie 100-ky kusov.

vysvetlenie: davam to sem, kvoli snad zaberu ludi co do temy "kvoli tomuto vytvorenej" mozno nechodia (ano, vojna na UA): je to len otukavanie moznosti (v navaznosti na akciu inych ludi vo firme co vozia material na UA), ale pozeram ci su nejake moznosti spolahliveho, nie draheho, a dlho svietiaceho svetla
26.02.2023 - 00:45:07
00
Ja som komunikoval vtedy s tymto chalanom, neviem ci to nahodou nie je ten isty a vratil na na forum s nckom Vektor https://gitlab.com/IDVert3X/a6-mtb
Mas tam jeho meno a fotku tak skus pogooglit
26.02.2023 - 08:59:39
10
Ano, je to ten isty clovek
26.02.2023 - 12:22:20
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up