jerry74 napísal:
Čínsky režim nie je demokracia,je to autoritársky režim. V blízkej dobe osadia Taiwan. Keby boli demokrati tak dajú možnosť vybrať si v referende či chcú byť sami alebo súčasťou Číny.


Si prečítaj, čo si napísal a porozmýšľaj nad tým.

Akože Čínska ľudová republika by mala dať možnosť Tajwancom vyjadriť sa v referende, či chcú byť súčasťou Čínskej ľudovej republiky? Ako to urobil Putin v Chersone?
15.11.2022 - 22:16:46
00
triki napísal:
rusák bežne ostreluje z blr.ukrajinu s 300.toto je jasný článok 5.Dúfam.že poliaci zaútočia.izrael by mal v tomto úplne jasno.tu sa to už nedá obkecať.odpoveď musí byť jasná a tvrdá.

Jasné že sa to dá seriózne obkecať. Myslíš si, že keď Rusko vyšle masívny raketový útok na celú Ukrajinu (vrátane relatívnej blízkosti západných hraníc) a Ukrajina ich pomocou PVO zostreľuje (čo automaticky neznamená že instantne vo vzduchu vybuchnú na prach). Tak potom trosky, event poškodené a vychýlene ruské S300 sa vyparia a nebude na nich platiť gravitácia? Však si treba pozrieť kde leží Ľvov ako koncentračné centrum pomoci NATO spojencov, a na ktoré pravidelne letia rakety aj z Bieloruska, tak stačí aby raketu letiacu na Ľvov zo severu zasiahne PVO a pri neriadenom lete z tej výšky hneď padne na Poľské hranice. Zas kľudnite hormóny, pokiaľ sami nie ste ochotní hneď zajtra napochodovať na front...

Som zvedavý, aká bude reakcia NATO. Možno masívnejšia podpora. Možno nejaká forma dáždnika blízko hraníc (však aj na Moldavsko už v minulosti dopadli zostrelené rakety, a keďže nie je v NATO tak si to svet vlastne ani nevšimol). Ja osobne neočakávam že armády spojencov NATO teraz cez Ukrajinu nabehnú na front.
15.11.2022 - 22:17:36
011
Za mna predsunuta PVO by bol ideal a davat dolu vsetko co preleti urcenu ciaru, tiez neocakavam nejaky neuvazeny krok PL,, ci NATO ale je uplne jedno, ci to bol kus pvo ua rakety na konci dna su mrtvi 2 obcania EU
15.11.2022 - 22:25:26
01
ja to vidím na nočné letecké útoky na rus.jednotky v blr.odkiaľ ostrelujú ukrajinu.to by bola jasná odpoveď.treba už konečne prestať kecať a ukázať silu,lebo rusák s tým neprestane on vie,že západ je priposratý.Stále sa bojíme slabých.
15.11.2022 - 22:28:51
01
Tiez ma napadla ta odveta na Bielorusko...ved predsa nejde o uzemie Ruska ( teda jedine za predpokladu zeby Vladimir Vladimirovic cez noc opat nepodpisoval nejake dekrety ).
15.11.2022 - 22:34:49
00
len Bielorusko zatial oficialne nie je vo vojne, lebo Lukasenko sa boji ci by to doma ustal... ked ich zacne NATO bombardovat, moze sa verejna mienka priklonit na jeho stranu... zbytocne riziko... primerana odveta by bolo znicenie Ruskej Ciernomorskej flotily
15.11.2022 - 22:45:45
01
bielorusko je súčasťou okupačných síl lebo z jeho územia sa vedú útoky na ukrajinu a podľa medzinárodného práva môže ukr. zaútočiť aj proti blr.Rovnako ako usa bombardovali v 44 slovensko.boli sme súčasťou osi zla tak ako je aj teraz blr.
15.11.2022 - 23:03:00
00
Ved ja netvrdim ze podme zautocit na Bielorusko. Len bola to taka prva myslienka ked som pocul ze ta raketa mohla byt vystrelena prave z Bieloruska. Mimochodov ved ani Rusko a Ukrajina nie su oficialne vo vojne, rusi sa stale hraju na "specialnu operaciu"...
15.11.2022 - 23:04:51
00
neexistuje vhodnejší čas na NFZ nad ukr.tých 100 rakiet dnes to nie je udržatelné.
15.11.2022 - 23:17:39
00
matt napísal:
Tiez ma napadla ta odveta na Bielorusko...ved predsa nejde o uzemie Ruska ( teda jedine za predpokladu zeby Vladimir Vladimirovic cez noc opat nepodpisoval nejake dekrety ).
ale maju pakt kolektivnej obrany ci ako sa ta chobotina vola....

triki letel si niekedy lietadlom proti PVO? sanca vacsinou nulova pre lietadla :fubar:
15.11.2022 - 23:52:00
00
pakt o kolektívnej obrane má s nimi aj arménsko a vidíme,že rusi tam už nikoho nazaujímajú.
...vieš ako sa vynucuje nfz?...pozri si ako to robili usaf v severnom iraku svojho času.
16.11.2022 - 00:34:34
00
Najrozumnejsia odpoved je fakt predsunuta obrana s tym, ze bude pod daznikom aj hodna cast UA. A k tomu by mali spravit tlak na Rusov, aby boli vysetrovane a postavene pred sud zodpovedne osoby. Je mi jasne, ze si z toho Moskva nic robit nebude, ale tu ide o to dostat pod psychologicky tlak prave tie sede mysky v pozadi, ktore netusia, ci sa o par mesiacov nebude rezim menit a ich neobetuju. Akurat nedavno Bellingcat zverejnil vysetrovanie ohladom tych, co programuju tie strely a este predtym boli tie diskusie o tom, ci zakazat rusom pristup EU, alebo nie. Ja som sa dlho nevedel rozhodnut, kedze oboje ma pre aj proti, ale co ma presvedcilo za okamzite zrusenie vsetkych viz bol rozhovor s Christom Grozevom z Bellingcat, ktory v jednom z rozhovorov spominal, ze mali prejdene vsetky profily tych programatorov a aj im volali. Ze prvemu volal tomu, co sa mu pozdaval, ako najnormalnejsi, v chlapik to v podstate hral, ze je profesional a len si robi svoju pracu. Co mna ale zaujalo co Christova poznamka, ze prave v case ked mu volal planovali dalsiu vlnu utokov a manzelka toho typka prave bola na modnej prehliadke v Parizi.
Paradoxne mame k dispozicii zoznammi mnohych tych ludi, rovnako su dostupne zoznamy armadnych prislusnikov, a dalsich. PRoste vsetko je, treba akurat zrusit vsetky ruske viza a zacat znovu povolovat tak ako v USA, osobny pohovor, kontrola cez zoznamy, profily zo socialnych sieti a pod.
16.11.2022 - 01:03:15
01
triki ja viem,ze si taky naivnucky,ale rusi tam maju natiahnutu docela velku armadu na BLR,a zautocit proti BLR nechce nikto, a uz toboz nie Poliaci.... chcem pocut od Teba ako sa na tak obrovskom state aktivuje bezletova zona...no to si teda milerad precitam :?: ... dalsia naivita z tvojej strany. ides tu porovnavat svetovu velmoc v armade a chudobny IRAK= ty si riadne mimo chlapce

bola to proste tragicka nehoda a dovi,uz to twittli aj ukraina army s 3ich expertami. hovno sa vyriesi,aj ked dnes zasadnu kravataci pri NATO. bu bu bu =zasadli sme, natiahnu sa tam nejake PVO k PL,SVK,RO a dovi, + sa zvysi povedomie,ze im treba pomoct este viacej.Som zvedavy,dokedy sa toto bude dat dlhodobo ekonomicky tahat

fajny dokument
https://www.csfd.cz/film/895596-valka-v-iraku/prehled/


Naposledy upravil canopus dňa 16.11.2022 - 01:15:00, celkovo upravené 1 krát.

16.11.2022 - 01:06:32
00
"svetova velmoc v armade" ktora dobijala Pisky alebo Popasnu 2 mesiace?

ty to aj po sebe citas?
16.11.2022 - 01:14:41
04
Najsmutnejšie na tom je,že poliakov to ešte viac zomkne ako národ a u nás budeme ešte viac čítať rôzne závery trollov a dezole scény.
Aj keby padla raketa do stredu Košíc ,opakovali by svoje motta : " za útok môže NATO, my chceme mier, kedy sa budete venovať SR a podobne".

Edit- som zvedavý na vyjadrenie p. Gen Macka. Príde mi s verejných funkcionárov ako jediný s oprávneným mandátov vyjadrovať sa, s reálnymi faktami.
Otec s nim chodieval na cvičenia ,väčšinou si z toho každý robil ozieracku ale on sa tomu fakt venoval a snažil sa ich aj niečo naučiť
16.11.2022 - 04:36:49
012

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up