"если ничего не поменяется через год буду думать куда с ними уехать" - ak sa nič do roka nezmení, budem premýšľať, kam s nimi odísť"
23.02.2015 - 08:16:14
00
"но если и не война, то разруха при таком управлении страной точно обеспечена" - " no aj keby nebolo vojny, pri takom riadení krajiny je kolaps krajiny určite zabezpečený"
23.02.2015 - 08:17:47
00
A aby to nebolo len o tom, že hovorím čo mi niekto servíruje - v decembri som robil nejaké veci okolo uhlia, a bol som veľmi prekvapený, keď som sa stretol s ukrajncom, ktorý mal splnomocnenie na rokovanie o dodávkach pre UA priamo od Jaceňuka, pritom na jeho (Jaceňukove) dve súkromné firmy. Takže ja osobne neverím na spravodlivú ukrajinskú vládu, a samozrejme, každý má právo si slobodne vybrať, čo mu vyhovuje, len v tom súčasnom prípade na Ukrajine to nebolo o slobodnom výbere.
23.02.2015 - 08:29:17
00
A ešte odporučam pozrieť si videá ukrajinského novinára - Anatolija Šarija - ktorému Litva udelila status utečenca kvôli jeho stíhaniu za novinárčinu počas vlády Janukoviča...

https://www.youtube.com/user/SuperSharij

Prajem príjmné pozeranie )
23.02.2015 - 08:40:06
00
A my tu mame spravodlivu vladu? A co volby v Humennom? Mame tu slobodny vyber? Kde ustavny sud konstatoval, ze boli porusene ustavne prava 1 kandidata, ked ho svojvolne a protizakonne vyskrtli z kandidatky na poziadavku SMERu...ale volby sa uz opakovat nebudu? :D Mam ti povedat, ako funguju eurofondy v SR? A je to dovod na to, aby cast Slovenska anektoval cudzi stat a na zvysku rozputal vrazdenie?
23.02.2015 - 09:07:36
00
Myslim, ze najlepsie je nereagovat na prispevky brezy.Ako nedavno priznal co sem zacal prispievat tak mu stupli predaje. A o to mu pravdepodobne predovsetkym ide.
23.02.2015 - 09:15:15
00
utahovat si s Jura je jedna vec ale zamyslel sa niekto z vas o com stale "toci" ?
podporujete stat kde politici verejne vyhlasuju zabijat "moskalov" realne sa to aj deje moj nazor je ze toto bol impulz pre Putina poslat na uzemie ukrajiny neoficialne vojsko RF. ludia ci zapadnej alebo vychodnej ukrajiny utekaju za hranice aby si zachranili hole zivoty a nemuseli bojovat proti svojim. par ludi si z ukrajiny spravilo zarobkovu cinnost a anexiou Krymu sa budete darmo ohanat. nech to bolo akokolvek prevazna vacsina ludi na Kryme bola pocas volieb aj teraz za pripojenie k RF. dokazuju to uz aj zapadne media ktore tam robia prieskum medzi ludmi. nebudem si nahovarat ze tam nie su ruske vojska jednoducho su a ani sa im necudujem. zamerne zabijat "moskalov" ako ich volaju Kyjevcania je silna kava. 20% ukrajiny su narodnostne rusi. toto je vojna bez vitazov. vlastne jeden by sa tu nasiel USA ktore oficialne potvrdili podporu Majdanu jak politicky tak financne.
23.02.2015 - 09:48:59
00
MageZ, keď už chceš byť dôsledný a hovoriť o detailoch, tak by si si mal uvedomiť aj časovú os vo vzťahu ku Ukrajine, pretože práve čas preukazuje príčinné súvislosti, a ten priebeh bol takýto:
1. Vyhnanie právoplatne zvoleného prezidenta počas násilností, kde doteraz - po roku - neboli vyšetrené okolnosti týchto násilností, ani zapojenie ľudí z organizovaného zločinu do týchto udalostí
2. Prevrat v parlamente, opäť za násilných okolností a za prítomnosti ľúdí z prostredia organozovaného zločinu

Podotýkam, že vyššie spomenuté udalosti prebehli za masívnej podpornej kampane USA, dokonca aj proti vôli EU (spomeň si na "Fuck the EU" od pani Nulland, alebo na keksíky od McCaina), a vytvorili právny chaos, ktorý umožnil ďalšie vyhrocovanie násilia

3. Upálenie protestujúcich v Odesse, dodnes nevyšetrené,
4. "Referendum" na Kryme, s jednoznačne proruským výsledkom, určite nie v súlade s ukrajinskou ústavou (nakoľko nedošlo ku schváleniu výsledku referenda UA parlamentom), ale reálne podľa tam platných zákonov v danom období na Ukrajine neboli právoplatne zvolený parlament ani vláda, takže výsledok nebolo komu predložiť na schválenie, a tak sa novozvolený krymský parlament rozhodol priamo obrátiť na Rusko so žiadosťou o pripojenie, čo Rusko urobilo.

O akej anexii teda hovoríš? máš trochu zmätok v tom, ako vnímaš udalosti, to ale nič nemení na fakte, že keby bolo možné legálne obviniť rusov z anexie, tak by to už dávno niekto urobil, bohužiaľ si všetci uvedomujú právne vákuum, ktoré umožnilo takýto vývoj udalostí.
23.02.2015 - 10:23:12
03
Dokážem pochopiť nedostatok informácií pre vytváranie úsudku, predsa len bežné médiá len kopírujú informácie tak, ako ich odstávajú z hlavných agentúr, ale že sa ľudia nechajú zmotať do tak nenávistných, urážlivých a nepravdivých vyjadrení ako som tu čítal, ma fakt zaráža, a je mi z toho smutno.
23.02.2015 - 10:28:58
02
Takze ked do Dunajskej Stredy napochoduju rekreanti z Madarska, vyzenu so zbranami Slovakov a potom vyhlasia referendum o pripojeni k Madarsku a naslede sa stane juzna cast Slovenska sucastou Madarska, bude to v poriadku, lebo Gaulidera protiustavne obrali o poslanecky mandat, Meciar udelil protiustavne amnestie a Krajci protiustavne zmaril referendum...takmer vsetko sprivatizovala STBacka mafia a v SR boli velmi silne protimadarske nalady?

A este k tomu pravoplatne zvolenemu prezidentovi. Bol v UA vacsi zlodej ak on sam? :) Zaujimave ze Rusko sa nim velmi ohanalo, ze to je skutocny prezidentu UA, ale ked sa z azylu v Rusku ozval, ze nesuhlasi s anexiou, tak ho hned upratali prec.
23.02.2015 - 11:07:33
00
Osobne si myslím, že Ukrajina sa mala uchádzať len o pridružený status a zostať z vojenského hľadiska prísne neutrálna. Byť v jednom záprahu s USA a s NATO nie je pre Kyjev výhra, ale na druhej strane je úplne naivné myslieť si, že Kremeľ je bašta humanizmu. Aj to je odporný režim bez kúska zmilovania k svojim oponentom.
Osobne sa poznám a komunikujem s obyvateľmi Ukrajiny a mnoho z nich nenávidelo ten režim už za Kučmu. Nepredstaviteľná korupcia a model vládnutia blížiaci ázijským diktatúram (pozrite sa, ako narába s opozíciou Lukašenko, ako to vyzerá s oponentami a kritikmi Putina - Chodorkovskij, Politkovskaja, Litvinenko) a Ukrajina mala podobný spôsob, treba si nájsť dáta a vygoogliť si meno Gongadze. S Ukrajincami som o tom debatoval viackrát a mali už plné zuby proruských prezidentov, ktorí vládli s požehnaním Moskvy. To, že ten odpor vyprovokoval aj fašizoidné vrstvy, to je pravda, ale väčšina obyvateľstva už bola proti Janukovičovi aj bez nich. Tie Kremľom nalajnované výroky o "chunte" a "fašistoch" sú už len prepracovaná propaganda. Ukrajina nie je o nič fašistickejšia, ako Slovensko za čias, keď sedel vo vláde Slota. To je rovnaká rétorika aj hodnoty.
Krym zabrali Rusi z geopolitických strategických dôvodov, vôľa miestnych ľudí bola v tomto sekundárna, urobili by to, aj keby tam nebolo nijaké proruské obyvateľstvo. Luhansk a Doneck smerujú k podnesterskému modelu. Po anexii Krymu tam siahli k zbraniam jednotky vedené agentmi ako bol Strelkov. Irónia osudu je, že niektorí proruskí rebeli sú vlastne z ruských fašistických kruhov (zlodej kričí, chyťte zlodeja). Ruská angažovanosť spôsobila, že značná časť Ukrajincov definitívne znenávidela Rusko a s týmto kremeľská propaganda nič nezmôže. Je jedno, čo tu budú brigádnici písať, veľa ľudí demonštrovalo na Majdane z presvedčenia, lebo už nechceli byť guberniou.

Zhrniem to: čisto proruské postoje sú rovnako naivné ako tie prozápadné...
23.02.2015 - 11:21:26
04
http://hn.hnonline.sk/svet-120/zapad-robi-z-putina-zbytocne-demona-662942
23.02.2015 - 11:54:41
00
MageZ, práve takáto demagógia má štve, pretože žiadni ruskí rekreanti nepripojili Krym k Rusku. Ak si prečítaš ešte raz chronológiu, tak Krym požiadal o pripojenie sám na základe referenda, a hoci referendum bolo neústavné, bolo také nie preto, že tam boli turisti, ale preto, že ho neschválil ukrajinský parlament - ktorý v danej dobe nebol ústavne zvolený. A nehnevaj sa na mňa, ale napriek tomu, že som napoly Turčan a napoly Oravák - obe sú baštami slovenskej národnosti - nikdy som sa nestretol so strachom z maďarskej menšiny, lebo mám veľa kamarátov aj z Maďarska a viem, že normálni ľudia sú vždy len vťahovaní do takýchto národnostných hier.
23.02.2015 - 12:24:59
00
A ešte má napadlo, pozrel si niekto politickú minulosť Porošenka a Jaceňuka? Pre osvieženie:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Petro_Poroshenko

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Arseniy_Yatsenyuk

Dal som odkazy v angličtine, tam je lepšie vidieť, že obaja sú skúsení poli
23.02.2015 - 12:31:56
00
sorry, píšem z telefónu, obaja sú skúsení politici a fungovali vo vládnych kruhoch dávno pred prevratom. Takže o akej zmene v smerovaní krajiny môže byť reč?
23.02.2015 - 12:34:32
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up