Dnes moju mamu a jej klienta počas sedenia v reštaurácii Aqa na Fazuľovej 5 okradol(li) neznámy(i) páchateľ(ia). Bolo medzi 13.15 a 13.30. Sedeli pri stole oproti sebe (mama a klient, nie páchatelia), z jednej strany mali uličku a z druhej stenu. Ulička bola ešte za chrbtom klienta. Obaja mali zavesené svoje tašky na stoličke na strane steny, nie do uličky. Zrazu mamin klient asi niečo pocítil, lebo skríkol "Okradli ma!" a bežal rýchlo von. No videl len nejaké odchádzajúce auto. Kto vie, či to boli oni... Mama nič necítila a ani jeden z nich zlodeja(ov) nevidel. Len čašníčka vraj utrúsila niečo ako "boli tu nejakí 2 podozriví ľudia". Klient po predchádzajúcich skúsenostiach (už ho raz okradli) hneď bežal k prvému kontajneru hľadať doklady. Aj našiel, no iného človeka. Ako sa neskôr na polícii dozvedeli, toho človeka okradli neďaleko od tohto miesta činu, na Karadžičovej ulici, taktiež v reštaurácii (Panda). Neviem, o čo všetko prišiel klient, no mama prišla o peniaze, všetky doklady (OP, vodičák, papiere od auta,...), kľúče od auta, kreditku,... Samozrejme prebehli potrebné opatrenia ako blokácia kreditky, občianskeho preukazu, zabezpečenie bytu (okrem strážnej korytnačky bol doma aj strážny tmax).

Tak si dávajte v centre bacha, možno ide o organizovanú skupinu (nenápadnosť krádeže, rýchle zmiznutie). Náhoda je blbec a niekto z vás/vašich blízkych azda pomôže k dolapeniu tejto "skupiny".

PS: Verím, že nikto nebude mať nič proti uverejneniu tejto témy, ani proti menovaniu onej reštaurácie (je to dôležité kvôli presnej informácii).

EDIT: Možno pre niektorých známa skutočnosť, no ja som doteraz nemal tú česť osobne, ani prostredníctvom rodiny okúsiť. Ide o (ako to nazvať) nezáujem (?) Polície SR. Obaja tam sedeli a čakali (vraj v prievane) a po 2h sa mama rozčúlila, že kedy sa im bude niekto venovať. To pomohlo, hneď sa im venovali.


Naposledy upravil tmax dňa 26.02.2009 - 18:10:15, celkovo upravené 1 krát.

26.02.2009 - 18:00:09
00
no napr v slovaku je vystraha na podobnych zlodejov uz snad cez pol roka.. teda aspon byvala..
26.02.2009 - 18:06:21
00
Ja len pre istotu píšem. Možno je to bežná vec, neviem. Nechodím do pubov, reštík, ani iných podobných zariadení, takže som mimo obraz.
26.02.2009 - 18:11:15
00
treba si davat pozor. dnes sa najdu vsade "osipane". tvojej mami je mi luto. caka ju rada vybavovaciek.
ale jedno mi nejde do hlavy:
Sedeli pri stole oproti sebe (mama a klient, nie páchatelia), z jednej strany mali uličku a z druhej stenu. ... Obaja mali zavesené svoje tašky na stoličke na strane steny, nie do uličky. Zrazu mamin klient asi niečo pocítil, lebo skríkol "Okradli ma!" a bežal rýchlo von. ... Mama nič necítila a ani jeden z nich zlodeja(ov) nevidel.

ak sedia dvaja ludia oproti sebe, tj pozeraju sa na seba a vo vyhlade maju aj pozadie za prisediacim. ako si nemozu vsimnut, ze sa im niekto hrabe v taske zavesenej na stolicke? mozno klientovi by sa dalo kedze mal ulicku aj za chrbtom, ale poza tvoju mamu musel niekto viditelne prejst az k stene a kutrat v taske. to ten klient nevidel? alebo nechcel vidiet?
pre mna je to samozrejmost sledovat co sa deje okolo mna v kazdej situacii. tak mi to sksute vysvetlit
27.02.2009 - 08:55:28
00
Vysvetlenie je jednoduché. Boli na pracovnom sedení, takže boli asi "zažratý" do práce, papierov. Taktiež sme to boli včera večer omrknúť, no a kúsok od miesta, kde mama sedela, bol vešiak na kabáty. Z toho vyplýva, že tam asi ľudia chodili po veci. Kombináciou týchto 2 vecí najskôr došlo k "nevšímavosti". Nič to ale nemení na fakte, že veci nemali dobre strážené. Hold taká je realita...
27.02.2009 - 09:08:00
00
michalko, su sikovni, ver tomu. V momente ked si berie a prehadzuje svoj kabat cez plece berie aj tebe tasku a ty o tom ani len netusis, a mozno by si sa mohol prave aj pozerat na tu stolicku. Schvalne ti zakryje vyhlad na tu sekundu ktora mu staci. Asi tak ako si nedokazes predstavit ze ti niekto vytiahne penazenku z vacku. Milion krat si budes skusat vytiahnut ju z vacku a citis to, tak si povies ze ta nemozu okradnut predsa. Ale v momente ked ti ju kradne bud do teba narazi, opyta sa ta nieco, bla bla, a tak maximalne odputa tvoju pozornost. Je asi vacsia pravdepodobnost ze si vsimnes ako okradaju niekoho ineho ako sameho seba. Moja mama si tak napr vsimla ako v Tes.u vytahovala panicka druhej pani veci z kabelky, a to ju mala predsebou v kosiku...
Je to smola, ruky by som im dal polamat. Prisiel som raz o komplet doklady a vratilo sa to po mna asi o cca 8 rokov ked sa u nas zastavil panko v civile s odznakom z uplne ineho mesta... ale vsetko sa hned vyriesilo.
27.02.2009 - 09:31:11
00
Zlaté to časy, keď za zlodejinu hnáty sekali...aspoň by sme ich hneď rozpoznali.
27.02.2009 - 10:42:16
00
jj... zlatá šaríja... bismi'lláhi ar-rahmání ar-rahím...
27.02.2009 - 10:52:45
00
Dnes ich "spolupracovnikov" videl kolega pocas obeda v apolle (BC). Uz ich tu pozname, spravidla chodia stale ti isti.
27.02.2009 - 12:27:34
00
keyboard_arrow_up