Stazuje sa pacient v ambulancii, ze ma hanacku. Doktor nato:
- Predpisem vam recept na anxiolytika (zmiernenie pocitu uzkosti). Najnovsia receptura, velmi ucinna latka. O tyzden pridte na kontrolu.
Na kontrole sa pyta doktor:
- Tak ako sa citite? Prestali hnacky?
Pacient s usmevom:
- Hnacky neprestali, ale uz mi to nijako nevadi...
Asi sa nevyjadrujem dostatocne zretelne, pretoze mam pocit, ze to chapu len 2-3 foristi.
Probelm so zatazenim procesora a vypoctov bol prvotny v ktorom som sa odvazil poziadat o radu.
Menstruacny kalendar som uviedol len ako priklad na pouzitie a vyhody Excelu.
Mozno nevhodne zvolene slova..." Pracujem na jednom inom zadani/poziadavke"... boli/su dovodom nedorozumenia.
Dalej budem odpovedat strikne v bikovej analogii/metaforami/prirovnaniami/vyrazmi, mozno sa lepsie pochopime...
@DiPi: som si isty, ze je milion aplikacii aj bezplatne stiahnutelnych na takyto ucel. Ja skladam
bike podla poziadavky klienta, ktory nechce ist do obchodu a zvesit hotovy vyrobok z police. Samotny vypocet je velmi jednoduchy, lebo ide o cyklus, cize s urcitym intervalom opakujuca sa udalost. To je dovod, preco je tolko aplikacii, lebo kazdy programator sa nato pozera len z pozicie matematickych vypoctov, algorytmov a dostupnych technologii.
Lenze v zivote su okolnosti, ktore narusia tento jednoduchy vypocet a tym sa aplikacia stane nepouzitelnou, alebo bude poskytovat nepravdive udaje. Ja sa snazim zohladnit a zakomponovat niektore skutocnosti, ktore maju dopad na vysledok.
@PhilJ: Ten uvodny vtip venujem tebe...
Neriesim na fore, preco mi to neda 60 km/h, ale ako to vyriesit aby mi to dalo 60 km/h. Cakal som, ze ako programator to pochopis. Tak prepac, ze ta to otravuje, ale nie som na inych forach a socialnych sietiach, tak som svoju otazku polozil na tomto portali v prislusnej teme...
Staviam svoj bike a ty mi vycitas, preco som nestudoval strojnicku fakultu aby som si mohol poskladat Hondu VFR 1200 DCT...
@lto: to je fakt obdivuhodne, ze technologia mobilnych telefonov tak pokrocila. Uz len citanim prispevkov na fore sa dostanem k informaciam, ktore nijako specialne nesledujem, ale je dobre vediet. Zial v mojom pripade sa musim uskromnit s dvojjadrovym CPU s frekvenciou 2 GHz.
Ten screeen, co som slubil Brucovi si este rozmyslim, aby niekto nenamietal, ze sem davam nieco, co nikoho nezaujima...