Aké kombinácie som jazdil (jazdím) tam je vyznačené (hrubým)
Už som to niekde písal. Ja som na 26 jazdil: 40/26+11-34 potom na zimáku chvílu 38/26+11-34 (9 speed). 39/27+11-36 (10speed) a aktuálne jazdím 36/24+11-36 na 29er.
neviem posudit nejzdim maratony, jazdim celodnovky v Alpach, mam slabucke dievcenske nozicky
malo najzdenych kilometrov, vela rokov, dod*bane koleno a krize
ale samozrejme za mlada to clovek zvlada inak, aje fajn ze mas taku kondicku, blahozelam
ale nemozes to chciet od vsetkych aby to jazdili, aj od nas nedupacov
Ale ved sa bavime o tvojom muzovi, nie o tebe Ja len tak, ze mi to prislo divne, ze jazdi na malu pilu vacsinou
zle citas jazdi vacsinou za mnou=prisposobuje sa mojmu tempu=nedupe ako testosteronovi magori, ktori pri kazdej moznosti ked ich niekto predbieha nechaju svoju polovicku a dupu o zivot a potom juccakaju na kopci 15-20 minut
vzdy sa na tom bavim, lebo sa stava casto, ze taku dvojicu predbiehame
ad: celodnovky v Alpach hodia u mna tak 60-80 km vyskovych 2500-3800, co je nic moc,ale jazdim tam 5 dni za sebou, takze musim sa setrit
posledne leto to bolo nejakych 300km a 11600 vyskovych tusim na 5 vyjazdoch
Čaká ma vynútená kompletná výmena prevodov (za tie dlhé roky som ich vyjazdil do mŕtva, aj prehadzovačka s prešmykom to majú za sebou) a pochopiteľne mi neostáva nič iné ako skúsiť 2x10, aspoň zo zvedavosti Keď som si to porovnával, tak to vidím jedine na 38-24 s 11-36.
Ako to je s najnovším 10sp radením SLX? Ešte stále sa oplatí ísť do XT alebo je už nové SLX podobné chodu starších XT, ktoré boli parádne. Len to skoro 100% navýšenie ceny ma trochu odrádza Do XT sa mi oplatí investovať len pri kazete a radení, len neviem či to radenie naozaj zbytočne nepreplatím...
A jazdíte niekto na 9sp reťaziach? 10sp kazeta ju pobere bez problémov?
tie prevody jazdím na 26ke včetko ako na 3x9 len chýba jeden najťažší 44/11 ked človek ide z kopca... myslím že SLX je v pohode radenie skušal som sice len postukať, ale velký rozdiem som oproti XT nepostrehol...
zihadlo 5 Tak dám na tvoju radu a ušetrím 30€ na radení a objednám XT len kazetu. Šak aj toto staré SLX 2009 je presné, spoľahlivé a drží doteraz, len oproti XT 2008 je kus gumovejšie s dlhším chodom páčky a to sa už mohlo novou verziou zmeniť. Ja sa práve aj toho obávam, že 38z mi nebude stačiť a nesťažujem sa, keď môžem teraz občas zaradiť prevod 44/11(13) a keby som tam dal 40z, tak to by bol už veľký skok na 24z. A ani prevodu 24/36 (ekvivalent 22/34) sa nehodlám nikdy vzdať
Len akou šialenou kadenciou, keď jazdím aj 50 a viac km/h ak sú dobre podmienky (nevravím, že prevod 44/11 využívam častejšie ako 22/34). A áno, šliapem aj dolu kopcom, hlavne na asfalte...
Tak po prvých 80km (ale na asfalte) musím zatiaľ povedať, že 2x10 sa mi páči Síce mi občas chýbal aspoň jeden ťažší prevod, ale to nie je nič zničujúce, základ je, že mám všetky ľahké prevody....
Už som objednal radenie x.0 9speed gripshift a prehadzovacku x.9 9speed stredne ramienko (obsiahne 37z)
Zostáva vyriesit kazetu, pôvodne som chcel 12-36 9sp, ale v krajnom prípade použijem 11-36 9sp od sunrace...
32z NW prevodník je už na ceste
no ja som na toto 2x10 silno zvedavy...... doteraz som jazdil na HT 3x9 (44-32-22/11-32) a zajtra si idem pre novy FULL 2x10 (38-24/11-36)..... precital som tu o tom mrte a aj tak neviem co ma caka B-) .... kazdopadne prve dve jazdy budu testovacie..... teda nieco co jazdim casto aby som vedel porovnat a jedna jazda do kopeckov ktore nenavidim a kde vzdy tlacim
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Už som to niekde písal. Ja som na 26 jazdil: 40/26+11-34 potom na zimáku chvílu 38/26+11-34 (9 speed). 39/27+11-36 (10speed) a aktuálne jazdím 36/24+11-36 na 29er.
okrem tooho root my ziadne podlozky na specialized nedavame tak ta retaz sa bude krizit
JJ, to som písal skôr pre všetkých vo všeobecnosti
malo najzdenych kilometrov, vela rokov, dod*bane koleno a krize
ale samozrejme za mlada to clovek zvlada inak, aje fajn ze mas taku kondicku, blahozelam
ale nemozes to chciet od vsetkych aby to jazdili, aj od nas nedupacov
Alpy a nedupaci - to nejde dohromady
kalkulátor
zle citas
vzdy sa na tom bavim, lebo sa stava casto, ze taku dvojicu predbiehame
ad: celodnovky v Alpach hodia u mna tak 60-80 km vyskovych 2500-3800, co je nic moc,ale jazdim tam 5 dni za sebou, takze musim sa setrit
posledne leto to bolo nejakych 300km a 11600 vyskovych tusim na 5 vyjazdoch
Ako to je s najnovším 10sp radením SLX? Ešte stále sa oplatí ísť do XT alebo je už nové SLX podobné chodu starších XT, ktoré boli parádne. Len to skoro 100% navýšenie ceny ma trochu odrádza
A jazdíte niekto na 9sp reťaziach? 10sp kazeta ju pobere bez problémov?
nie je kompatibilna s prehadzovackou X-9 9sp stredne ramienko? A odporucana prehadzovacka napr. deore M592 sgs shadow http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-prehadzovacka-shimano-deore-rd-m592-sgs-shadow/1432 ma odporucane radenie Rapid Fire a ja som povodne chcel pouzit gripshift SRAM X0 9-Speed http://www.bike24.com/1.php?content=8;search=SRAM+X0+9-Speed;navigation=1;menu=1000%2C2%2C116;product=748 ???
savings Shimano XT RD-M781 prehadzovačka, 10-kolo, super dlhé ramienko (SGS), Shadow RD, čierna
69,90 € savings
MOC 102 €savings Shimano XT RD-M781 prehadzovačka, 10-kolo, super dlhé ramienko (SGS), Shadow RD, čierna
69,90 € savings
MOC 102 €Zostáva vyriesit kazetu, pôvodne som chcel 12-36 9sp, ale v krajnom prípade použijem 11-36 9sp od sunrace...
32z NW prevodník je už na ceste