Toto je úplná sila. Je iba marec a MTB so vzduchovou vidlicou je problém zohnať - hlinikáč za 900 - 1000 EUR skoro nemožné. Všade mi povedia to isté. Zháňal som manželke a dcére - výsledok = obe majú pánske bicykle. Čo to tu bude v máji potom?
Nie myslim to v dobrom, to na tomto fore ste mali vačšina niečo proti NX a vyslovene proti SX alebo proti deore ale nikdy som tieto prehadzovačky nemal kedze ako vravim idem s tým začat..ale beriem to s rezervou ako na motorke /jazdim enduro/ niekto povie nekupuj si plastovy kryt pod motor nevydrzi to kup hlinikovy!! A ja som s plastovym najviac spokojny
lto Takychto vlakien sa da najst bazilion pre/proti SRAM, pre/proti Shimano, pre/proti dopln si ... Momentalne jazdim na dvoch bikoch NX / GX, uz par tisic kilometrov najazdenych mam, nemam s tym ziadny problem, pred tym som jazdil SLX / XT, tiez som s tym nemal ziadny problem. Vsetko treba obcas dostelovat, namazat, vymenit poskodene kusy.
zomg: ak je s niecim nejaky problem, ktory sa vymyka beznemu .. tak bez ohladu na jeho riesenie sa to prejavi statisticky na prispevkoch a nasledne vojde do povedomia ludi ako nieco, comu sa treba vyhnut. Niekedy je to len lahke do-do, niekedy narocnejsie, ale staci. Nieco podobne ako SRAM Guide. Tam boli 2 problemy, jeden sa dal riesit, jeden nie. Tuna neviem. Kazdopadne, veci , ktore funguju dobre , nezvyknu vybublavat na fore. Stary SRAM 9sp, ci uz SX-4, alebo SX-5 nemal ziaden problem, aj ked bol strasne lacny. SX/NX dnes (radenie, prehazka,kazety) lacne rozhodne nie su (12sp .. s 11sp nebol problem) a problemov je viac nez dost. A teda neocakavam, ze ked si kupim kazetu za vela-vela eura, ze ju potom musim pilnikovat .. a nie, nikto nerozvija problemove thready na fore len preto, ze mal poskodeny kus, alebo nevedel dostelovat, ci namazat. Naozaj sa to tohto netykalo
SRAM 12sp nemam skusenost, s 11sp ale problemy neboli. Na druhej strane mam 12sp XTR prehazku a tu asi robia z makoveho kvetu. Dokial sa jazdi v suchu po asfalte, vela veci funguje dobre. Ale ci nieco funguje, to sa ukaze az v terene. A nie, terene nie je cerova draha, ani 5bojar (pri BA)
hybridtheory A co je zleho na NX? Snad necakas na biku za 3000 ze tam bude X01 a k tomu vidlica, tlmic, sedlovka s kashima upravou a komplet v karbone ... ....
Ty kokso! A ze sa ja rozculoval pred necelymi dvomi rokmi, ze na 3000 bikoch je blatove GX. A uz aj NX je fajn. Kde sme to dosli...
AXS ma zaujima uz dlhsie, len to neni len AXS, chcem zaroven ine veci menit a je dost skoda, ze Reverb je taky aky je ... ten najhorsi mozny uchyt sedla
Nazgul to neries, pojem blatove sa v drvivej vacsine pouziva ako ospravedlnenie si neschopnosti spravne radit, vacsinou na prvom bajku, no kym to expresne rychlo zoderu tak sa to aj trochu naucia a druhu sadu uz radsej kupia zbytocne drahu v domnienke "je to blatovou sadou a nie dranim kazety na debila". Veru aj mna to do toho chvilu tiahlo... ?
Blatové GX? 5500km bez potreby výmeny ničoho okrem reťaze? A to teda nejazdím iba hrádzu na pivo a späť... X01 malo polovičnú výdrž (XC)... WTF?
Tiez mam za posledny rok priblizne tolko na GX najazdene, jedine ked si sadli lanka som to trochu doladil a inac akurat retaze menim kazdych 1000-1500km.
Kamarat musel menit synovu GX kazetu po 1500 km - nevymenil vcas retaz - 15 rocny chalan. Manzelka ma tiez GX a musel som doladovat pilnikom ten jeden zub co cukal.
Teraz to neberte, ze zhadzujem GX. Na bezne vozenie je fajn a verim, ze vela ludom moze aj vydrzat. Ale na to, ze kazeta stoji 150 eur a je na 3000ovom biku, tak sa mi nevidi dost dobra.
To mate ako ked do Octavie RS daju motor 1.4 TSI, tak sa cloveku tiez nebude pozdavat a pritom v obycajnej octavke je fajn a vo fabii vyborny.
GX beriem na pre mna na urovni Deore. A na tu uroven je drahe.
Koniec offtopic.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
SRAM 12sp nemam skusenost, s 11sp ale problemy neboli. Na druhej strane mam 12sp XTR prehazku a tu asi robia z makoveho kvetu. Dokial sa jazdi v suchu po asfalte, vela veci funguje dobre. Ale ci nieco funguje, to sa ukaze az v terene. A nie, terene nie je cerova draha, ani 5bojar (pri BA)
Ty kokso! A ze sa ja rozculoval pred necelymi dvomi rokmi, ze na 3000 bikoch je blatove GX. A uz aj NX je fajn. Kde sme to dosli...
Blatové GX? 5500km bez potreby výmeny ničoho okrem reťaze? A to teda nejazdím iba hrádzu na pivo a späť... X01 malo polovičnú výdrž (XC)... WTF?
Ked mas blatove radenie tak ho treba zobrat na wapku a trochu preplachnut.
Tiez mam za posledny rok priblizne tolko na GX najazdene, jedine ked si sadli lanka som to trochu doladil a inac akurat retaze menim kazdych 1000-1500km.
Teraz to neberte, ze zhadzujem GX. Na bezne vozenie je fajn a verim, ze vela ludom moze aj vydrzat. Ale na to, ze kazeta stoji 150 eur a je na 3000ovom biku, tak sa mi nevidi dost dobra.
To mate ako ked do Octavie RS daju motor 1.4 TSI, tak sa cloveku tiez nebude pozdavat a pritom v obycajnej octavke je fajn a vo fabii vyborny.
GX beriem na pre mna na urovni Deore. A na tu uroven je drahe.
Koniec offtopic.
Za 106€? Skoro som odpadol.
V marci som ich kúpil za 64€ tu na mtbikeri.
-8% Shimano Deore XT PD-M8100 SPD nášľapné pedále
81,99 € -8%
MOC 135 €