Toto je úplná sila. Je iba marec a MTB so vzduchovou vidlicou je problém zohnať - hlinikáč za 900 - 1000 EUR skoro nemožné. Všade mi povedia to isté. Zháňal som manželke a dcére - výsledok = obe majú pánske bicykle. Čo to tu bude v máji potom?
Máš pravdu. Normálny som začal byť až pred rokom a pol a predpokladám že ma to neopustí do r. 2050 Čas predtým hodnotím ako prípravku do prvej ligy ...
Ale táto debata nepatrí do tejto témy ...
Som zvedavý aký bude vývoj cien. Mám pocit že si za chvíľu dokážeme kúpiť fajn bike za rozumné peniaze.
Jedna vec je, že každý má nový a druhá vec je, že nastali aj trochu ekonomické problémy a bolo potrebné kupovať skôr iné veci na bežný život. Bicykle sa dostali cenami do absolútnych nezmyslov a stále tam sú. Očakávané novinky konečne trochu spadli na cene, ale aj tak sú to stále riadne cenové bonusy. Akurát včera som pozeral prevodníky a sondujem, že aký utešený titánový prevodník....Hovorím si, že dám do 200 eur nech nejem...pozerám cenu a s dopravou utešených 500 eur. No nekúp to. Potom to príde, človek to nasadí poteší sa a verím, že za 8 tisíc km to začne chrumkať a ide to do smetí. Takže stále sú na trhu cenové nezmysly a pokrok nastáva len pomalým tempom.
Už som sa zamyslel...mám doma takých prevodníčkov už pekný stĺpček. Posledne som asi v apríli kupoval SramGX za asi 30 eur a myslel som ako som vypiekol so systémom a našťastie už jazdím len pár km ročne a čuduj sa svete, prevodník je na odpis. Normálne keď zabrzdím, tak asi 2 mm pohnem kľukami reťaz na zuboch prevodníku. Ja už fakt neviem čo mám jazdiť A robím mi to hlavne na 30Z verzii. Na 32Z nepozorujem až takú veľkú vôľu. Ale je to na debaty v inej téme, ale myslím, že to nemá riešenie...ten titán to bol len taký úlet, ktorý ukazuje na určitý extrém v cenách
Ja ho možno skúsim. Ale mám 2 antikorové, ktoré stáli viac ako 100 kus a radosť mi nepriniesli. Aktuálne šetrím každý gram na biku, tak oceľový prevodník mi je proti srsti, ale fakt ho obzerám a asi skúsim. Ako som bol odporca stredového zloženia SRAM DUB a už aktuálne nič iné nepoužívam (lacné a super zatesnené)
Podla marketingu Wolftooth mal mat myslim 5x taku zivotnost ako vsetko ostatne ?. Ja som s nim spokojny, uz ani neviem ako dlho ho mam
6700 km zatial a asi uz aj koniec, kedze som presiel na ebike s TQ upevnenim prevodnika.
Holt, keď zerazali trvácnejší systém 3/2x...tak musíte buď menej jazdiť, alebo trtkať bankárovú dcéru Ja jazdím v podstate zadarmo, lebo sa nehanbím sadnúť na 30 ročné železo (je to dvakrát zoslabovaná oceľ, ale to asi málokomu čo povie)
Nerez má až 30% chrómu, velmi tvrdý, odolný kov. Nikel zlepšuje húževnatosť a pevnosť. Molybdén zvyšuje pevnosť, tvrdosť a húževnatosť. Niektoré obsahujú aj titán.
Ja by som Gusto na tom asi aj uvítal 2x/3x pohon Aspoň by som mal trochu ľahší prevod, lebo ten high pivot ma dosť cvičí..ale nevadí, dám si magnézium a to pôjde. Prejdem menej km, ale viac sa zabavím
Presne tak, faktor Zábava musí byť Len ozaj čumím že prevodník môže stáť toľko peňazí a často tak málo vydrží ... Inak s tým molybdénom je to ozaj paráda. Mám niektoré náradie chróm-molybdén (CrMo) a je nezničitelné. Hlavne super sú nadstavce na rázový uťahovák ale mám aj inbusové kľúče a tie sa nedokážu opotrebovať. Akurát je to náradie trochu ťažšie.
Toto sú take šuškandy v style “jedna babka povedala”, ale už dlhšie sa hovorí o tom že majú problémy a bohužiaľ to zapadá do dnešnej turbulentnej doby…
Aj keď osobne myslím, že to skôr skončí nejakou reštrukturalizáciou.
"Hallo Dudo,
🙈 Die Internetstores GmbH, zu der auch die Tochter Fahrrad.de zählt, hat einenAntrag auf Insolvenz gestellt. Damit bestätigen sich die Befürchtungen, die es seit der Meldung vom vergangenen Donnerstag über eine möglicherweise bevorstehende Insolvenz bei Fahrrad.de und bis zu 80 weiteren Online-Händlern gibt.
Internetstores gehört wie z.B. auch ChainReactionCycles, Wiggle, Nukeproof, Vitus zur Signa Sports United Gruppe, der von der Mutter (Signa Holding) der Geldhahn zugedreht wurde. (zur Meldung: Wiggle und ChainReaction stoppen Zahlungen"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale táto debata nepatrí do tejto témy ...
Som zvedavý aký bude vývoj cien. Mám pocit že si za chvíľu dokážeme kúpiť fajn bike za rozumné peniaze.
Teraz už každý má nový, zas na roky bude pokoj....
a de5om radšej kupiš za 500 celý bike
-34% SRAM Eagle X-SYNC 2 Steel prevodník, Direct Mount, 3 mm offset
15,19 € -34%
MOC 22,99 €6700 km zatial a asi uz aj koniec, kedze som presiel na ebike s TQ upevnenim prevodnika.
Aj keď osobne myslím, že to skôr skončí nejakou reštrukturalizáciou.
https://www.instagram.com/p/CymnkFLuMMe/?img_index=1
"Hallo Dudo,
🙈 Die Internetstores GmbH, zu der auch die Tochter Fahrrad.de zählt, hat einenAntrag auf Insolvenz gestellt. Damit bestätigen sich die Befürchtungen, die es seit der Meldung vom vergangenen Donnerstag über eine möglicherweise bevorstehende Insolvenz bei Fahrrad.de und bis zu 80 weiteren Online-Händlern gibt.
Internetstores gehört wie z.B. auch ChainReactionCycles, Wiggle, Nukeproof, Vitus zur Signa Sports United Gruppe, der von der Mutter (Signa Holding) der Geldhahn zugedreht wurde. (zur Meldung: Wiggle und ChainReaction stoppen Zahlungen"