Toto je úplná sila. Je iba marec a MTB so vzduchovou vidlicou je problém zohnať - hlinikáč za 900 - 1000 EUR skoro nemožné. Všade mi povedia to isté. Zháňal som manželke a dcére - výsledok = obe majú pánske bicykle. Čo to tu bude v máji potom?
To je Sram XX1, už stojí dokonca aktuálne nejakých 63-65 eur. Ona má výhodu veľmi veľkej výdrže, ale ako som zistil, tak sa oplatí len pri úplne novom pohone - prevodník, kazeta, reťaz. Teraz mám už hodne na kazete natočené, tak už len GX kupujem, preto na takomto bubne by myslím XX1 nemusela byť, ale napr X01 by som kúpil, keby ju takto ponúkali
Ono k takémuto bubnu by sa pýtal robot, ktorý to odmotá, presne namerá články, roznituje strojovo, vyhodí čiarový kód, aby nedochádzalo k chybovosti.
Tak ja som skusil 12sp tusim GX, drzi to velmi dobre, hlavne preto, ze od nova neni 132.2 ale 132.0 .. a stoji/stala tak 22e. Cize XX1 (11sp stal za prd) by musel vydrzat 3x tolko, co pochyubjem .. /vydrzi 8tisic ? /.
Skor by som uvital, keby konecne davali kontaintery na kov. Strasne ma serie ked musim nejaky kov niekam vyhodit /hlavne taky uran/. Take male kusky ako retaz/kazeta, to neni vela, to mam v krabici /a obcas dojde nijaky nestastnik , ze z toho ide nieco robit / .. ale velke kusy ako deravy hrniec , kus pruziny z cohosi .. hej, je to lacne,ale to je prave ten problem. Uz neni daleko cas, kedy sa to cele zosype.
Mne tá XX1 12sp vydržala 6 tisíc, čiže cenovo +- to isté ako 3 GXka ale nemusel som to toľko merať a sledovať a meniť. Ale na druhý krát už len 2500, potom 2000 a potom už len 1200km...teraz mi už akákoľvek reťaz vydrží len 800km. Kazeta vyzerá skoro ako nová, radí hladko a presne. Vyriešil som to tým, že to už nemerám a len sa vozím
Ale s tou separáciou máš plnú pravdu. Tiež neviem z bicykla čo kam vyhodiť. Zberný dvor mám neďaleko, ale chodiť tam s kúskami reťazí a kazetou občas mi je také divné. A celý bajk mi tam je sakra ľúto hodiť. ?
Tak to je zvlatsne, takto, ze 6k, 2.5k, 2k , 1.2 a 0.8k ..mne je inak divne aj to, ze vela veci kupujem s danou za odpad, ale potom este odo mna chcu, aby som to separoval a pytaju dalsie prachy za separovany odpad, ktory povacsine konci aj tak v plamenoch, alebo zahrabane v hline.
Ako vydrz asi nebolo nejak moc ine, ale tie SRAM retaze som zisitl, ze horsie na Shimano kazete radia. Ale to asi neni prekvapenie. Ale kazdopadne, kebyze mi retaz vydrzi 6k v terene za 60e, tak asi budem len take kupovat .. ale tak asi to skor zalezi od km a blata, nez od realnej zataze, neviem. Nebavi ma to skumat.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
No teraz mam zopar tych 1130 od kamosa ale uz strielaju vsetky, co mi teda ani jedna KMC nerobila 😄
Na 10sp som to jazdil az do 135mm a nestrielala
Ale nova sa nedala pouzivat vobec 😁
Mne po urcitom vyjazdeni kazety, teda hlavne najvacsieho alu pastorku retaz strielala po namazani, po asi 30km to prestalo .. ale strielanie je ked je retaz kratsia ako vyjazdenost pastorkov, ked je uz predlzena, uz nebude. Ale boli rozdiely veru, hlucnost, ako sa natahovala, atd.. vcelku asi najviac som bol spokojny s KMC a potom SRAM GX 12sp, tu som dlho jazdil na 11sp. Aj budem. Radenie som mal najlepsie na Shimane, XTR nebola zla, ale meral som ju po kazdom vyjazde (vsak draha jak slak) a "predlzovala" sa po kazdom slapnuti do pedalov .. uz nikdy viac /no dobre, jazdil som ju len do 135.5 , co neni az tak moc vypovedajuce, ale fakt isla brutalne dole/
edit: 3x FOP za den .. pozadujem ockovanie .. Izzy68
Pripada mi az smiešne ako tu niektori riesite 60eurovu reťaz, date za biky a komponenty tisice a rieši sa spotrebak za par desiatok eur ktorý aj tak vydrží 98% bikerom minimalne 2 roky
O reťaziach je toho riešené množstvo v téme o reťaziach. Nie je to potrebné rozoberať ani to nejako komentovať, že niekto vyjazdí jednu reťaz za 2 roky a blá blá....Treba sa odpútať zo svojho extrémneho egoizmu a pozrieť sa na svet očami iných. Je tu XY bikerov, ktorým reťaz vydrží aj menej ako mesiac, plus výmeny platničiek, plášťov, kaziet, dokonca po každej jazde sa opravuje výplet, menia zlomené brzdové páčky, sedlá, prekračujú 200 hodinové servisy vidiel a tlmičov...a vyjde ti pekná suma za mesiac a kilometer prevádzky biku. Pre toto sa rieši spotrebák: Lebo sa môže riešiť a pokecať o tom s inými.
Pripada mi az smiešne ako tu niektori riesite 60eurovu reťaz, date za biky a komponenty tisice a rieši sa spotrebak za par desiatok eur ktorý aj tak vydrží 98% bikerom minimalne 2 roky
Cloveče veď najprv mysli potom píš, tu sa nesťažujú vitrinkari. V sezóne ide reťaz do koša max po mesiaci, a to si sakra rozmyslis či tam hodis 20e alebo 60e. Máš pravdu v tom že ani tá drahšia by ma nezruinovala, ale nejak v zahadzovani väčších obnosov v rovnakých intervaloch neviem nájsť uspokojenie ;-]
Cloveče veď najprv mysli potom píš, tu sa nesťažujú vitrinkari. V sezóne ide reťaz do koša max po mesiaci, a to si sakra rozmyslis či tam hodis 20e alebo 60e. Máš pravdu v tom že ani tá drahšia by ma nezruinovala, ale nejak v zahadzovani väčších obnosov v rovnakých intervaloch neviem nájsť uspokojenie ;-]
Este raz, to co pises aj ty je vsetko OK, ale asi nekupis XX1 sadu so 60e reťazou ked to nepotebujes, nechces, nepripada ti to normalne atd. Je jasne ze ked ma niekto napríklad SLX sadu tak tam neda (alebo skor je uplne zbytocne) tam dat retaz za 60e, pre teba je zbytocne dat 60e za reťaz ktoru vymenis za mesiac, vsetko je OK.
Ale este raz si precitaj co som napisal, preco TU (prave v tomto vlakne) su 3 strany zadrbane vydrzou retaze? Ale spravil som aj ja chybu, zle som sa vyjadril.
Lebo popravde zaujimalo ma toto vlakno a tato momentalna situacia, ale citat tu 3 strany o vydrzi retaze sa mi nechce...
Prečo o reťaziach? pretože je to najrýchlejšie sa opotrebujuci komponent a tiež je postihnutý aktuálnou situáciou na trhu. Podľa mňa je to k téme relevantne, nemôžeš predsa očakávať že budú separatne vlákna na vyplakavanie ku komponentom a k celým bikom ...
Prečo o reťaziach? pretože je to najrýchlejšie sa opotrebujuci komponent a tiež je postihnutý aktuálnou situáciou na trhu. Podľa mňa je to k téme relevantne, nemôžeš predsa očakávať že budú separatne vlákna na vyplakavanie ku komponentom a k celým bikom ...
Dobre, hlboko sa ti ospravedlnujem ? nechajme to tak idem ďalej citat vlakno ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ono k takémuto bubnu by sa pýtal robot, ktorý to odmotá, presne namerá články, roznituje strojovo, vyhodí čiarový kód, aby nedochádzalo k chybovosti.
Skor by som uvital, keby konecne davali kontaintery na kov. Strasne ma serie ked musim nejaky kov niekam vyhodit /hlavne taky uran/. Take male kusky ako retaz/kazeta, to neni vela, to mam v krabici /a obcas dojde nijaky nestastnik , ze z toho ide nieco robit
Ale s tou separáciou máš plnú pravdu. Tiež neviem z bicykla čo kam vyhodiť. Zberný dvor mám neďaleko, ale chodiť tam s kúskami reťazí a kazetou občas mi je také divné. A celý bajk mi tam je sakra ľúto hodiť. ?
Na 10sp som to jazdil az do 135mm a nestrielala
Ale nova sa nedala pouzivat vobec 😁
edit: 3x FOP za den .. pozadujem ockovanie .. Izzy68
... a takých je veľa aj tu.
😀😀 Ok egoista uz som este nieco vycitaj. Aj tak nechápem naco sa TU 3 strany riesi vydrz retaze.
Este raz, to co pises aj ty je vsetko OK, ale asi nekupis XX1 sadu so 60e reťazou ked to nepotebujes, nechces, nepripada ti to normalne atd. Je jasne ze ked ma niekto napríklad SLX sadu tak tam neda (alebo skor je uplne zbytocne) tam dat retaz za 60e, pre teba je zbytocne dat 60e za reťaz ktoru vymenis za mesiac, vsetko je OK.
Ale este raz si precitaj co som napisal, preco TU (prave v tomto vlakne) su 3 strany zadrbane vydrzou retaze? Ale spravil som aj ja chybu, zle som sa vyjadril.
Lebo popravde zaujimalo ma toto vlakno a tato momentalna situacia, ale citat tu 3 strany o vydrzi retaze sa mi nechce...
Dobre, hlboko sa ti ospravedlnujem ? nechajme to tak idem ďalej citat vlakno ?