Toto je úplná sila. Je iba marec a MTB so vzduchovou vidlicou je problém zohnať - hlinikáč za 900 - 1000 EUR skoro nemožné. Všade mi povedia to isté. Zháňal som manželke a dcére - výsledok = obe majú pánske bicykle. Čo to tu bude v máji potom?
Je to smiesne ako kazdy rok pridu s bicyklom ktory je lepsi ako predchádzajúci model, ked aj tak 90% zalezi ako je natom majitel fyzicky ci technicky. A veľakrát staci mozno len kupit napr lepsie brzdy alebo ine prevody aby sa majitel citil na tom biku lepsie. Ale tak ludi ten konzum uspokojuje na chvilku sa tesia z noveho a potom .zase chcu nieco nove.
Ja si len odcitujem vlastny koment z oktobra v teme “Oplati sa". Cisla k inflacii sa mi teraz nechce dohladavat. Uz len staci porovnat ceny bicyklov s motorkami a Daciami, kruh sa uzavrie
https://www.iz.sk/sk/projekty/data/priemerna-mzda-a-inflacia
Vidím ze si údaje cucas z prstu.
Za ďalšie, v prípade napríklad smartfonov, to viem pochopiť ze vývoj ide raketovo dopredu a výrobcovia si to premietajú do cien.
Na 6 ročnom kellyse s horšími komponenty ako pred 6 rokmi tomu fakt nechápem.
Len keď to prirovnam k tým smartfonom, tak dúfam ze keď si pôjdeš najbližšie kúpiť, tak kúpiš 6 ročný model ktorý bude o 40% drahší ako pri vydaní "veď je inflacia" a ešte sa tu tým pochvalis a tvoji suputnici s fóra ti potlapkaju po ramene ako si dobre kúpil. Tym sa kruh uzavrie.
je nejaka kalkulacka do ktorej ked hodim napr mzdu v roku 2008 tak vypluje ekvivalent po inflacii a neviem com v aktualnom roku? ze ci vlastne nemam tu istu hodnotu ako vtedy aj ked cislo je napr 2x take velke
je nejaka kalkulacka do ktorej ked hodim napr mzdu v roku 2008 tak vypluje ekvivalent po inflacii a neviem com v aktualnom roku? ze ci vlastne nemam tu istu hodnotu ako vtedy aj ked cislo je napr 2x take velke
uf, silno som zaplakal pri porovnani mzdy spred 10 rokov a teraz.
Veľkosť trhu s bicyklami v USA bola v roku 2021 ocenená na 64,61 miliardy USD, tak tých 800 miliónov dolárov v skladových zásobach bude patriť asi nejakej sieti predajní. Mňa zaujal ten graf hlavne z toho porovnania pandemických rokov a súčasnosti.
Áno, ten graf bude tvarom celkom dobre sedieť na vacsinu väčších predajcov bicyklov. Naštastie pri príslušenstve a oblecku až takýto problém nie je, ale ak sú celé bicykle tvoj hlavný biznis tak tento graf pekne ilustruje ten problém, čo vznikol.
Každý kto chcel vymeniť cez pandémiu bike, tak vymenil. Čo som videl štúdiu, tak 95% kupujúcich boli ľudia, ktorí si ďalší bike budú kupovať tak o 10-15 rokov. Už aj pri mobiloch, čo dávali štúdiu, tak kedysi okolo 35% ľudí menilo mobil za nový model každý rokov a cca 60% ho menilo po 2 rokoch. Teraz si ľudia držia mobil v cca 50% prípadov minimálne 4 roky a len 14% kupuje každý rok nový mobil.
To je asi taka studia ako jedna babka povedala. Nemas nahodou zdroj? Lebo 10-15 rokov neznie moc realisticky. Za 10-15 rokov aj kopec novych ludi pribudne(dospeje atp.) ze robit taky odhad a hlavne z neho zaver na predajnost cohokolvek sa zda odvazne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.iz.sk/sk/projekty/data/priemerna-mzda-a-inflacia
Vidím ze si údaje cucas z prstu.
Za ďalšie, v prípade napríklad smartfonov, to viem pochopiť ze vývoj ide raketovo dopredu a výrobcovia si to premietajú do cien.
Na 6 ročnom kellyse s horšími komponenty ako pred 6 rokmi tomu fakt nechápem.
Len keď to prirovnam k tým smartfonom, tak dúfam ze keď si pôjdeš najbližšie kúpiť, tak kúpiš 6 ročný model ktorý bude o 40% drahší ako pri vydaní "veď je inflacia" a ešte sa tu tým pochvalis a tvoji suputnici s fóra ti potlapkaju po ramene ako si dobre kúpil. Tym sa kruh uzavrie.
https://www.canyon.com/cs-sk/horska-kola/cross-country-kola/lux-trail/#section-product-grid
uf, silno som zaplakal pri porovnani mzdy spred 10 rokov a teraz.
Veľkosť trhu s bicyklami v USA bola v roku 2021 ocenená na 64,61 miliardy USD, tak tých 800 miliónov dolárov v skladových zásobach bude patriť asi nejakej sieti predajní. Mňa zaujal ten graf hlavne z toho porovnania pandemických rokov a súčasnosti.
... dobrý nezmysel , s tými bicyklami detto