Lokalizácia
Formulár sa odosiela
....ovladate rychle a plynule zoskocenie a naskocenie na bike?
Zatial som sa tejto technike nijako nevenoval :oops:, ale tusim, ze by som tym mohol usetrit na pretekoch nejake tie sekundy. Ako teda na to? Poradte! :wink:
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 14:14:45
00
Na takom cyklokrose sa celkom plynulo a dynamicky vyskakuje aj zoskakuje..odkukaj niečo odtial :)
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 14:18:48
00
k tejto odpovedi niet čo dodať... 8)
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 14:24:59
00
Na takom cyklokrose sa celkom plynulo a dynamicky vyskakuje aj zoskakuje..odkukaj niečo odtial :)

...nenaslo by sa nejake video vyssej kvality z pretekov, kde by som si mohol spominanu cinnost pustit aj spomalene a tolko krat kolko chcem :roll:
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 15:29:04
00
:D :D :D :D :D :D :D :D
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 15:53:38
00
...nenaslo by sa nejake video vyssej kvality z pretekov, kde by som si mohol spominanu cinnost pustit aj spomalene a tolko krat kolko chcem :roll:

duracer už dlho som to nepoužil. Ale dnes mi nedá:
http://www.sitokurvavygoogluj.sk/
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 16:13:04
00
hehe duracer dostava odkaz na podobne stranky nejak casto.

ze by tema pre neho na zamyslenie? :)
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 17:31:28
00
duracerko zadaj cyclocross technique do vyhľadávania na youtube...
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 17:44:18
00
V jednom starom Vele bol presne vyfoteny sposob nastup aj vystup na cyklokrosovom kolecku.Aj samozrejme chyby pri ktorych sa mozes pekne vydxbat...zabava. :lol:
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 18:40:49
00
duracerko zadaj cyclocross technique do vyhľadávania na youtube...

...kua ale na youtube su take kvalitne videa ze jazci tam vipadaju ako chodiace machule...nevidim ziadne detaily :evil:
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 19:00:37
00
haluz do výpletu
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 20:08:25
00
Vozíš v ráme bidon? Vozíš v ráme pumpu? Máš v ráme tlmič? Máš slopingový alebo iný neštandartný rám - v zmysle menší ako klasický oceľový?
Ak si aspoň raz odpovedal áno, tak zabudni na cyklokrosovú techniku...
Teda, zoskakovať a naskakovať na kolo cyklokrosovo môžeš ale na to medzi tým zabudni.
Ja som to robieval takto - vytiahol som tretry z klipsní (teraz sa vycvaknú z pedálov). Lavá noha ostala na pedále, pravú som prehodil na ľavú stranu. Pribrzdil som prednou brzdou, to mi vyhodilo zadné koleso a zároveň som pravou nohou vyšlapol a dopadol na zem. Pravá ruka pustila barany a plynule išla aj s ramenom do rámového trojuholníka, dlaň chytila na vhodnom mieste spodnú rámovú rúru a pomohla kolu dostať sa na plece. Plece bolo v spojnici hornej rámovej a sedlovej rúrky. Po dopade pravej nohy na zem opustila pedál aj ľavá noha, predbehla pravú - a vlastne už som bežal (častejšie kráčal) s bicyklom na pleci. Možno to poradie nebolo presne takéto, a celé zosadnutie od prvého vyšlapnutia a pribrzdenia, trvalo možno sekundu, možno menej a bolo to zautomatizované. Treba si dávať pozor, aby kolo išlo trochu od nôh, lebo si vyšvácaš pravý lýtkový sval pedálom.

Naskakovanie - počas behu (kráčania) som si upravil kľuky tak, aby ľavý pedál bol dole, avšak trochu vpredu. Bicykel išiel z pleca na zem, barany som chytil obidvomi rukami za vršok, alebo za brzdy a kolo trochu predsunul vpred. Ľavá noha namiesto výkroku vpred skočila na pedál. Pravá noha namiesto výkroku vpred bola prehodená cez sedlo a našla si pravý pedál, zvyčajne pri prvej polobrátke sa tretre podarilo dostať do klipsne. Aj zadok zvyčajne našiel svoje miesto na sedle. Pri dalšej polobrátke kľúk sa aj ľavá tretra dostala do ľavej klipsne.

Stačilo? Dá sa to robiť aj inými spôsobmi, ale to naozaj treba pozerať na cyklokrosárov live. A potom skúšať.

Dnes som bol v lese - a vôbec mi to nešlo... A ani to behanie mi nešlo. Bol som rád, že som do kopca vypochodoval... O nosení kola už ani nepíšem - zavadzal bidon a pumpa, tak som to ani neskúšal... Pekne som ho tlačil.

Naposledy upravil JoKo dňa 15.07.2008 - 22:09:01, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 15.07.2008 - 21:54:31
00
Nečaka som takúto odpoveď. Veľmi pekne napísané, snáď si v tom každý nájde svoje.
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 22:08:55
00
...myslim ze nosenie biku nebude nutne a budem rad ked sa naucim rychlo naskakovat a vyskakovat.

No co som pozeral cyklokrosarov oni pri naskokovani nedavaju lavu nohu na pedal ale sa lavou nohou odrazaju od zeme a pravu prehadzuju cez zadne koleso...a ak som spravne postrehol v istom momente maju cele telo okrem ruk vo vzduchu.
Ta tvoja alternativa sa mi zda byt pomalsia, ale na druhej strane asi lahsia, bezpecnejsia a pohodlnejsia. Ked so dostatocne osvojim tu tvoju, potom by som sa zacal ucit cyklokrosarsku. :wink:
Zobraziť komentár 15.07.2008 - 22:54:24
00
Je to trochu na zasmiatie, ale keď som mal kedysi bmx, tak som zoskakoval tak, že som sa postavil,a naraz pustil riaditka a odrazil sa od pedalov dozadu..potom som sa sa už len snažil dobehnúť ten bicykel :lol: Proste žiadna milisekundová strata, budeš stále v pohybe... :lol:
Zobraziť komentár 16.07.2008 - 10:05:02
00
keyboard_arrow_up